26 juli 2015

WATCHApple Watch: Navigeren met de Kaarten applicatie

Apple Watch icon voor kaarten

Met behulp van de kaarten applicatie op de Apple Watch is het mogelijk om snel je huidige locatie te bekijken, maar ook om een route te starten naar een bepaalde locatie.

Zodra je de kaarten applicatie op de Apple Watch opent krijg je jouw huidige locatie te zien, door stevig te drukken op je scherm (force touch) kun je zoeken naar een locatie of een contact selecteren. Wanneer je zoekt heb je de keuze tussen je recente zoekopdrachten, routes of favorieten, uiteraard kun je de locatie dicteren.

Snel een route starten naar je contacten kan via de gelijknamige optie, zoek in je contactenlijst naar de juiste persoon en tik op zijn of haar adres.

Lees ook: Hoe favorieten aanmaken in de Kaarten app

navigeren met de Apple Watch

Zodra er een adres is geselecteerd kun je een route kiezen al lopend of rijdend, bevestig door op 'Start' te tikken. De route wordt gestart en deze kun je via de Apple Watch volgen, je krijgt twee weergaven te zien: tekst of via kaarten (veeg naar links).

De route is niet zoals op de iPhone, je krijgt alleen de instructies te zien die je moet ondernemen en geen turn-by-turn navigatie. Via de pijl (rechtsonder) krijg je onmiddellijk je huidige locatie te zien op de kaart.

kaarten Apple Watch gebruiken

Je Apple Watch houdt wel aan de hand van je iPhone je locatie exact bij, zo krijg je een tikje op de pols wanneer je moet afslaan, kijk dan op de Apple Watch welke kant je op moet. Dit signaal is standaard actief, zo niet kun je hem inschakelen via de Apple Watch app op de iPhone ▸ Watch ▸ Kaarten ▸ Afslagmeldingen.

Omdat de Kaarten applicatie geen turn-by-turn navigatie bevat is de app eigenlijk alleen interessant wanneer je hem al lopend gebruikt. Ideaal op vakantie in een stad waar je de weg aan het zoeken bent.Reacties


  • Karel van Spaendonck

    26 juli 2015 om 9:14

    Belangrijke aanvulling, voor linksaf en rechtsaf worden verschillende tik signalen afgegeven, dus ook prima in de auto te gebruiken.

Een reactie toevoegen: