24 juli 2016

ScreencastGooi altijd de perfecte curveball in Pokémon Go

De basis van Pokémon Go is het vangen van Pokémons. Wanneer je een beestje tegenkomt moet je de Pokébal gooien om deze te kunnen vangen.

Dit gooien vraagt enige oefening, maar na verloop van tijd krijg je dit aardig onder de knie. Wist je dat je extra XP (punten) krijgt wanneer je de Pokébal op een bepaalde manier gooit? Een Pokémon vangen levert standaard 100 XP op. Tenzij je een Pokémon vangt die je nog niet in jouw bezit hebt, dan krijg je 500 XP.

Je krijgt 10 XP extra bij een ‘Nice catch’, 50 XP extra bij een ‘Great catch’ en 100 XP extra bij een ‘Excellent catch’. Een curveball levert 10 XP extra op.

Lees ook: Pokémon Go informatie, tips, hacks en meer

Altijd de perfecte bal en curveball gooien met AssistiveTouch

AssistiveTouch is eigenlijk bedoeld voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Zij kunnen gebaren en handelingen koppelen aan AssistiveTouch om zo bepaalde taken uit te voeren. Deze functie kun je ook gebruiken bij het werpen van een bal. Hoe je een gebaar moet aanmaken lees je hieronder terug.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar Algemeen ▸ Toegankelijkheid
• Tik op 'AssistiveTouch' en schakel deze optie in
• Kies onderaan voor 'Maak nieuw gebaar aan'

curveball pokemon go met assitivetouch

Nu kun je het gebaar aanmaken, dit is de handeling die iOS moet doen in plaats van jouw vinger wanneer je dit gebaar kiest. Onderaan in het midden van het scherm maak je kleine draaibewegingen om de (Pokébal) te laten spinnen (draaien). Daarna maak je een flauwe bocht naar het midden van het scherm. Dit moet je op dezelfde snelheid doen als in Pokémon Go. Tik daarna op 'Bewaar' en vul een gewenste naam.

Snel een 'Excellent catch' verdienen met een Pokébal-worp

Maak een nieuw gebaar aan voor het gooien van een normale worp op bovenstaande manier. Trek vanuit het midden onderaan een zo recht mogelijke lijn naar ongeveer het midden van het scherm. Doe dit met dezelfde snelheid als in het spel. Probeer dit steeds opnieuw (stop en daarna neem op) tot je een goede rechte lijn hebt. Bewaar deze als bijvoorbeeld 'Pokébal'.

curveball pokemon go gooien

Pas nu het AssistiveTouch-snelkoppeling aan. Dit doe je via de optie 'Pas hoogste menu aan' kies hier willekeurig twee posities uit en tik op een optie. Vervolgens kun je jouw eerder gemaakte gebaren toevoegen aan dit menu zodat je deze direct kunt raadplegen.

Open daarna Pokémon Go en wacht tot je een Pokémon kunt vangen. Als dit het geval is tik je op de AssistiveTouch-schakelaar en kies je voor één van de aangemaakte gebaren. Tik op het scherm om deze uit te voeren en je zal merken dat je de perfecte curveball of Pokébal gooit.

Lees ook: 12 tips voor de gevorderde Pokémon Go speler

Bron: RedditReacties


 • Jonas Fabry

  24 juli 2016 om 13:03

  Fantastisch, goede tip! =D

 • Jeffrey

  7 augustus 2016 om 23:17

  Ik krijg het niet voor elkaar, maar blijf het proberen.
  Ik krijg de assistive touch wel voor elkaar, maar die bal word niet gegooid. Haha

  Maar thanks voor de tip

 • lisa

  22 augustus 2016 om 19:01

  ik heb geen ballen meer maar bij elk oplaadpunt geeft hij aan dat ik vol zit? hoe kan dat

 • Wesley Fabry

  22 augustus 2016 om 19:36

  De inhoud kun je bekijken via de pokebal – items. Ook berries, potions, etc vullen de rugzak. Deze kun je eventueel verwijderen via het vuilbakje.

 • Perzet

  25 augustus 2016 om 12:37

  Lisa zowel je items als je pokemons hebben een limiet. Hou daar rekening mee.Als niet vecht zijn die eerste 3 of 4 waardeloos en kan je ze in het vuilbakje gooien.Bij pokemons kan je ze via Pokemon ,op het figuurtje en dan transfer.Je doet best de laagste weg en zo krijg je Candy in de plaats

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!