10 juli 2014

iOS: Een agenda delen met andere personen

agenda icon ios7 retinaWanneer je veelvuldig gebruik maakt van de standaard Agenda applicatie dan is het zeer handig om te weten dat je de verschillende kalenders kunt delen met je contactpersonen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld je "werk"-kalender wilt delen met je collega’s of partner.

Een kalender kun je heel simpel delen via OS X of via iCloud. Hoe je dit precies kunt doen kun je hier terugvinden. Daarnaast is het ook mogelijk om iOS kalender te delen met behulp van je iPhone, iPad of iPod Touch. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Agenda applicatie
• Tap links boven op Agenda's
• Tap vervolgens op de meerknop achter een agenda
• Selecteer vervolgens de optie 'Voeg iemand toe...'
• Voer vervolgens de naam of e-mail adres in.
• Bevestig door op 'Voeg toe' te tappen

agendadeleniosnew

Je kunt meerdere personen in één keer toevoegen. De personen zullen een melding ontvangen van de Agenda applicatie in hun berichtencentrum, in de applicatie zelf of e-mail. Via deze melding kunnen ze zich aanmelden bij de gedeelde agenda en afspraken bekijken en beheren.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • Joost Janssen

  10 juli 2014 om 10:01

  Dat is mooi. Maar hoe geef je iemand alleen leesrechten? Ik wil niet dat een ander gaat rommelen in mijn agenda.

 • Robert-Jan

  10 juli 2014 om 10:15

  Vraag ik me ook af Joost. En of je de agenda kunt delen met andere dan Apple-devices…

 • Wesley Fabry

  10 juli 2014 om 10:21

  Dat is mogelijk: Ga hiervoor naar Agenda ▸ Agenda’s ▸ Tap op de gedeelde agenda ▸ Tap naast de gedeelde op ‘Bekijk en wijzig’ ▸ Schakel de optie ‘Sta bewerking toe’ uit.

 • Marcel Janssen

  2 september 2014 om 12:03

  De iOS agenda service is CalDAV , Als u deze agenda met Outlook wilt delen dan raad ik u aan mijn blogpost te lezen.
  Die dit proces beschrijft.

  http://marceljansen2015.tumblr.com/post/96441075291/agendas-delen-met-uw-collegas

 • Ron van den Boom

  18 september 2014 om 8:29

  Als ik op het i-icoon druk verschijnt ‘voeg iemand toe …’ niet. Wie kan me helpen

 • Ellen

  12 november 2014 om 12:03

  Dat stukje van gedeeld met staat er bij mij niet bij!? Ik zal ergens iets moeten aanvinken dat ik wel wil delen maar weet niet waar. Iemand een idee?! Alvast bedankt!

 • Sandra

  20 november 2014 om 17:40

  Op kantoor delen wij agenda’s met elkaar. Nu heb ik de meldingen van de agenda’s van anderen al uitgezet, maar ik krijg toch alle uitnodigingen, afspraken en wijzigingen te zien die anderen uitvoeren. Deze moet ik ook accepteren of wegklikken voordat ze uit mijn lijst van nieuwe acties verdwijnen. Dit wil ik niet. Hoe kan ik dit aanpassen?

 • Ami

  8 december 2014 om 12:31

  Ik heb de agenda met mijn partner gedeeld. Maar wanneer ik een nieuwe activiteit plaats of wijzig dan krijgt mijn partner geen inkomend bericht. Ik wel als mijn partner dit die. Kan ik dit ook voor mijn partner dit instellen zodat hij wijzigingen in ons agenda zien?

 • geert opsomer

  23 januari 2015 om 17:16

  Ik deel de agenda met mijn partner en ze ziet alles. Ik zie enkel haar gegevens op mijn mac en ibook en niet op mijn iphone ?

 • Michel

  28 mei 2015 om 22:33

  Ik heb een familie agenda aangemaakt met mijn partner. Op mijn account zie ik dat mijn partner ‘geaccepteerd’ heeft, echter is deze nieuwe agenda nergens te vinden op de iPhone. Iemand een idee?

