24 november 2014

iOS 8Reachability (bereikbaarheid) uitschakelen op de iPhone

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Sommige iPhone gebruikers hebben last van een 'zakkend' scherm. Het is moeilijk in woorden uit te brengen, maar spontaan zakt het scherm naar beneden bij het gebruiken van de thuisknop. Dit komt door de nieuwe functie bereikbaarheid (reachability), hiermee kun je het scherm naar beneden verplaatsen om het bovenste gedeelte van het scherm te kunnen bereiken met één hand.

‘Bereikbaarheid’ maakt het mogelijk om de grotere iPhone (vanaf de iPhone 6 (plus)) met één hand te bedienen. Dit doe door met behulp van één vinger tweemaal kort achter elkaar op het Touch-ID (thuisknop) te tappen, de bereikbaarheid-functie wordt hierdoor geactiveerd. Let erop dat je tapt en niet drukt, want door te drukken activeer je de appkiezer in plaats van de bereikbaarheid functie.

bereikbaarheid-Reachability

Sommige iPhone gebruikers activeren deze optie per ongeluk en willen het liefst deze optie volledig uitschakelen. Gelukkig is dit mogelijk, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Schakel de optie ‘Bereikbaarheid’ uit.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Klaas Ronner

  24 november 2014 om 14:10

  Dankje, direct uitgeschakeld.
  Heb nooit begrepen en zelfs nu nog niet wat die functie voor nut heeft, je krijgt alleen maar een leeg bovenscherm, wat moet je daar mee???

 • Wesley Fabry

  24 november 2014 om 14:19

  @klaas deze functie zorgt ervoor dat de bovenkant van je scherm naar beneden zakt zodat je de bovenkant kunt benaderen met 1 hand. Meer info: http://www.appletips.nl/iphone-6-plus-te-bedienen-met-een-hand-dankzij-bereikbaarheid-reachability/

 • Ron Klazer

  25 november 2014 om 7:59

  @Klaas; had exact hetzelfde, snap ook het nut niet. Misschien alleen handig voor de iPhone +Plus XXL? Uitgeschakeld derhalve, dank voor de tip!

 • Hans van Arnhem

  25 november 2014 om 18:21

  Prima tip, was erg onhandig.

 • Klaas Ronner

  26 november 2014 om 7:38

  @Ron, Ja ook na de uitleg op de desbetreffende pagina was het me nog steeds niet duidelijk. Maar ik geloof dat ik het gevonden heb, je kan dan met één hand het bovenste gedeelte wat dus naar onderen is gezakt bedienen. een totaal onzinnige en onnodige functie die alleen maar goed is om zo snel mogelijk uit te schakelen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!