18 januari 2017

Wijzigingen in een gedeelde agenda automatisch toevoegen in iOS of Mac

agenda icoon retina ios

In iOS en macOS (OS X) kun je agenda's delen met je vrienden, partner, collega's, etc. Het delen van een Agenda is erg eenvoudig, hoe je dit precies doet in iOS lees je hier. De stappen voor macOS (OS X) vind je hier terug.

Het voordeel van een gedeelde agenda is de synchronisatie. Wanneer je bijvoorbeeld een afspraak toevoegt, wijzigt over verwijdert wordt dit gesynchroniseerd met iCloud of de gekoppelde e-maildienst zoals gmail. De overige personen krijgen deze wijziging dan ook te zien. Let wel, dit kan alleen wanneer je de wijzigingen ook daadwerkelijk laat tonen door iOS of macOS (OS X).

Standaard wordt dit ingeschakeld bij het delen van de agenda en het accepteren, echter kan het om welke reden dan ook uitgeschakeld zijn. Wil je toch alle wijzigingen ontvangen in een gedeelde agenda, dan kun je dit aanpassen en inschakelen via onderstaande stappen.

Wijzigingen in een gedeelde agenda in iOS tonen

• Open de Agenda applicatie
• Navigeer onderaan naar 'Agenda's'
• Tik op de i-knop naast de gedeelde agenda
• Schakel de optie 'Toon wijzigingen' in

gedeelde agenda wijzigingen

Herhaal dit voor alle gedeelde agenda's, de instellingen worden via iCloud of de gekoppelde dienst gesynchroniseerd en moet normaal niet uitgevoerd worden op alle overige apparaten. Controleer dit voor de zekerheid toch even.

Wijzigingen in een gedeelde agenda op een Mac tonen

In tegenstelling tot iOS worden de wijzigingen in macOS en OS X wel automatisch uitgevoerd. Hier heb je de niet de mogelijkheid dit in of uit te schakelen. Mocht het toch problemen geven, dan kun je het beste de deling stoppen en de agenda opnieuw delen.

Lees ook: Standaard 'Tijd om te gaan' meldingen inschakelen in Agenda







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: