16 augustus 2016

iOS: Stop het automatisch laden van afbeeldingen in Mail

mail icon iOS

Gebruik je vaak jouw iPhone op het mobiele datanetwerk dan is het misschien niet zo handig dat Mail voortdurend alle nieuwe e-mail met afbeeldingen download. Automatisch worden alle ontvangen afbeeldingen geladen.

Dit is uiteraard geen probleem wanneer je verbonden bent met een draadloze internetverbinding (Wi-Fi). Als dit niet het geval is gaat dit ten koste van je databundel. Gelukkig kun je het automatisch laden en downloaden van afbeeldingen voor Mail uitschakelen.

Automatisch laden van afbeeldingen in Mail uitschakelen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'E-mail, contacten, agenda’s' (vanaf iOS 10: Mail)

automatisch laden van afbeeldingen in Mail uitschakelen

Scroll naar beneden en deactiveer de optie ‘Laad afbeeldingen’. Wanneer je nu een e-mail ontvangt met daarin aanwezig een afbeelding, dan wordt deze niet automatisch gedownload en weergegeven. Je dient dan eerst te tikken het foto-icon met de bestandsnaam van de afbeelding om deze te downloaden. Automatisch wordt de afbeelding opgehaald en weergegeven. Hierdoor kun je zelf bepalen wanneer een afbeelding wordt ingeladen en over welk netwerk.

Lees ook: Recent gebruikte e-mailadressen verwijderen in iOS

geupdate artikel, origineel van 22/02/14Reacties


 • Cor

  18 oktober 2016 om 13:56

  Dus niet, wat ik ook doe – aan/uit, bij mij in IOS 10.0.2 worden ze nooit geladen terwijl ik dat wel wil. In versies voor IOS 10 was het nooit een probleem. Het zijn dus de bijlagen die zich niet meer automatisch laten zien.

 • J.Gr

  3 juli 2017 om 21:25

  Bij worden de bijlagen (foto,s) wel geopend wat ik niet wil, zwaar irritant vind ik dat.
  Ik wil gewoon boven in zien bijlage 1890.jpg of zoiets , dan daarop klikken en dan pas openen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!