20 april 2017

ScreencastHet volledige scherm streamen naar Chromecast

google chromecast

Niet iedere Apple gebruiker heeft een Apple TV, er zijn namelijk ook een hoop mensen met een Chromecast. Met behulp van de Chromecast kun je content vanaf je Android- en iOS toestel casten (streamen) naar je TV. Dit kan via verschillende applicatie waaronder YouTube, Plex, Netflix, enzovoorts.

In tegenstelling tot de Apple TV is de Chromecast slechts een ontvanger en heeft deze zelf beperkte mogelijkheden. Je zal altijd een ander apparaat nodig moeten hebben om content weer te geven op de Chromecast. De cast gebruik je alleen om te streamen, maar dat werk uitermate goed. Zo is het ook mogelijk om het volledige scherm van je computer te casten naar je TV.

Volledige scherm (bureaublad) streamen naar Chromecast

Om het streamen van het volledige scherm mogelijk te kunnen maken moet je in het bezit zijn van Google Chrome. Alleen via deze applicatie is het mogelijk om het volledige scherm door te sturen naar je TV. Google Chrome kun je hier gratis downloaden. Zodra je deze hebt geïnstalleerd kun je aan de slag.

Het volledige scherm streamen naar Chromecast

Open Google Chrome en klik op de drie bolletjes naast de adresbalk, dit is de 'meer-knop'. Klik vervolgens in het pop-up-menu op 'Casten'. Google Chrome gaat onmiddellijk aan de slag en opzoek naar chromecasts of TV's met cast-ondersteuning. Er opent een pop-up venster, klik hier eerst op het driehoekje naast 'Casten naar' en kies voor 'Bureaublad casten'. Wanneer je kiest voor 'Tabblad' wordt alleen Google Chrome gestreamd.

Zodra je een keuze hebt gemaakt kun je een chromecast of TV kiezen. De verbinding wordt tot stand gebracht en het volledige scherm van je computer wordt gestreamd naar je TV. In de knoppenbalk van Google Chrome verschijnt er een rechthoek met golfjes (cast-icoon) klik hier op voor extra instellingen of het casten te stoppen. Google Chrome moet tijdens het streamen actief blijven, dit mag op de achtergrond zijn.

Lees ook: Content via Airplay streamen naar een Apple TVReacties


 • IOSme

  20 april 2017 om 13:34

  Ik gebruik de app “Rocket” daar voor. Deze app kan casten maar ook vrijwel alle filmpjes laten downloaden.

  Ook super handig om iets leuks naar b.v. whatsapp te zetten! Link: https://www.appletips.nl/5jfr

 • IOSme

  21 april 2017 om 19:02

  Ik krijg het op mijn ipad niet voor elkaar om te streamen via Google Chrome en ook niet via Google Home…

  Met genoemde app Rocket kopieer ik de link en klaar is kees!

 • Jeroen

  21 mei 2017 om 17:04

  Het werk niet via de iPad op deze manier ik krijg de opties casten niet.. Ieman ideeën?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!