24 oktober 2018

Kiezen voor een glazen of kunststof screenprotector?

3 min leestijd
Kiezen voor een glazen of kunststof screenprotector?
Uitleg
3 min leestijd

De afgelopen weken heeft de iPhone verkoop weer een enorme boost gekregen door de lancering van de iPhone Xs en iPhone Xr. Prachtige nieuwe iPhones waar je natuurlijk heel erg zuinig op bent.

Bij de introductie van nieuwe iPhones wordt door Apple bijna altijd vermeld dat het scherm van de iPhone nog sterker is geworden. Ook al is het glas van het scherm supersterk, het blijft het zwakste punt van de telefoon. Een ongelukkige val kan nog steeds als resultaat hebben dat er barsten in het glas verschijnen. Op de markt zijn tal van verschillende screenprotectors te vinden, maar wat is de beste iPhone XS screenprotector, een kunststof folie of een glazen screenprotector?

Glazen of kunststof folie screenprotector?

Een glazen screenprotector is niet te vergelijken met de vaak goedkopere plastic variant. De folie beschermt het beeldscherm van je iPhone alleen tegen krassen. Een glazen screenprotector beschermd daarnaast ook tegen val- en stootschade.

Het grootste verschil tussen de twee is dat een kunststof screenprotector gemaakt is van één enkele laag folie. Een glazen screenprotector bestaat uit verschillende lagen, waaronder een speciale laag van gehard glas. Wanneer je iPhone per ongeluk valt zal de glazen protector de schok absorberen en de druk verdelen. Door de drukverdeling zal niet het beeldscherm van je iPhone, maar alleen de glazen screenprotector breken.

Een screenprotector kun je eenvoudig zelf vervangen, dit is stukken goedkoper dan het compleet vervangen van een iPhone scherm. Bijkomend voordeel: een glazen screenprotector voelt natuurlijker aan en de krasbestendigheid is veel beter. Daarnaast is het aanbrengen van een glazen screenprotector veel makkelijker dan een kunststof folie. Glazen screenprotectors hechten zichzelf vast aan het iPhone beeldscherm, waardoor er minder vervelende luchtbellen ontstaan.

Tips voor het aanbrengen van een screenprotector

1. De badkamer is de beste plaats om een screenprotector aan te brengen. In een vochtige ruimte is namelijk veel minder stof aanwezig wat tussen de screenprotector en het scherm terecht kan komen.

2. Als je dan toch in de badkamer bent, was je handen. Hiermee voorkom je vingerafdrukken die een vetlaag achterlaten, waardoor luchtbellen kunnen ontstaan. Mocht je de lijmlaag van de protector aanraken dan zal dit minder effect hebben op de lijmlaag.

3. Bij screenprotectors worden vaak speciale doekjes meegeleverd zoals een alcohol en droogdoekje. Met het alcoholdoekje reinig je de iPhone van vettigheden en stof. Gebruik hierna het droogdoekje om je iPhone droog en schoon te maken.

4. Je moet de protector direct aanbrengen nadat je de iPhone schoonmaakt met de reinigingsdoekjes. Op deze manier voorkom je dat er stof op je scherm valt.

5. Je kunt de screenprotector tijdens het aanbrengen het beste met twee handen vasthouden. Je houd hem tussen je duim en wijsvinger en je begint aan de boven- of onderzijde. Zorg ervoor dat de openingen in de luidspreker overeenkomen met die van de camera, luidspreker en eventueel thuisknop. Laat de screenprotector rustig op het scherm zakken. Doe dit niet te snel zodat je indien nodig de positie van de screenprotector nog kunt corrigeren.

6. Zijn er nog bubbels te zien, dan kun je deze naar de zijkanten wegdrukken. Hierbij mag je best wel wat kracht zetten. Sommige bubbels (als er geen stof onderzit) verdwijnen uit zichzelf na een paar dagen.

Nog vragen over een screenprotector aanbrengen? Telefoonglaasje.nl heeft een duidelijke video online gezet, waarin alle stappen worden uitlegd.

info
Auteur appletips redactie
Datum24/10/2018 13:03
Categorie Uitleg
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏

Reacties

  • Een glazen screenprotector heeft zeker zin. Het heet niet voor niets schermbeveiliger. En mocht dat een keer stuk gaan, dan is het niet het vaste scherm maar het vervangbare telefoonglaasje dat je moet vervangen. Scheelt een hoop geld.

    Beantwoorden
  • Prima uitvinding, je hoeft niet meer zo voorzichtig te zijn
    bij het schoonmaken van het scherm?
    Gewoon een tissuetje en poetsen maar, krasje?,
    jammer dan, het is toch de screenprotector maar ?

    Beantwoorden
  • Screen protectors hebben mij al veel geld bespaard. Ik gebruik ze altijd, een nieuw scherm op je iPhone laten plaatsen is stukken duurder.

    Beantwoorden
  • Geen protector. De enige dingen die kapot gaan zijn die glazen beschermvensters. Ik heb ze nooit gehad en ook mijn telefoons vallen. Had ze bij mijn vrouw. En mijn zoon geplaatst en sindsdien gaan ze om de haverklap kapot. Zinloos spul.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store