22 oktober 2015

iOS 9Reageren op WhatsApp berichten via de Apple Watch en iOS (Quick Reply)

Whatsapp Apple Watch

Eindelijk! Nu kun je ook reageren op WhatsApp berichten via je Apple Watch. De voorwaarde is wel dat je iOS 9.1 hebt geïnstalleerd op je iPhone. Ook kun je vanaf nu op je iPhone snel reageren via een interactieve melden (Quick Reply)

Bij het ontvangen van een melding op je Apple Watch heb je nu de mogelijkheid om op 'Antwoord' te tikken. Ook kun je een melding in het Apple Watch berichtencentrum openen om zo de 'Antwoord' knop te activeren.

Lees ook: Het berichtencentrum raadplegen en gebruiken op de Apple Watch

Quick Reply WhatsApp Apple Watch

Zodra je op 'Antwoord’ hebt getikt heb je de keuze om te kiezen tussen slimme antwoorden die worden gegeneerd aan de hand van de inhoud van het bericht, kun je een emoji kiezen (alleen standaard en niet de geanimeerde) of kun je de dicteerfunctie starten door op het microfoontje te tikken.

Een losse Apple Watch applicatie voor WhatsApp is er helaas nog niet, maar de Quick Reply is wel een welgekomen functie en maakt WhatsApp op de Apple Watch bruikbaar. Je kunt dus alleen via een melding (in het Berichtencentrum) reageren op een bericht zoals we hierboven omschrijven.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

Quick Reply op de iPhone

De werking in iOS op de iPhone is erg eenvoudig, zodra je een melding ontvangt van WhatsApp komt deze bovenaan het scherm tevoorschijn. Veeg deze melding naar beneden om de Quick Reply functie te activeren.

Quick Reply WhatsApp

Je krijgt nu een tekstveld te zien, tik erop om een bericht te typen. Tik op 'Stuur' om het bericht te verzenden. Op deze manier kun je antwoorden zonder dat je WhatsApp moet openen. Daarnaast kun je ook vanaf het toegangsscherm of in het berichtencentrum zelf van rechts naar links vegen over de melding om de 'Antwoord' knop te activeren.

Lees ook: WhatsApp brengt update uit en voegt 3D Touch toeReacties


 • GastonM

  22 oktober 2015 om 20:32

  Klopt het dat de Quick Reply-functie alleen werkt als WhatsApp actief is in de multi-tasking? Want als het gesloten is, komt mijn bericht niet aan…

 • Bram

  22 oktober 2015 om 22:50

  @gaston, heb ik geen last van, ook niet bij afgesloten whatsapp.

 • Ruud

  23 oktober 2015 om 15:12

  Als ik een antwoord stuur op die manier komt hij niet in de chat zelf te staan. Ben ik de enige?

 • Tjeu

  25 oktober 2015 om 21:34

  Deze tip had ik gevonden, gepost door een forumlid,

  Booden op 24 oktober 2015
  OPGELOST!

  Een aardige jonge dame bij iCentre in Dordrecht deed het volgende:

  Ga naar de Watch app op je iPhone. Ga naar Berichtgeving. Scroll naar WhatsApp en zet berichtgeving aan. Als die al aanstaat, eerst even uitzetten en daarna weer aan. Daarna werkte de beantwoording van WhatsApp via de Watch prima.

 • Ronald

  9 november 2015 om 10:11

  Een vraag, mijn quickreply functie lijkt niet te werken.
  Ik krijg een “bericht” te zien enkel dat er een bericht is.

  Ook op mijn Watch komt de melding wel binnen en kan zelfs antwoorden, maar kan het bericht niet lezen?!

  Ik denk dat dit te maken heeft met whatsapp instellingen, dus wat moet aan of juist uitstaan?

  – in berichtencentrum aan/uit
  – geluiden aan/uit
  – badge appsymbool aan/uit
  – op toegangscentrum aan/uit

  En dan, stroken, geen of meldingen???

  Hopelijk kan iemand mij helpen!

 • Tamara

  11 december 2015 om 9:15

  Ik heb ios 9.2 maar ik kan mijn watchapp niet terug vinden om mijn watch. Ook niet via de app. Doe ik iets verkeerd?

 • Wesley Fabry

  11 december 2015 om 9:21

  @Tamara Een losse Apple Watch applicatie voor WhatsApp is er helaas nog niet, maar de Quick Reply is wel een welgekomen functie en maakt WhatsApp op de Apple Watch bruikbaar. Je kunt dus alleen via een melding (in het Berichtencentrum) reageren op een bericht zoals we hierboven omschrijven.

 • Tamara

  11 december 2015 om 13:11

  Ik ontvang wel de berichten op mijn watch maar antwoorden zoals een sma voa je watch is niet mogelijk.

  Ook niet als ik bovenstaande doe. Klopt dit? Of zou dat wel moeten kunnen? Of is het alleen lezen?

 • Tamara

  11 december 2015 om 22:55

  Ik ben eruit! Via amerikaanse websites werd het duidelijk dat de functie reageren/antwoord op eem whatapp prima werkt op de 9.1 software

  Maar helaas (nog?) niet bij de 9.2. Je kan ze wel ontvangen en lezen maar niet beantwoorden via je watch zoals bij een sms bericht. Het kan dus wel als je 9.1 software hebt.

  Ik heb 9.2, balen!

 • Leen

  24 december 2015 om 17:53

  Dus…. als je 9.2 hebt werkt het niet ??

  Ik heb dus net een hele dure armband gekocht ?

 • Wesley Fabry

  24 december 2015 om 18:16

  De Apple watch kan meer dan WhatsApp en WhatsApp heeft nog geen Apple Watch app uitgebracht, niet Apple.. Maar onder iOS 9.2 werkt quick reply gewoon op Watch en iPhone..

 • Bob fokker

  3 januari 2016 om 9:36

  Ik heb het zelfde probleem als ronald ik krijg wel een melding dat ik een bericht heb maar kan die niet lezen maar wel reageren maar aangezien ik niet weet waarop ik moet reageren ik het dus nog niet gebruik. Meer mensen hier ervaring mee ?

 • AsbJ

  31 januari 2016 om 22:17

  Controleer je instellingen in whatsapp; als je voor je iPhone hebt aangegeven geen voorvertoningen te willen krijg je die ook niet op de Watch als hij instellingen matcht.

 • vincent

  4 februari 2016 om 9:26

  Ik heb sinds kort een Iwatch, helaas werkt quickreply niet, ik krijg wel de melding binnen, maar heb enkel de mogelijkheid om het te ‘sluiten’
  Ik heb de nieuwste update van de iphone en iwatch gedownload, maar zonder succes, iemand hier ooit last van gehad, en weet hoe dit opgelost moet worden?

 • Luc

  11 maart 2016 om 9:12

  Het staat duidelijk in de kinderschoentjes. Ik reageer keurig op mijn watch maar het bericht komt soms wel over (het is zichtbaar in Whatsapp op de iPhone) en soms niet (het bericht waarop ik reageer staat nog steeds als ongelezen in de iPhone Whatsapp en mijn reactie is niet zichtbaar. Da’s wel heel jammer natuurlijk als je op de watch wel hebt gereageerd en er vanuit gaat dat je een reactie hebt verzonden ;-(

 • Yvette

  4 april 2016 om 21:35

  Ik ontvang over de hele dag gewoon whatsapp, melding en ik kan quikreply doen. Maar soms ontvang ik helemaal niets op mijn watch maar wel op mijn. iPhone? Dacht eerst dat het te maken had met night shift. Maar die heb ik ingesteld van 22.00-7.00. Iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  5 april 2016 om 9:33

  @Yvette, misschien is komt dit door de ‘Niet Storen’ functie? http://www.appletips.nl/ios-6-de-handige-nieuwe-niet-storen-functie/

 • ilse

  8 augustus 2016 om 19:25

  Hallo, ik heb hetzelfde als jullie hierboven ,Ik krijg wel een afzender te zien maar geen bericht. Heb alle instellingen al geprobeerd. Iemand idee?

  gr Ilse

 • Reggy

  2 oktober 2016 om 17:02

  Sinds de nieuwe versie verschijnt een eigen foto vertraagd op het scherm….voorheen niet…iemand ook last? wat is hier aan te doen…vind het irritant…

 • Quincy

  17 januari 2017 om 15:19

  Ik heb regelmatig dat ik een Whatsapp binnen krijg op mijn wathc en dat ik kan antwoorden, maar de taal vervolgens Engels is ?

 • Wesley Fabry

  18 januari 2017 om 10:21

  @quincy dan heb je waarschijnlijk ook de Engelse taal geactiveerd op je Apple Watch om te reageren. Dit kun je ongedaan maken via je iPhone ▸ Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Verwijder ‘Engels’. Als je deze wilt behouden kun je bij het antwoorden op een bericht stevig drukken op het scherm van je Apple Watch om de taal te wijzigen.

 • Ingrid

  24 februari 2017 om 19:58

  ik heb sinds gisteren de iwatch serie 2. echter ontvang ik wel een whattapp bericht maar daar onder komt luiten te staan. hoe moet ik de watch in stellen om ook korte berichten (of ingesproken berichten) te zenden. iphone heeft versie 10.2.1 heeft dat daar iets mee te maken?

 • Wesley Fabry

  24 februari 2017 om 20:07

  @ingrid het werkt ook bij die versie. Wel werkt het alleen wanneer je slechts 1 bericht ontvangt. Meerder zal worden weer gegeven als ‘meerdere berichten ontvangen’. Daarnaast zit er veel haken en ogen aan, het is wachten op een officiele WhatsApp Apple Watch app.

 • Ingrid

  24 februari 2017 om 20:43

  Wesley, bedankt voor je antwoord.Als ik 1 bericht ontvang kan ik wel de tekst lezen maar krijg niet de opties zoals hierboven vermeld. Dus de knop antwoord is niet zichtbaar alleen sluiten. Kan dus ook geen slimme antwoorden of dicteerende teksten verzenden. Heeft dit betrekking op de instellingen? Zo ja waar en hoe moet ik die wijzigen?

 • Wesley Fabry

  24 februari 2017 om 20:45

  @ingrid er is geen speciale instelling, je kunt de Apple Watch eens opnieuw opstarten (zijknop en digitale kroon samen ingedrukt houden tot apple logo verschijnt). Als dat niet helpt kun je whatsapp eens opnieuw installeren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!