 • Donna

  24 juni 2015 om 16:10

  Bij mij verschijnt er geen optie om de agenda te delen. Ik zie dat er meer mensen waren met dat probleem, is dit inmiddels opgelost? En zo ja, hoe?? :)

 • Wesley Fabry

  24 juni 2015 om 16:12

  Het delen van een agenda kan nog steeds zoals op bovenstaande manier, let op! alleen in combinatie met een iCloud account..

 • Joanne

  4 oktober 2015 om 17:56

  Zojuist overgeschakeld naar een nieuw toestel en per ongeluk het gedeelde agenda met mijn partner verwijderd. Als hij mij nu opnieuw uitnodigt voor het agenda dan krijg ik geen uitnodiging, niet in mijn e-mail ook niet bij Agenda->inkomend. Iemand een idee? Ik kan de uitnodiging dus ook niet accepteren en kan niet meer in ons reeds bestaande gedeelde agenda..

 • Mul

  5 november 2015 om 17:21

  hallo,

  ik heb zelf een iPhone en een iPad en mijn vrouw ook.

  nu wil ik graag deze agenda delen met alle 4 de devices. Als ik in mijn iPhone of iPad een afspraak inplan wil ik dat deze ook in mijn vrouw haar iPad en iPhone komt te staan. Wanneer mijn vrouw een afspraak ingeplant wil ik deze uiteraard ook zien in mijn iPhone en iPad.

  hoe werkt dit precies?

  alvast bedankt

 • Buddy

  4 januari 2017 om 18:09

  Wanneer mn vriendin een afspraak toevoegd in de agenda dan krijg ik een afspraak te zien. Het vervelende alleen is dat er dan automatisch 2 uur van tevoren een alarmmelding komt. Terwijl zij deze niet aanzet en staat bij haar ook niet geactiveerd. Weet iemand hoe dit op te lossen?

 • Wesley Fabry

  5 januari 2017 om 10:06

  @buddy Hoe zit het met de standaard meldingen? Instellingen – Agenda – Standaardtijd meldingen.

 • Vanessa

  10 februari 2017 om 7:38

  Ik deel mijn agenda met mijn man en telkens krijgt hij dan melding en drukt op Ok en dan zijn de afspraken weg op de agenda
  Wie kan me helpen

  Grtjs

 • Wesley Fabry

  10 februari 2017 om 7:47

  @vanessa welke gegevens verdwijnen dan? De uitnodiging of alles in Agenda. Gebruik je iCloud? Of andere dienst in Agenda?

 • Dick

  16 februari 2017 om 11:56

  Ik heb een agenda voor mijzelf, mijn echtgenote een voor zichzelf, en we hebben een gezamenlijke agenda. Deze hebben verschillende kleuren, die op de iPhones/Ipads en iMacs hetzelfde moeten zijn.
  Echter als mijn echtgenote een agendapunt aanmaakt voor onze gezamenlijke agenda op de iPhone is die daar bv (correct) paars, maar wordt dan op mijn iPad/Phone groen (haar agenda).
  Bij aanmaak op de haar iPad lijkt dit niet te gebeuren??

  Iemand enig idee?

 • Sabine

  6 maart 2017 om 10:17

  Ik ben ook net nieuwe gebruiker van iPhone.
  heb 3 kalenders aangemaakt in iCloud.
  2 kalenders die mijn partner gedeeld heb heb ik bij mij kunnen integreren.
  De 3 kalenders die ik wil delen, geef ik door met wie ze gedeeld moeten worden, maar niemand krijgt de uitnodiging toe.
  ik heb de stappen hierboven reeds toegepast, zowel via pc als via de kalender app op telefoon.
  Begrijp niet goed waarom het niet lukt.
  Iemand nog tips?

 • Wesley Fabry

  6 maart 2017 om 10:46

  @sabine de uitnodigingen zijn wel alleen voor iCloud gebruikers, misschien gaat het daar mis? Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl
  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Sabine

  6 maart 2017 om 11:53

  @Wesley, het zijn beide iCloud gebruikers..daarom dat ik het niet begrijp.

 • Joanne

  12 juli 2017 om 14:19

  Ik heb sinds deze week de agenda gedeeld met mijn partner. Nu blijft alleen de melding op mijn scherm staan:
  Herinneringen
  Privé
  …… neemt nu deel aan je agenda.

  Deze melding wilt niet weg, hoe kan ik dit oplossen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!