1 maart 2016

Tussenstops op een route toevoegen met Google Maps Pitstops

google maps icon

Met behulp van de iOS Google Maps applicatie is het mogelijk om te navigeren met behulp van turn-by-turn navigatie. Routes gingen voorheen alleen van A naar B, maar nu kun je ook tussenstops toevoegen.

De tussenstop-functie heeft de naam 'Pitstops' gekregen en is erg handig in gebruik, zo kun je tijdens je route navigeren naar supermarkten, tankstations, restaurants of gewoon personen die je moet oppikken. Hoe je pitstops kunt toevoegen lees je in onderstaande stappen.

• Open de Google Maps app
• Tik op de zoekbalk en vul je eindbestemming in
• Kies de juiste bestemming in de lijst
• Tik op de blauwe cirkel met de auto om de route aan te maken
• Pas eventueel zaken aan en tik op de blauwe cirkel met de pijl

Pitstops toevoegen aan een route in Google Maps

De Route wordt gestart, vervolgens kun je rechtsboven op het vergrootglas (zoekfunctie) tikken. Tik hierop en per direct krijg je vier standaard opties te zien, zoals tankstations, restaurants, etc. Tik op deze symbolen om de desbetreffende locaties te bekijken langs je route, met behulp van de microfoon kun je de tussenstop dicteren.

Heb je een adres, bijvoorbeeld omdat je een vriend wil oppikken tijdens je route, dan kun je tikken op 'meer plaatsen zoeken'. Vul hier het adres in zoals hierboven staat beschreven, vervolgens kun je op de knop 'Extra stop; tikken om deze toe te voegen aan je route.

Google Maps - Navigation & Transport
Google Maps - Navigation & TransportCategorie: Navigation, Travel
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  121 MB DOWNLOAD GRATIS

Om de pitstops-functie te kunnen gebruiken moet je Google Maps versie 4.16.0 of hoger hebben geïnstalleerd. Deze update is sinds vandaag (01-03-16) beschikbaar in de App Store in Nederland en België.

Lees ook: Bekijk de drukte van attracties, winkels, etc. in Google MapsReacties


 • Bruno

  7 maart 2016 om 10:59

  Een vraag over de navigatie met Google Maps:

  Mijn iPhone is aangesloten op mijn wagen via bluetooth, waardoor ik handenvrij kan bellen, de telefoon kan opnemen, enzovoort.

  Ik weet zeker dat Google Maps vroeger via de luidsprekers van mijn wagen gesproken instructies kon geven. Dat was duidelijk en de muziek/radio werd ook automatisch onderbroken.

  Nu geeft hij enkel nog instructies via de luidspreker van de iPhone. Dat is veel minder… Het is een nieuwe iPhone 6S en we zijn vele versies van de Google Maps later, maar het is nog steeds dezelfde wagen/carkit. Enig idee?

 • Bruno

  7 maart 2016 om 11:09

  Nevermind, dankzij het andere artikel over Google Maps (offline opslaan) heb ik nu toch de instellingen van de app gevonden (via de drie horizontale strepen bij het openen van de app). Onder “Navigatie-instellingen” zie ik “Afsp. als Bluetooth-tel.gespr.”, waarschijnlijk is dat de functie die ik nodig heb.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!