24 januari 2017

iOS 10iOS 10: Wekkers stoppen en extra 3D Touch opties

Klok logo iOS

De wekkerfunctie in iOS is al vanaf het eerste uur beschikbaar op de iPhone. Omdat het ontgrendelen van het toegangsscherm gewijzigd is sinds iOS 10 is de manier om de wekker te snoozen en stoppen aangepast.

Zodra de wekker afspeelt krijg je in het groot de mogelijkheid om de wekker uit te stellen met negen minuten. Dit doe je door op 'Sluimer' te tikken. Voorheen kon je de wekker volledig stoppen door naar rechts te vegen (schuif om te stoppen). Vanaf nu heb je direct onderaan de mogelijkheid om de wekker te stoppen via de stop-knop.

Extra 3D Touch opties voor wekkers

Wanneer je toch besluit de wekker te sluimeren (snoozen) dan verschijnt er een melding op het scherm die aftelt. Zodra de teller de nul bereikt zal de wekker weer afspelen en kun je deze al dan niet stoppen of sluimeren.

Wekkers eenvoudig stroppen via 3D touch in iOS 10

Door stevig te drukken op deze melding kun je de tijd in het groot weergeven en direct de wekker stoppen door op 'Stop' te tikken. Heb je geen 3D Touch toestel? Veeg dan van rechts naar links over de melding en tik op 'Bekijk' om dezelfde 3D-opties te raadplegen.

Lees ook: Waakmelder en bedtijd gebruiken in iOS 10Reacties


  • Chris

    24 januari 2017 om 20:29

    Er is ook een mogelijkheid om te sluimeren middels de volumeknoppen aan de zijkant. Handig als je je ogen nog niet open hebt -_-

  • Debske

    2 mei 2017 om 14:35

    Als die stop knop het nou ook eens goed zou doen. Druk er met mn duffe hoofd op maar moet echt meerdere keren tappen voor de wekker uitgaat. Is dit een sneaky manier om mij wakker te maken?

Een reactie toevoegen: