29 mei 2013

Postzegelcodes aanschaffen via de PostNL app

postnlappiconMet de opmars van sociale media, mail en verschillende andere online diensten begint de traditionele briefpost steeds meer te verdwijnen voor persoonlijk gebruik. Echter blijft het leuk en orignieel om af en toe nog eens een kaart te versturen voor een verjaardag, geboorte, verhuizing of gewoon zomaar.

Vaak heb je dan het probleem dat je geen postzegels bij de hand hebt. Voor dit probleem heeft PostNL een oplossing bedacht, in hun laatste update 2.0 van de gratis PostNL app is het vanaf nu mogelijk om postzegelcodes aan te schaffen, deze kunnen dan gebruikt worden als postzegels. Hierdoor hoef je niet meer naar het postkantoor of supermarkt en kun je onmiddellijk je brief of kaart frankeren.

Je bestelt via de iOS app voor een klein bedrag de postzegelcode en schrijft deze vervolgens op de enveloppe waar normaal de postzegel wordt geplakt. Betalen kan voorlopig alleen via automatische incasso en kunnen alleen nog maar brieven en kaarten onder de 20 gram worden gefrankeerd met de code. Momenteel is de prijs van een postzegelcode duurder dan een gewone postzegel, dit komt omdat deze procedure extra aandacht vraagt. PostNL gaat onderzoeken of dit ook mogelijk kan worden gemaakt in de toekomst voor verschillende andere soorten brieven en pakketten.

Postnlapp

Uiteraard kan de PostNL applicatie meer dan alleen maar codes verzamelen, zo kun je eenvoudig een zending volgen, postcodes of adressen zoeken, dichtstbijzijnde PostNL brievenbussen of vestigingen zoeken, enzovoorts. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om de tariefwijzer te raadplegen, op deze manier weet je altijd precies hoeveel postzegels er op een brief of pakket moet worden geplakt naargelang het gewicht. De PostNL applicatie is gratis te downloaden in de iOS App Store.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Tom

  29 mei 2013 om 10:36

  Toevoeging: Je betaalt €0,54 voor een fysieke postzegel (brieven en kaarten t/m 20gr) en €0,75 voor een digitale(!) postzegelcode. Beetje vreemd………

 • rob van mourik

  29 mei 2013 om 10:51

  inderdaad, een beetje duur, gewoon via post.nl bestellen!

 • Dionne

  29 mei 2013 om 11:19

  Sommige bedrijven verheffen het bedenken van oplossingen voor problemen die er niet zijn echt tot een kunst!

 • Daniël

  30 mei 2013 om 0:01

  Ik denk: handig! Niet meer hele vellen aanschaffen! Maar mag inderdaad wel gelijk aan fysieke postzegel zijn. Het verbaasd me eigenlijk waarom je nog niet bij supermarkten je post (zelf!) kan frankeren, gewoon met pincode en laser achtige barcodeprinter of zo…

 • Geux

  30 mei 2013 om 1:15

  @Dionne: LOL

  Wat een onzin. Postzegeltjes gewoon kopen, 5 of 10 of misschien 200 op een rol. Kleine moeite en ze bederven niet.

 • kprrr

  31 mei 2013 om 19:02

  Apart dat Apple toestaat om een aanschaf te doen in een app buiten Apple om. En inderdaad een beetje prijzig.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!