21 april 2017

iOS: De weergave van de Agenda widget aanpassen

agenda icoon retina ios

De meeste standaard widgets van Apple in iOS kun je niet aanpassen, behalve voor de Agenda applicatie. Bij deze app is het wel mogelijk om bijvoorbeeld de weergave van de Agenda widget aan te passen.

Het verschil zit namelijk in de weergave van de app zelf. Het is moeilijk uit te leggen, maar we gaan een poging wagen. De Agenda applicatie is vrij eenvoudig in gebruik, alleen de weergaves kunnen soms verwarrend zijn. Je hebt sowieso de standaard dag-, maand-, jaar- en weekweergave. maar je hebt nog de mogelijkheid tot het vastzetten van maanden en lijsten.

Twee verschillende dagweergaven in Agenda

In de Agenda applicatie heb je twee verschillende dagweergaven. Open de applicatie en tik op een dag, zorg ervoor dat je ook echt alleen de dag kunt bekijken. Heb je dus de maandweergave gefixeerd dan moet je dit (tijdelijk) uitschakelen, tik op de rechthoek met daaronder twee strepen naast het vergrootglas. Zorg ervoor dat deze optie gedeactiveerd wordt (geen rode achtergrond).

Bij de dag weergave krijg je een overzicht van de komende uren en afspraken, deze kun je bekijken door te scrollen. Wanneer deze weergave actief is zal je merken dat ook voor de widget deze weergave wordt gebruikt. Een lijst met tijdsaanduidingen en afspraken. Wil je liever een lijstweergave met gewoon alleen de komende afspraken met tijden zonder lege vakken dan moet je overschakelen op de lijstweergave.

weergave van de Agenda widget aanpassen

De weergave van de Agenda widget aanpassen naar lijstweergave

Zodra je een dag hebt geopend op bovenstaande manier kun je naast het vergrootglas tikken op drie horizontale strepen. Tik hierop om de lijstweergave te activeren (rode achterkant). Dit houdt in dat alle afspraken onder elkaar worden getoond met tijd en datum erbij. Deze lijst wordt vervolgens ook gebruikt voor de Agenda widget.

Wanneer je de maandweergave had gefixeerd kun je weer terugkeren en deze opnieuw fixeren, de lijstweergave blijft actief voor de widget. Weet je niet hoe je widgets kunt toevoegen in iOS? Bekijk dan deze handige iOS handleiding.

Lees ook: Verwijderde Agenda’s, Herinneringen, contacten en bladwijzers herstellenReacties


 • Hans

  24 april 2017 om 0:04

  Idd lastig. Ik zie op een dag als iemand jarig is, dat in div. kleuren wel tig keer. Zo ook feestdagen. Een handleiding zou best handig zijn.

  Tja, beter teveel als helemaal niet…..

 • Hentien

  24 april 2017 om 7:37

  Misschien een idee om een uitleg toe te voegen over hoe je je agenda kunt delen met iemand.

 • Wesley Fabry

  24 april 2017 om 7:59

  @hentien dat hebben we al besproken en vind je hier terug: https://www.appletips.nl/ios-een-agenda-delen-met-andere-personen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!