24 november 2014

iOS 8iOS 8: Notities opmaken met ‘Rich text’ en afbeeldingen

iOS notitie ios

Op de Mac was het al enige tijd mogelijk, maar vanaf nu ook op de iPhone, iPad of iPod Touch. Het is namelijk mogelijk om notities te voorzien van bepaalde extra opmaakopties zoals vette tekst, onderlijnen, maar ook het toevoegen van afbeeldingen. Als eerste bespreken we het toevoegen van afbeeldingen.

Hiervoor volstaat het om een notitie te openen en gedurende enige momenten te tappen op plek waar je de afbeelding wil plaatsen. Er opent een pop-up venster, tap hier op 'Voeg foto in' en selecteer vervolgens de afbeelding die je wil toevoegen.

notities opmaken

Daarnaast kun je nu ook tekst opmaken door deze vet, cursief of onderlijnd weer te geven. Markeer hiervoor de tekst die je wil opmaken, tap in het pop-up venster op 'BIU' en kies vervolgens voor Vet, Cursief of onderstreept. Onmiddellijk wordt de geselecteerde tekst aangepast aan jouw keuze.

Uiteraard worden de wijzigen zoals het toevoegen van een afbeelding en aanpassingen in de opmaak gesynchroniseerd met al je ondersteunde Apple apparaten via iCloud. Op deze manier kun je dus ook afbeeldingen synchroniseren met alle apparaten zonder moeilijke deelopties.Reacties


  • Peter van Buuren

    24 november 2014 om 17:13

    In iOS6 op mijn iPod krijg ik dan attachments en notities staan er dan meerdere keren in. Na het synchroniseren van een notitie met foto’s springt het scherm naar boven en blijft niet staan op het laatste punt waar ik iets aan het typen was.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!