25 juli 2016

Dé zomer survival guide voor je iPhone

Apple Watch icon voor weer app

De warme zomermaanden zijn begonnen en natuurlijk stouw jij straks ook weer heel je auto vol met onnodige spullen die toch de hele zomer onaangeraakt in de caravan blijven liggen. Want zeg nou zelf: wat nou als je die tiendelige boekenserie over de Slag bij Nieuwpoort had thuisgelaten? Dan had je toch ook helemaal kapot verveeld op de camping?

Eén ding waar wij het natuurlijk allemaal over eens zijn is dat iPhone gebruikers echt niet meer zonder hun iPhone op vakantie kunnen. Het is een gebruiksvoorwerp die ons helpt om op onze bestemming aan te komen, waarmee we alle mooie plekjes kunnen fotograferen en daarmee alle werkende mensen thuis stik jaloers kunnen maken door het op social media te plaatsen.

Maar wat nou als jouw trouwe helper een duiker maakt in het zwembad? Of wordt gejat terwijl je net de oceaan in rent? Daarom deze survival guide voor je iPhone, waarmee je er voor zorgt dat je data en je telefoon goed beschermd zijn en je dus volop van je vakantie kunt gaan genieten.

Zoek mijn iPhone

Als je na drie keer de caravan ondersteboven hebt gekeerd je iPhone nog steeds niet hebt teruggevonden zou er best een kans kunnen bestaan dat je ‘m hebt laten liggen bij dat eettentje met die leuke serveerster, maar vaak is dat wishful thinking en is ‘ie gewoon gestolen. Een goede tip om toch snel te checken waar je iPhone ligt is de optie ‘Zoek mijn iPhone’. Waarschijnlijk staat de app al bij de standaard apps van je iPhone en hoef je deze bij de instellingen alleen maar in te schakelen. Anders kun je ‘m altijd ook nog installeren via de App Store.

Find My iPhone
Find My iPhoneCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  10 MB DOWNLOAD GRATIS

Back Up

Eigenlijk weet je wel dat je zo nu en dan een back up moet maken, maar ja, dat schiet er zo vaak bij in. Daarom is het fijn dat zo’n lijstje op internet je daar weer even aan herinnert. Het zou namelijk best zonde zijn als je iPhone straks in het water valt en je straks al die belangrijke foto’s (lees: herinneringen) niet meer kunt terugkijken. Dus zet dit even op je to-do lijstje, het is namelijk best snel gebeurd.

Verzekering

Als je je iPhone via het kaartje in Zoek mijn iPhone langzaam ziet bewegen naar bijvoorbeeld een aangrenzend buurland dan zou je best de conclusie kunnen trekken dat je telefoon gestolen is. Of misschien zie je helemaal niks. Dan zou het best kunnen dat ‘ie ergens in het water is gevallen. Wat ik probeer te zeggen: alles kan gebeuren dus wees goed voorbereid. Zorg dat je een reisverzekering uitkiest die voldoende uitkeert als het gaat om je elektronische apparatuur. Je hebt allerlei vergelijkingswebsites waarmee je dat kan gaan onderzoeken, zoals deze bijvoorbeeld. Of kijk eens naar een speciale smartphoneverzekering.

Waterdicht hoesje

iphone case waterdicht

Een andere manier om er zeker van te zijn dat je iPhone beschermd is tijdens de vele avonturen die je gaat beleven op vakantie is een waterdichte hoes die je iPhone ook beschermt tegen schokken en krassen. Vroeger waren deze hoezen echt ongelooflijk lomp en moest je echt geluk hebben als deze in je broekzak past. Je iPhone was dan beschermd maar je zag er wel uit alsof je een hele gereedschapskist in je broek meezeulde. Nu zijn de modellen veel dunner en ook veel waterdichter. Check bijvoorbeeld de hoesjes van Telecomgadget. Je betaalt wat, maar dan is je iPhone wel goed beschermd.

iPhone reparatie

Terello iPhone reparatie

Zit je dit nu te lezen en denk je: ‘had dit even lekker een week eerder gepost, want nu ligt mijn iPhone al lekker te drogen in een bak met rijst’, dan snap ik hoe je je voelt, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Want er zijn echt wel hele goede en goedkope oplossingen hiervoor. Als je nu bijvoorbeeld een afspraak maakt bij Terello voor een iPhone reparatie dan komt een van hun monteurs vaak al dezelfde dag al langs om jouw iPhone binnen een half uur te repareren. En in veel gevallen vergoed jouw verzekering deze kosten, dus eigenlijk is dit gewoon gratis! Snel die afspraak maken dus.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!