17 juli 2013

OS X agenda: Snel agenda’s tonen of verbergen

De agenda applicatie in OS X is een handige applicatie om je persoonlijke en zakelijke afspraken te bekijken, onthouden en beheren. Met behulp van iCloud worden alle afspraken gesynchroniseerd met andere Macs of iOS apparaten. Via de navigatiekolom in de OS X variant heb je snel toegang tot alle beschikbare agenda's.

Wanneer je veel agenda's beheert wordt het vaak onoverzichtelijk, gelukkig kun je dan tijdelijk agenda's verbergen door de desbetreffende agenda uit te vinken. Daarnaast is het ook mogelijk snel alle agenda's aan of uit te vinken of één agenda aan te vinken en automatisch alle andere agenda's tijdelijk te verbergen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Wanneer je de cmd⌘-toets ingedrukt houdt en één agenda aanvinkt worden ofwel alle agenda's uitgevinkt of aangevinkt. Hierdoor kun je snel alle agenda's tijdelijk verborgen.

agendaOSX

Wanneer je bijvoorbeeld 5 agenda's hebt en je wilt slechts één weergeven is er een andere extreem handige optie die het mogelijk maakt slechts die ene agenda te activeren en de andere uit te vinken. Dit doe je door de cmd⌘-toets en option⌥-toets in te drukken en vervolgens de gewenste agenda aan te vinken. Hierdoor wordt deze weergegeven en alle andere tijdelijk verborgen.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!