15 november 2016

iOS 10iOS 10: Widgets toevoegen, verwijderen of aanpassen

berichtgeving iOS berichtencentrum

Vanaf iOS 10 zijn de widgets niet meer alleen verstopt in het Berichtencentrum. Ook kun je deze eenvoudig benaderen vanaf het het begin- of toegangsscherm. Veeg op deze schermen van links naar rechts om de widgets te bekijken.

Widgets zijn kleine applicaties die bij een desbetreffende applicatie horen, zo kun je bijvoorbeeld snel je thermostaat aanpassen via een widget of aandelen bekijken. Ook kun je het weer raadplegen, je volgende bestemmingen, etc.

Widgets toevoegen, verwijderen of aanpassen in iOS

• Ontgrendel je iPhone of iPad
• Veeg van links naar rechts over het scherm
• Herhaal dit tot je de widgets ziet
• Scroll naar beneden (linkerkolom op de iPad)
• Tik op 'Wijzig'

widgets toevoegen in iOS 10

Er wordt een lijst geopend met alle beschikbare widgets, deze zijn gekoppeld aan een applicatie. Tik op de groene plus-knop om deze toe te voegen, via de drie horizontale strepen achter de naam kun je de widget verplaatsen naar een gewenste positie. Tik op de rode min-knop om een widget te verwijderen.

Op de iPad heb je de keuze uit twee kolommen, zo kun je links en rechts widgets plaatsen zodat je meer content kunt bekijken op het grotere scherm.

Widgets gebruiken in iOS

Widgets hebben verschillende functies, zo kun scènes activeren voor HUE lampen, aandelen bekijken, het weer raadplegen, etc. Hoe een widget gebruikt kan worden hangt dus af van de mogelijkheden die een ontwikkelaar en applicatie biedt.

Goed om te weten, vanaf iOS 10 kun je ook de widgets raadplegen door stevig te drukken (3D Touch) op het app icoon op het beginscherm. 3D Touch op de Weer app om direct de weersverwachtingen van je huidige locatie te bekijken.

Lees ook: Alle nieuwe standaard widgets in iOS 10

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Funske

  23 oktober 2016 om 19:01

  Wesly, hoe krijg jij onder je weer-widget die andere plaatsen?
  Ik krijg alleen die van de locatie te zien!?!?

 • Wesley Fabry

  23 oktober 2016 om 19:04

  @funske dat is deze functie: “Goed om te weten, vanaf iOS 10 kun je ook de widgets raadplegen door stevig te drukken (3D Touch iPhone 6s/7) op het app icoon op het beginscherm. 3D Touch op de Weer app om direct de weersverwachtingen van je huidige locatie te bekijken.” Meer locaties in de weer app toevoegen kan zo: https://www.appletips.nl/ios-steden-toevoegen-en-verplaatsen-in-de-weer-app/

 • Funske

  24 oktober 2016 om 18:57

  Dank je wel voor je reactie,
  Maar ik heb meerdere steden in mijn weer-app, maar ik krijg ze gewoon niet te zien op mijn widget.
  Misschien dat dit komt omdat ik nog geen iPhone 6s/7 heb?

 • Wesley Fabry

  24 oktober 2016 om 19:27

  @funske dat Klopt

 • John

  25 november 2016 om 20:26

  Het zou fijn zijn als ik de nieuwsbronnen in de News widget zou kunnen bewerken. Nu krijg ik veel berichten van Belgische nieuwsbronnen. Daarbeneden ik nietig geïnteresseerd.

 • Wesley Fabry

  25 november 2016 om 20:28

  @john helemaal gelijk in. Het is wachten op ‘News’ in nederland. Tot die tijd kun je dit als feedback geven aan Apple: https://www.appletips.nl/feedback-apple/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!