24 december 2015

Philips Hue Bridge 2.0: HomeKit herstellen

Sinds Philips de Hue Bridge 2.0 heeft uitgebracht is Homekit eindelijk toegankelijk geworden voor iOS gebruikers in Nederland en België. Met de nieuwe bridge kun je via HomeKit en Siri je lampen aansturen, maar er zijn nog meer mogelijkheden (klik hier voor meer info).

Helaas werkt HomeKit in combinatie met de nieuwe Hue bridge niet altijd vlekkeloos, zo werd door een update HomeKit in eens niet meer toegankelijk door een communicatie fout met iCloud en raakt HomeKit voor sommige gebruikers corrupt. Wanneer dat het geval is kun je HomeKit herstellen via Instellingen ▸ Privacy ▸ HomeKit, maar dit lost het Philips Hue probleem niet op. Hiervoor moet je namelijk HomeKit herstellen in de Hue bridge zelf.

Eigenlijk kun je dit alleen maar doen door de bridge te herstellen naar de fabrieksinstellingen door een knopje achterop de bridge in te drukken. Het nadeel is wel dat je alle lichten opnieuw moet koppelen en de lichten opnieuw moet instellen voor alle scènes. Vervelend, maar er is gelukkig nog een andere oplossing, HomeKit zelf herstellen in de Hue Bridge 2.0, hoe je dat doet lees je hieronder terug.

Update: Philips Hue biedt nu ook een tijdelijke oplossing via deze webpagina. Liever zelf in de hand? Ga dan hieronder verder.

Stap 1: Activeer developer toegang op de Hue bridge

Ga naar http://my.meethue.com, open Instellingen ▸ Mijn Bridge ▸ Meer Bridge gegevens en bekijk het IP adres van je bridge via 'Internal IP Address'. Open nu Terminal op je Mac, druk op de knop van de Hue Bridge en voer het onderstaande commando uit in Terminal:

curl -H "Accept: application/json" -X POST --data '{"devicetype":"script","username":"newdeveloper"}' http://IP_ADRES_BRIDGE/api

Vervang IP_ADRES_BRIDG met het IP adres van de HUE Bridge (bv 192.168.2.123)

Als het succesvol is uitgevoerd dan verschijnt na het uitvoeren:

[{"success":{"username":"newdeveloper"}}]

Was je te laat of heb je niet op de knop gedrukt dan verschijnt onderstaande feedback en moet je het opnieuw proberen.

[{"error":{"type":101,"address":"","description":"link button not pressed"}}]

terminal venster dat het aanmaken van een nieuwe user in Hue bridge aan te passen

Stap 2: Alleen HomeKit naar fabrieksinstellingen herstellen

Open Terminal, kopieer onderstaand commando (vervang ook hier weer IP_ADRES_BRIDGE met het IP adres van de Hue Bridge) en voer het commando uit om HomeKit in de bridge te herstellen.

curl --request PUT --data "{\"homekit\": {\"factoryreset\": true}}" http://IP_ADRES_BRIDGE/api/newdeveloper/config

Als de HomeKit instellingen zijn hersteld ontvang je de melding:

[{\"success\":{\"/config/homekit/factoryreset\":true}}]

Terminal venster met de commando's voor HomeKit in hue bridge te herstellen

Zodra je HomeKit hebt hersteld in de Hue Bridge moet je ook HomeKit herstellen op je iOS apparaat via Instellingen ▸ Privacy ▸ HomeKit ▸ Herstel HomeKit-configuratie. Zodra dit is voltooid kun je via de Hue App HomeKit opnieuw instellen en gebruiken.

Lees ook: Philips Hue lampen bedienen met SiriReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!