26 oktober 2016

iOS 10iOS 10.1: Toch effecten in Berichten afspelen tijdens ‘Verminder beweging’

berichten icoon iOS

Sinds iOS 7 is het mogelijk om de bewegingen en het "3D effect" (parallax) en bewegingen in iOS uit te schakelen met de optie 'Verminder beweging'. Het effect is niet echt 3D, maar dankzij de beweging lijkt het alsof applicatie zweven over de achtergrond.

Daarnaast worden bewegingen zoals het sluiten en openen van apps, de appkiezer, etc. ook verminderd. Dit zorgt ervoor dat voor je gevoel je iPhone of iPad sneller wordt omdat de bewegingen worden overgeslagen. Sinds iOS 10 zorgde deze optie er ook voor dat je geen iMessage-effecten kon zien of versturen. Vanaf iOS 10.1 is dit opgelost en kun je toch deze effecten zien wanneer 'Verminder beweging' actief is.

Berichten-effecten bij verminder beweging

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer de optie 'Toegankelijkheid'
• Tik vervolgens op 'Verminder beweging'

Berichten-effecten afspelen tijden verminder beweging

Activeer hier de optie 'Verminder beweging'. Onmiddellijk worden de bewegingen in iOS uitgeschakeld en verschijnt er een extra optie. Schakel de optie 'Laat Berichten-effecten zien' in om toch de effecten in Berichten weer te geven en te kunnen versturen.

Effecten herhalen in Berichten

Vanaf iOS 10.1 kun je de effecten ook herhalen wanneer je deze hebt ontvangen. Tik onder het bericht op 'Herhaal' om het effect nogmaals af te spelen.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Lees ook: Speciale effecten toevoegen aan berichtenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: