19 september 2014

iOS 8iOS 8: Een groepsgesprek starten, naam wijzigen en contacten toevoegen

berichten logo 7 retinaMet concurrenten als Whatsapp en Facebook Messenger moest Apple de berichten applicatie wel grondig gaan aanpakken en dat hebben ze gelukkig gedaan. Een mooi voorbeeld hiervan is de groepsfunctie binnen iOS, deze is sterk verbeterd en voorzien van allerlei handige en nieuwe functies (die overigens ook voor 1 op 1 gesprekken gelden).

Een groepsgesprek aanmaken gaat erg eenvoudig, start een nieuw gesprek en voeg in het 'Aan-veld' alle contacten toe die je in de groep wil hebben. Vervolgens kun je onmiddellijk het gesprek starten.

Hierna kun je de groep een specifieke naam geven, open hiervoor het gesprek en tap naast 'Groep' op 'Details'. Vervolgens kun je in het veld 'Groepsnaam' de naam van de groep toevoegen of wijzigen.

groepen aanmaken berichten

Daarnaast kun je hier ook contacten toevoegen aan het gesprek, dit doe je door te tappen op de knop '+ Voeg contact toe'. Verder heb je de mogelijkheid je huidige locatie te versturen en meldingen voor dit gesprek uit te schakelen door de 'Niet storen' functie te activeren. Je ontvangt dan wel de meldingen van nieuwe berichten, maar deze zullen geen geluid of trilsignaal afspelen. Groepen die je niet zelf hebt aangemaakt kun je via deze pagina verlaten door op de knop 'Verlaat dit gesprek' te tappen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Sander

    26 september 2014 om 9:08

    Ik probeer dit en heb IOS8 geinstalleerd, maar ik zie geen veld voor groepsnaam en ook geen mogelijkheid voor toevoegen contactpersonen. de huidige locatie en niet storen optie zie ik wel…

  • sander

    26 september 2014 om 9:35

    Ik krijg het helaas niet werkend, ik mis de velden “groepsnaam” en “voeg contact toe”

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!