17 juli 2013

NieuwsiCloud functionaliteit in de nieuwe Whatsapp (update)

whatsappAfgelopen nacht is er in de iOS App store een update verschenen voor de populaire chatdienst Whatsapp. Naast de terugkerende bugfixes zijn er ook een aantal nieuwe opties aan toegevoegd. Zo kun je nu meerdere afbeeldingen selecteren en versturen, een groepsgesprek starten met 50 vrienden, ondersteuning van URL-schema's van derden en misschien wel de belangrijkste toevoeging: iCloud.

Vanaf nu is het mogelijk, om zoals van je iDevice, een back-up te maken van je chat-geschiedenis en media in iCloud. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Update Whatsapp naar de nieuwe versie 2.10.1
• Open de applicatie en navigeer naar de instellingen
• Selecteer de optie 'Reservekopie'

whatsappicloud

Je kunt er voor kiezen om handmatig een reservekopie uit te voeren, dit doe je door te tappen op de 'Maak nu reservekopie'-knop. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks een reservekopie te maken. Dit doe je door deze in te stellen via de optie 'Autom. Reservekopie'

Wanneer je Whatsapp opnieuw installeert op je huidige of een andere iPhone kun je eenvoudig je chat-instellingen, chat-foto's en geschiedenis terugzetten via deze reservekopie in iCloud.

Update: De Whatsapp applicatie is vanaf nu gratis te downloaden, maar aan het gebruik van de dienst wordt nu een abonnement gekoppeld. Deze is het eerste jaar gratis en kost daarna (slechts) 0,89 cent per jaar.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over whatsapp kun je hier terugvinden.Reacties


 • Roy

  17 juli 2013 om 8:47

  Werkt goed. Alhoewel ik wel vaker een iCloud backup heb terug gezet en hij had dan al een soort backup gemaakt. T zal nu wel uitgebreider zijn zo te zien.

 • Peter

  17 juli 2013 om 9:30

  Ik kan de instelling reservekopie helemaal niet vinden en ik heb de juiste versie.

 • vince

  17 juli 2013 om 20:48

  Ik kan hem ook niet vinden, en ik heb wel de goede versie. Iemand tips?

 • Yvo

  17 juli 2013 om 22:28

  Settings – Chat settings – Chat backup

 • Erney

  19 juli 2013 om 7:42

  Terugzetten werkt dus niet. Gisteren backup gemaakt met mijn leentoestel. Vervolgens op mijn nieuwe iPhone 5 Whatsapp geïnstalleerd gekozen voor terugzetten. Nu na 4uren geeft hij nog steeds aan Donwloaden: 0 bytes van 167,6MB (0%) Meerdere malen geprobeerd maar geen succes.

  Backup prima terugzetten mooi niet. Aangesloten op mijn Wifi dus niet via 3G en ook nog eens aangesloten op mijn pc.

 • EMS

  11 augustus 2013 om 22:00

  Ik heb een reservekopie vd whatsapp in icloud gemaakt.
  Alleen… hoe en waar open ik deze bestanden?
  ik zie wel hoe groot het bestand is, maar hoe kom ik bij de teksten/gesprekken van whatsapp zelf?

 • Bas

  14 augustus 2013 om 16:40

  Ik kan sommige contacten helemaal geen berichten meer versturen help pleaze

 • Sam

  18 augustus 2013 om 10:16

  Help, gisteravond is zomaar whatsapp even ‘blijven hangen’ en toen was mijn hele whatsappgeschiedenis weg. En dat was heeeeeel veel! Ook foto’s die ik niet heb opgeslagen. Zoals ik ook hierboven las, heb ik een backup (ongeveer op het moment van de crash) maar ik weet niet hoe ik die kan openen en er weer op kan krijgen….. wie kan me helpen?

 • Kevin

  27 november 2013 om 18:49

  Hoi allemaal

  ik heb al eens eerder een backup gedaan alleen ik krijg hem niet terug gezet, Bij reservekopie laat die wel zien dat ik 1059 foto’s heb en 45898 berichten. ik heb hem ook verwijderd en opnieuw gedownload. ik hoop dat jullie me kunnen helpen en zal ook erg dankbaar zijn.

  Alvast bedankt voor de moeite

 • Bente

  3 december 2013 om 11:33

  Hallo allemaal,
  Ik heb vanmorgen de nieuwe update gedownload. Maar, heel dom, niet van te voren een reservekopie gemaakt (via de app zelf). Na de update kreeg ik steeds een donker groen/zwart beeld, waar volgens vrienden het beeld met optimaliseren naar 100% op moest komen. Alleen komt dit dus bij mij niet.. Ik weet niet wat ik nu moet doen, heb hem al aan en uit gezet. Kan dit misschien liggen aan te weinig geheugen? En weet iemand misschien hoe ik alsnog een reservekopie kan maken van mijn chatgeschiedenis, voor als ik de app zou moeten verwijderen en opnieuw zou moeten installeren?

  Alvast bedankt!

 • Carla

  8 december 2013 om 20:01

  Ik heb hetzelfde als Benthe!
  Ook geen backup gemaakt helaas en krijg de whatsapp niet meer aan de praat! Wie weet wat ik moet doen want nog een keer updaten kan niet vlg mij.

 • Mina

  7 februari 2014 om 23:05

  Hallo ik heb hetzelfde als Sam.. Wat te doen?

 • Marlieke

  17 februari 2014 om 18:57

  Ik krijg uit het niets als ik whatsapp open, alleen een donkergroen scherm waar normaal ‘whatsapp’ optimaliseren’ staat. Ik krijg wel berichten binnen maar whatsapp wordt vervolgens niet geopend. Weet iemand wat ik moet doen!?

 • Bas

  17 maart 2014 om 21:15

  Na het terugzetten van de gesprekgeschiedenis update hij gesprekken niet, ik kan alleen oude berichten zien, dus niet de berichten die er in de tussentijd bij zijn gekomen. Is hier een oplossing voor?

 • Justin

  19 maart 2014 om 12:05

  Hallo,

  Ik heb een nieuwe whatsapp op mijn telefoon gezet. Mijn geschiedenis heb ik diezelfde dag nog op mijn icloud gezet.

  Bij het opstarten van WhatsApp vraagt het programma netjes of ik mijn gegevens terug wil zetten vanuit de Icloud. Als ik dit accepteer begint de Iphone met terug zetten. Wanneer Whatsapp bij 100% is zegt de Iphone dat ik de app opnieuw moet op starten. Vervolgens begint het toestel vrolijk weer alles opnieuw terug te zetten vanuit de Icloud. Dit herhaalt zich continue. Hierdoor kom ik geen stap verder..

  Wat moet ik doen?

 • Kelly

  28 maart 2014 om 23:01

  Hoi Justin,

  Ik heb een nieuwe Iphone en herken jouw klacht. Ik heb hetzelfde… hij blijft maar steeds weer opnieuw de reservekopie terugzetten. Heb Whatsapp al meerdere keren opnieuw verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar helaas. Hij herhaalt het terugzetten van de reservekopie, ondanks dat telkens het bericht “chatgeschiedenis terug gezet, Open WhatsApp opnieuw om verder te gaan” getoond wordt.

  Heb jij al een oplossing??

  Of iemand anders een oplossing?

 • Fawzi

  10 juli 2014 om 19:02

  Hoi Kelly en Justin,

  Ik heb ook hetzelfde probleem, hebben jullie ondertussen een oplossing voor gevonden?

 • jeannette

  1 augustus 2014 om 9:17

  waar vind ik me whatsapp berichten op icloud?

 • jelle

  5 januari 2015 om 15:00

  weet iemand of ik mijn reservenkopie kan inzien van whatsapp? het is namelijk zo dat er een chat is verwijderd daarna heeft de app een update gedaan dus als ik whatsapp verwijder en terug zet, zet hij niet de verwijderde chat terug. maar er is ooit wel een back up van die chat gemaakt. kan ik die nog terug halen? 1000 x maal bedankt al vast gaat nog al over wat foto’s met waarde 1900 stuks.

  groetjes

 • Vera

  4 juni 2016 om 9:11

  Bij mij wil whatsapp helemaal niet back-uppen. Hij blijft op de 0%.
  Iemand enig idee waarom?

  Groetjes

 • acacia

  11 oktober 2016 om 23:13

  Hoi
  ik moest dus mijn whatsap updaten, nu bij zet terug bij icloud heb ik al sinds van ochtend een probleem hij blijft bij terugzetten van reserve kopie op 99% hangen of start weer opnieuw. iemand oplossing????

  weet alleen dat als je op sla over klikt, dat alles wel weg is maar whatsapp doet t gewoon.

 • Wesley Fabry

  12 oktober 2016 om 8:29

  @acacia Dan is deze helaas corrupt geraakt, je zal WhatsApp dan als nieuw moeten instellen en de chats zijn dan helaas verdwenen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!