Menu

21 april 2016

Personen blokkeren op Facebook

Facebook icoon (logo)

Steeds meer Apple gebruikers maken ook gebruik van Facebook, dit online platform is leuk, maar in sommige gevallen wil je bepaalde andere gebruikers blokkeren.

Dit kan verschillende redenen hebben, vaak omdat je lastig gevallen wordt door een bepaald persoon of omdat je liever geen contact met hem of haar wilt hebben. Personen de toegang ontzeggen tot jouw profiel kun je doen via de app of webpagina.

Personen blokkeren via de Facebook app
• Tik op de meer-knop (drie horizontale strepen)
• Scroll naar beneden
• Tik op ‘Accountinstellingen’
• Navigeer naar ‘Blokkeren’

Typ in het daarvoor bestemde veld de naam of het e-mailadres van de persoon, tik daarna op de knop ‘Blokkeren’. Vanaf dit moment is de persoon geblokkeerd en wordt aan de (onderstaande) lijst toegevoegd. Via deze lijst kun je ook de persoon weer deblokkeren.

Personen blokkeren op Facebook via iOS app

Via de Facebook website
Klik in de navigatiebalk van Facebook op het driehoekje helemaal rechts en kies in het drop-down menu voor ‘Instellingen’. Navigeer in de kolom naar ‘Blokkeren’, vul hier in het daarvoor bestemde veld de naam of het e-mailadres van de persoon, tik daarna op de knop ‘Blokkeren’. Vanaf dit moment is de persoon geblokkeerd en wordt aan de (onderstaande) lijst toegevoegd. Via deze lijst kun je ook de persoon weer deblokkeren.

Personen blokkeren op facebook website

Er is nog een andere manier om iemand de toegang te ontzeggen, open de profielpagina van de persoon en klik op de meer-knop (drie bolletjes) in het profiel en kies hier voor de optie ‘Blokkeren’. Deze optie kun je toepassen op de website maar ook in de app.

Geblokkeerde personen kun je ook weer deblokkeren, hoe je dat precies moet doen lees je hier terug op appletips.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
iPad & iPhone  4+  276 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Berichtverzoeken in Facebook Messenger bekijken







Reacties


  • Mike 22 april 2016 om 18:16

    Per ongeluk al mijn vrienden geblokkeerd. Kwam er pas na 4 weken achter…

  • Edwin 22 april 2016 om 21:36

    Ik vraag me ook af hoe je volgers kan verwijderen en waar vind ik de lijst van mijn volgers op FB. Ik merk dat als je een vriendschap verzoek verwijderd dat de persoon automatisch volger word en dat wil ik vaak niet. Hoe verwijder ik een volger?

  • Wesley Fabry 23 april 2016 om 8:42

    Edwin, al je vrienden (volgers, kennissen of niet) vind je terug op facebook, open je profiel en klik/tik op ‘Vrienden’. Verwijderen doe je door naast de naam van je vriend te klikken op de knop en kiezen voor ‘verwijderen al vriend’.

Een reactie toevoegen: