26 september 2015

iOS 9iOS 9: Slimme batterij sparende functies

batterij icoon iOS

De batterij houdt het langer vol in iOS 9, Apple heeft enkele drastische maatregelingen getroffen. Zo kun je de energiebesparingsmodus activeren, door de modus in te schakelen zal je iPhone minder gebruikmaken van bepaalde functies waardoor je de batterijduur tijdelijk verlengt.

Tijdens deze batterij besparende functie zal je iPhone niet meer automatisch je mail ophalen, applicaties op de achtergrond worden niet meer ververst, er worden geen automatische downloads/installaties uitgevoerd en bepaalde visuele effecten worden uitgeschakeld. Maar er is meer!

Energiebesparingsmodus batterij op iPhone

Wanneer je een melding ontvangt op je iPhone zal het scherm oplichten zodat je onmiddellijk het bericht kunt bekijken. In iOS 9 heeft Apple een slimme functie ingebouwd om de batterij te sparen. De sensoren voor omgevingslicht en nabijheid registreren wanneer je iPhone omgekeerd op tafel ligt (met het scherm omlaag). Het heeft dan geen nut om het scherm te activeren bij het ontvangen van een melding, daarom dat iOS 9 dit dan uitschakelt zodat de batterijduur verlengt wordt.

Deze functie staat los van de 'Energiebesparingsmodus’ die je kunt inschakelen via Instellingen ▸ Batterij. Let wel, deze optie is alleen beschikbaar voor de iPhone.

Lees ook: Energiebesparingsmodus, verleng de batterijduur van je iPhoneReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!