14 april 2017

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#22)

iOS alternatief logo

Altijd en overal een pdf-bestand maken

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om snel en eenvoudig overal in iOS pdf-bestanden te maken. Deze optie is niet alleen beschikbaar voor Safari, maar bijvoorbeeld ook in de Notities of Mail applicatie.

Een gouden regel voor deze optie is: als je het kunt afdrukken, kun je het ook bewaren als pdf. Open een webpagina, notitie, foto, mail, etc. en tik vervolgens op de deel-knop (vierkant met pijl omhoog). Tik op 'Druk af' om de afdrukopties te openen. Spreid onderaan met twee vingers over de voorvertoning om in te zoomen of gebruik 3D Touch. Direct wordt dit omgezet tot een pdf-bestand. Vervolgens kun je via de deel-knop onderaan het bestand exporteren. Klik hier om een video te bekijken van deze optie.

Mappen hernoemen met 3D Touch

Door met 3D Touch stevig te drukken op een app-icoon kun je snelkoppelingen openen en gebruiken. Wanneer je 3D Touch toepast op een map kun je eventueel meldingen van apps bekijken die zich in de map bevinden. Daarnaast kun je via deze actie ook de naam van de map wijzigen. 3D Touch is voorlopig alleen beschikbaar op de iPhone 6s en 7.

Kleine iOS tips deel 22

iCloud-reservekopieën maken

Het is erg belangrijk dat je een reservekopie (back-up) maakt van je iPhone, iPad en iPod Touch. Wanneer er een probleem ontstaat op je iDevice en deze moet worden hersteld dan kun je altijd deze in de oude staat terugbrengen met een reservekopie. Met behulp van iCloud kun je online de reservekopieën bewaren. Het is aan te raden dit in te schakelen, dit doe je via Instellingen ▸ je naam ▸ iCloud ▸ iCloud-reservekopie. Heb je nog iOS 10.2.1 of eerder? Dan kun je direct navigeren naar de iCloud instellingen via de Instellingen applicatie. Schakel vervolgens de optie 'iCloud-reservekopie' in (maak de schakelaar groen) en tik vervolgens op de optie 'Maak nu reservekopie' om handmatig een kopie te maken.

Andere suggesties proberen wanneer Siri je niet begrijpt

Vanaf iOS 10 kun je andere suggesties proberen wanneer Siri je niet begrijpt. Activeer Siri door de thuisknop ingedrukt te houden en spreek je commando uit. Zodra je dit hebt gedaan tik je bovenin op het commando. Indien mogelijk kun je één van de suggesties kiezen. Het spraakcommando wordt opnieuw uitgevoerd en de spraakassistent gaat ermee aan de slag. Heb je Siri nog niet ingeschakeld? Dan kun je dit doen via Instellingen ▸ Siri ▸ schakel deze in.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!