18 september 2015

iOS 9iOS 9: Extra veilige toegangscode met zes cijfers

Touch ID logo iOS 9

Vanaf iOS 9 kun je een toegangscode bestaande uit zes cijfers gebruiken, tenminste wanneer je om welke reden dan ook de code moet aanpassen. Wie gebruik wil blijven maken van een viercijferige of andere code, klik dan hier.

Alle nieuwe Apple apparaten met iOS 9 zullen standaard de zes cijferige code moeten gebruiken en eigenlijk raden we iedereen aan de code te wijzigen van vier naar zes cijfers. Hierdoor is de code moeilijker te raden en is je iPhone, iPad of iPod Touch extra beveiligd. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar '(Touch ID en) toegangscode'
• Voer je toegangscode in
• Tik op 'Wijzig toegangscode'

zescijferige toegangscode iPhone iPAd

Vul je huidige (oude) toegangscode in, vul daarna je nieuwe toegangscode in bestaande uit zes cijfers. Herhaal deze ter bevestiging, vanaf dat moment bestaat je toegangscode uit zes cijfers.

Verder moet je deze toegangscode minstens één keer in de 48 uur handmatig toevoegen, dit is vooral voor Touch ID gebruikers. Dit is een extra veiligheidsmaatregeling die Apple heeft genomen, wanneer 48 uur lang de code niet handmatig is ingevoerd zal iOS je hieraan herinneren.Reacties


 • klaron

  18 september 2015 om 11:28

  “Dit is een extra veiligheidsmaatregeling die Apple heeft genomen, wanneer 48 uur lang de code niet handmatig is ingevoerd zal iOS je hieraan herinneren.”

  Oh dat is een irritante optie, is dat ook uit te schakelen?

 • Wesley Fabry

  18 september 2015 om 12:56

  @klaron dit is niet uit te schakelen. In plaats van touch ID moet je dan code invullen..

 • ruud

  18 september 2015 om 14:00

  In iOS 9.1 (public beta) kun je onder ‘toegangscodeopties’ kiezen voor:

  a) Aangepaste alfanumerieke code (6 letters en of cijfers)

  b) aangepaste numerieke code (6 cijfers)

  c) 4-cijferige code (4 cijfers)

  Instellingen / Touch ID en toegangscode / voer uw toegangs code in / Wijzig toegangscode / voer oude toegangscode in / Toegangscodeopties

 • Angelique

  19 september 2015 om 10:28

  Me ouders hebben op de iPad geen toegangscode. Hebben nu iOS 9 erop en moeten ineens een toegangscode invullen…. Wat moeten ze invullen want nu komen ze de iPad niet in.?

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 10:37

  Toch is er dan een code actief, deze kan niet zomaar geactiveerd zijn, je kan proberen de iPad te herstellen op deze manier: http://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/ maar geen gerantie tot het werkt..

 • Ab

  19 september 2015 om 18:49

  Heb net mijn iphone 6 geupdate naar ios 9 en ja het klopt dat je dan verplicht bent een 6 cijferig code te kiezen.

  Maaaaaar mijn oude code van 4 cijfers staat er ook nog steeds op!! Als ik in de instellingen algemeen/ beperking wil vraagt hij gewoon om mijn oude 4 cijferige cose welk ook gewoon ook werkt tegelijkertijd met de nieuwe 6 cijferige code!!!

  Hie verander ik nu dan die 4 cijferige code?? Het menu gedeelte codeslot is er niet meer in het menu algemeen namelijk??

 • klaron

  20 september 2015 om 9:05

  @Ab instellingen – Touch ID en toegangscode, hier kun je de code eventueel uitzetten (niet slim) of veranderen.

 • Walter

  21 september 2015 om 9:30

  Bij mijn iPhone geen enkel probleem om code naar 6 cijfers te brengen. Doch bij mijn iPad 2 en iPad Air blijkbaar niet mogelijk. Ik kan alleen maar wijzigen in terug een 4 cijfer code. Klopt dat ? Txs + mvg

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 9:41

  Dat klopt, dat is ons gisteren ook opgevallen.

 • Sanne

  22 september 2015 om 9:04

  Ik heb hetzelfde probleem. Gisteren de update gedaan en sindsdien vraagt iPhone om een zes cijferig code, deze heb ik helemaal nog niet ingesteld. Wat ik ook probeer helpt niet en mijn telefoon wordt telkens voor een aantal minuten geblokkeerd!! wat moet ik doen, kan mijn iPhone nu niet gebruiken

 • Wesley Fabry

  22 september 2015 om 9:29

  @sanne sluit je iPhone aan op de Mac/PC, houdt de aan/uit-knop en thuisknop ingedrukt tot Apple logo verschijnt, laat dan de aan/uit-knop los (thuisknop ingedrukt blijven houden) tot iTunes logo op iPhone verschijnt. Klik daarna op herstel om de iPhone volledig te herstellen, daarna dien je in iTunes in te loggen met je Apple ID om je identiteit te bevestigen. Daarna kun je een reservekopie terugzetten, dit kan een iTunes reservekopie zijn of uit iCloud: http://www.appletips.nl/ios-een-icloud-reservekopie-terugzetten-op-een-nieuwe-iphone-ipad-of-ipod-touch/

 • Maarten

  22 september 2015 om 17:27

  ik heb een vraag:
  Ik heb In iOS 9.1 (public beta) ik had verwacht dat ik een update zou krijgen, naar de nieuwe IOS 9,maar dat is niet het geval.
  Wat is nu het verschil?
  Wanneer komt er nu een update naar de normale verzie?

 • Peter

  16 oktober 2015 om 10:41

  Heel irritant dat van die 48 uur, maar op mijn iPad zie ik dit deze week voor het eerst, terwijl mijn iPhone dit gelukkig niet heeft. Hoe kan dat? Beide zijn direct ge-update naar 9.0.2.

 • Lisa

  28 oktober 2015 om 19:24

  De iOS 9.1 erop gezet
  Er werd gevraagd om een 6 cijferige code, ingesteld
  Maar als ik nu de toegangscode wil uitschakelen, geeft hij aan verkeerde code
  Terwijl als ik na zoveel min weer op mijn iPhone wil, ik met die code er wel in kom
  Kan alleen niet in het scherm om de code te wijzigen, vreemd!

 • Hannah

  12 november 2015 om 12:42

  als je je code wijzigt, heb je onderaan de optie toegangscodeopties
  daar kan je kiezen tussen
  – nummerieke code
  – alfanumerieke code
  – 4 cijfer code

  probleem opgelost ;-)

 • Tina

  11 december 2015 om 21:25

  Code gewijzigd. Geen problemen. Maar blijf het verzoek krijgen dat ik de wijziging moet definitief maken, via instellingen code ingeven terwijl ik op internet ben. Al 100 x gedaan… Wat doe ik verkeerd?

 • david

  25 december 2015 om 22:35

  tina heb hetzelfde probleem

 • Wesley Fabry

  26 december 2015 om 16:15

  Tina en David, kunnen jullie deze vraag stellen op http://genius.appletips.nl met schermafbeeldingen? (schermafbeeldingen maken: http://www.appletips.nl/schermafbeelding-maken-op-iphone-ipad-mac-apple-watch-en-apple-tv/ )

 • david

  30 december 2015 om 16:04

  ok heb ik gedaan

 • Mieke

  4 februari 2016 om 18:41

  Ik heb net hetzelfde probleem als Tina en David: iPhone blijft maar vragen om wijziging toegangscode te voltooien (verschillende keren per dag), ook al heb ik al verschillende keren gedaan zonder foutmelding. Zeer vervelend. Is er al een oplossing?

 • Wout

  10 maart 2016 om 15:01

  Ik heb sinds gisteren hetzelfde probleem. Is er al een oplossing?

 • Wesley Fabry

  15 maart 2016 om 12:23

  Schakel de toegangscode eens uit via Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode ▸ Zet code uit. Herstart je iPhone of iPad door de aan/uit-knop en thuisknop gelijktijdig in te drukken tot het apple logo verschijnt. Stel daarna je nieuwe code in.

 • Elvira

  15 maart 2016 om 18:39

  Wesley, geweldige tip. Na drie weken lijk ik eindelijk verlost van de melding!

 • Wesley Fabry

  15 maart 2016 om 19:29

  Fantastisch!

 • Wilma

  19 maart 2017 om 17:50

  Om de zoveel tijd moet ik een nieuwe toegangscode invoeren. Waarom is dat en kan ik dat uitzetten? Ik vind het moeilijk om een code te bedenken die ik niet eerder gebruikt heb (dat mag dan niet) en er mogen geen opvolgende nummers zijn. Heel lastig en ik wil gewoon mijn huidige code houden… en veranderen wanneer ik dat zelf wil.

 • Wesley Fabry

  19 maart 2017 om 18:08

  @wilma is dat de iOs toegangscode voor de iPhone/iPad of voor een App. IOS heeft aan mij nog nooit gevraagd in al die jaren namelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!