7 augustus 2016

Mac: Herinneringen geforceerd verversen

herinneringen osx icoon

Met behulp van iCloud kun je veel gegevens, bestanden en instellingen synchroniseren met al je apparaten. Ook de Herinneringen applicatie maakt gebruik van iCloud. Soms kan het zijn dat de inhoud niet wordt gesynchroniseerd met iCloud.

Je kunt de applicatie dan opnieuw opstarten om het synchronisatieproces te forceren. Helaas werkt dit niet altijd, gelukkig kun je dan in de OS X (macOS) versie van Herinneringen dit handmatig forceren. Hiervoor moet je wel eerst het debug-menu activeren via Terminal.

Herinneringen verversen (refresh) via het debug-menu

• Sluit de Herinneringen applicatie af
• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Kopieer onderstaand commando
• Plak dit in een leeg Terminal-venster

defaults write com.apple.reminders RemindersDebugMenu -boolean true

Herinneringen verversen via het debug-menu

Start de Herinneringen applicatie opnieuw op en je zal merken dat in de menubalk de menuoptie 'Debug' is bijgekomen. Open deze en klik op de optie 'Refresh' of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + R. OS X zal nu geforceerd de herinneringen synchroniseren met iCloud en opnieuw ophalen.

Wil je het debug-menu deactiveren? Gebruik dan onderstaand commando:

defaults delete com.apple.reminders RemindersDebugMenu

Herinneringen geforceerd verversen in iOS

Helaas is het in iOS niet mogelijk handmatig de herinneringen te synchroniseren. Wel kun je dit proces forceren door de applicatie en/of je iDevice opnieuw op te starten.

Lees ook: iCloud geschiedenis en bladwijzers handmatig synchroniserenReacties


 • Ronald

  8 augustus 2016 om 9:29

  Volgens mij helpt het in iOS ook als je op je device iets in je lijst zet. Dan synchroniseert hij ook en daarna verwijder ik de herinnering weer uit de lijst. Beetje jammer deze oplossing, maar bij gebrek een refresh..

 • Stefan

  9 augustus 2016 om 10:19

  Je kan ook je agenda openen dan ververst hij meestal ook wel. Schijnbaar zijn herinneringen en agenda aan elkaar verbonden…

 • Evelien

  13 januari 2017 om 9:46

  Helaas idd ook gekoppeld aan agenda. Ik heb nu twee keer lijst uit herinneringen gewist omdat deze er dubbel in werd gezet, vervolgens de lijst verwijderd uit de herinneringen en daarmee mijn agenda kwijt… Kan dit ook losgekoppeld worden?

Een reactie toevoegen: