30 maart 2014

Mac: Het volledige scherm streamen naar Chromecast

chrome retina logo iconSinds kort kunnen wij ook in Nederland de Chromecast van Google aanschaffen. Met behulp van de Chromecast kun je content vanaf je Android- en iOS toestel casten (streamen) naar je TV.

Dit kan via verschillende applicatie waaronder YouTube, Plex, Netflix, enzovoorts. Daarnaast is het ook mogelijk om het scherm van je computer te casten naar je TV. Dit kun je met behulp van de Google Cast plugin voor Chrome, deze kun je hier downloaden in de Chrome Webstore.

Het volledige scherm streamen naar Chromecast

Zodra de plugin is geïnstalleerd kun je het tabblad casten naar je Chromecast door op het bekende cast-icon te klikken in de menubalk. Selecteer vervolgens je Chromecast in de lijst om het casten te starten. Je zal merken dat alleen het huidige tabblad wordt weergegeven op je TV scherm, wanneer je het gehele scherm van je computer wilt casten dien je onderstaande procedure te volgen.

chromecast-casten-computer

Klik op het cast-icon in de menubalk, klik vervolgens in het pop-up scherm op het kleine pijltje rechtsboven in de hoek om een extra menu te openen. Hier kun je de optie ‘Volledig scherm casten (experimenteel)’ selecteren, wanneer je nu jouw chromcast selecteert zal hij het gehele scherm casten naar de Chromecast. Meer informatie over de Chromecast kun je hier terugvinden.

Lees ook: Een TV voorzien van Airplay en Chromecast functionaliteit met Renkcast

Meer over Chrome kun je hier terugvinden.Reacties


 • Harold Veersma 12 juni 2014 om 20:49

  Sinds deze maand werkten het ‘casten’ naar de Chromecast ook vanaf de smartphone. Chrome op Android telefoons biedt nu ook deze functionaliteit
  http://www.chromecast-info.nl/apps/chrome-op-android-telefoon-nu-ook-via-chromecast/

 • Sander 3 december 2014 om 0:06

  Ik probeer al de hele avond popcorn op mijn mac te krijgen, na meerdere versies geprobeerd te hebben, lukt het eindelijk om te streamen van de mac naar de apple tv, maar nu is de ondertiteling weg. Ik lees hier meer problemen van op het internet.. maar ik kan de oplossing niet vinden. Weet iemand misschien wat de oorzaak hier van kan wezen? en hoe kan ik dit oplossen?

 • Freek 5 december 2014 om 19:15

  @Sander Mag ik vragen hoe jij kunt streamen naar je Apple TV? Ik heb de eerste versie van de Apple TV (zilver met harde schijf) . Ligt het daaraan?

 • Sam 30 juli 2015 om 21:02

  Het streamen van een webpagina naar Chromecast lukt me gemakkelijk, maar hoe kan ik bijvoorbeeld mijn foto’s streamen naar Chromecast?

Een reactie toevoegen: