31 januari 2016

iOS 9iOS 9: De News applicatie installeren

icoon van de nieuwe News app

Wie in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Australië woont kan de News applicatie in iOS gebruiken. Vanaf iOS 9 is dit een nieuwe app die standaard aanwezig is op je iPhone, iPad en iPod Touch.

Helaas is de News (Nieuws) applicatie nog niet beschikbaar in Nederland en België. Mocht je toch nieuwsgierig zijn dan kun je de applicatie vooralsnog installeren op je iPhone, iPad of iPod Touch via een kleine omweg. Let wel, de News applicatie bevat alleen nieuws uit deze landen. Nederlandstalige artikels zul je dus niet vinden in de nieuwste applicatie van Apple.

Om de News applicatie te kunnen gebruiken of bekijken moet je onderstaande stappen uitvoeren.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Taal en regio'
• Pas eerst bij 'Regio' Nederland aan naar Verenigde Staten

News app installeren in iOS doe je zo

Pas hierna de 'iPhone-taal' van Nederlands naar Engels aan. Je iDevice zal even 'herstarten', vervolgens zal de News applicatie verschijnen op het beginscherm van je iDevice. Tik op 'Get started' om de applicatie te activeren en kies enkele nieuwsbronnen, bevestig door op 'Continue' te tikken.

Toch de news app installeren, voorbeeld

Vanaf dat moment kun je de News applicatie bekijken en gebruiken. Via het tabblad 'For You' krijg je al het nieuws te zien van de nieuwsbronnen die je volgt, bij het tabblad 'Favorites' kun je nieuwsbronnen apart bekijken of bewerken. Nieuwe content ontdek je via het tabblad 'Explore', zoeken doe je via 'Search'.

News app voorbeeld

Bij het lezen van een artikel kun je onderaan op het hartje tikken om een artikel te markeren als favoriet, via de bladwijzer rechts kun je het artikel opslaan. Deze artikelen en de geschiedenis van al je bekeken artikels vind je terug onder het tabblad 'Saved'.

De News applicatie is alleen te bekijken en te gebruiken wanneer je bovenstaande procedure hebt uitgevoerd. Het werkt in sommige gevallen ook als je alleen de regio aanpast. Om dit ongedaan te maken dien je te navigeren naar Settings ▸ General ▸ Language & Region ▸ Region ▸ Netherlands + iPhone Language ▸ Nederlands (Dutch).

Opmerking: Schakel ook het Engelstalig toetsenbord uit na het deactiveren News, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ veeg van rechts naar links over het toetsenbord om deze te verwijderen.

Lees ook: Toch Siri inschakelen en gebruiken op een Apple TV 4Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!