17 juli 2013

Google Maps 2.0 nu te downloaden (incl iPad ondersteuning)

Google mapsHet lijkt wel feest in de iOS App Store na Whatsapp heeft ook Google Maps vannacht een update gehad. De tegenhanger van Apple's kaarten applicatie Apple brengt naast een hoop nieuwe functies ook Google Maps naar de iPad (mini) en brengt een hoop verbeteringen met zich mee.

Zo kun je live geupdate worden van de huidige verkeersinformatie zoals ongevallen, wegwerkzaamheden en files. Dit was uiteraard al mogelijk om te bekijken, maar vanaf nu kun je ook een notificatie ontvangen. Tevens is er een nieuwe 'explore-functie' toegevoegd, hier mee kun je populaire plaatsen om te shoppen, eten, slapen, enzovoorts verkennen. Op deze manier kun je snel een leuk restaurant, museum, attractie of winkels vinden. Om dit te verwezenlijken maakt Google gebruik van zagat-waarderingen.

googlamps

Naast verkeersinformatie en meer te weten te komen over je omgeving kun je vanaf nu ook plattegronden bekijken van wandelroutes voor stations, luchthaven, winkelcentrums, enzovoorts. Naast de vernieuwde wandelroutes is het in de 2.0 versie ook mogelijk om fietsroutes en fietspaden te bekijken zodat je een heerlijke fietstocht kan maken met behulp van één en dezelfde app.

mapsgoogle

Log in met je Google-account om locaties te bewaren en je recente zoekopdrachten te bekijken. Mocht je opzoek zijn naar het menu in de nieuwe Google Maps applicatie op je iPhone of iPod Touch, dan kun je deze terugvinden in de linker benedenhoek verplaatst en kan af en toe onzichtbaar worden door de kaarten. Via het menu kun je ook het verkeer, openbaar vervoer en de stateliet-weergave activeren.

Google Maps - GPS Navigation
Google Maps - GPS NavigationCategorie: Navigation, Food & Drink
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  125 MB DOWNLOAD GRATIS

Video: nieuw in Google Maps 2.0

Meer over Google kun je hier terugvinden.Reacties


 • annika huizinga

  25 augustus 2013 om 13:40

  ik ben opzoek naar een kaarten app waarin leerlingen zelf locaties toe kunnen voegen, bijv. waar ze op vakantie zijn geweest. iedere leerling voegt een locatie toe op zijn/haar eigen ipad, op het digibord verschijnen dan alle locaties op de wereld/europa kaart.
  dus zeg maar wat google earth op je pc kan (met .kmz files). de kaarten apps die ik tot nu toe gevonden heb zijn erg passief in het gebruik…

 • Anoniem

  27 september 2013 om 19:55

  Logisch he? Vlak voor de release van ios7?!

Een reactie toevoegen: