26 september 2015

iOS 9iOS 9: Markeringen toevoegen aan de bijlagen in Mail

mail icon iOS

Niet alleen in OS X Yosemite (en El Capitan) kun je foto’s bewerken tijdens het opstellen van een nieuwe e-mail, ook in iOS 9 is dit nu het geval. De markeringsfunctie is nieuw en is voorzien van een aantal handige opties, zo kun je tekst, pijlen of andere aantekeningen toevoegen aan een foto.

Handig als je iets duidelijk wilt maken, maar ga je deze nieuwe functie vaak gebruiken? Bij vakantiefoto’s misschien niet, maar wel bij belangrijke documenten! Naast foto’s kun je ook PDF-bestanden voorzien van een markering om zo snel en eenvoudig een handtekening toe te voegen aan bijvoorbeeld een factuur. De markering functie kun je activeren via onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Maak een nieuw bericht aan of antwoord
• Voeg een foto of PDF-bestand toe
• Tik gedurende enige momenten op de bijlage
• Selecteer in het pop-up menu de optie 'Markeringen'

markeringen mail ios

Op de iPhone dien je eerst op het driehoekje te tikken voor je de optie 'Markeringen' ziet. Zodra de optie is geactiveerd is de keuze ruim, tekst, pijlen, strepen en je kunt zelfs je eigen figuren tekenen via de schetsknop (potlood met gebogen lijn). Dankzij de slimme functies kan iOS jouw tekenstijl volgen en bijvoorbeeld een getekende pijl omzetten naar een strakke pijl.

Een handtekening toevoegen kan via de gelijknamige optie (te herkennen aan de krabbel), daarna kun je een bestaande handtekening kiezen of een nieuwe aanmaken en deze toevoegen aan het bestand. Wil je iets verwijderen dat je hebt gemaakt? Dan dien je op de markering te tikken en de optie 'Verwijder' selecteren.

Lees ook: Uitgebreid zoeken in Mail in iOS 9Reacties


  • klaron

    26 september 2015 om 10:02

    Kan handig zijn !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!