31 augustus 2014

Safari 7: Stroombesparing uitschakelen of per website beheren

safari icon retinaWanneer je gebruik maakt van verschillende Safari plugins dan is het je vast opgevallen dat deze soms de performance van de webbrowser sterk kunnen beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn Flash, Silverlight, enzovoorts, om die reden heeft Apple besloten om deze plugins automatisch te pauzeren om ‘stroom’ te besparen.

Wanneer je bijvoorbeeld een Flash-video wilt afspelen dien je eerst op de banner ‘Safari-stroombesparing, klik hier om Flah-plugin te starten’ te klikken om de plugin te starten. Wanneer je deze actie meerdere malen uitvoert voor één bepaalde website wordt deze op de lijst gezet van ‘bekende’ websites geplaatst.

Dit wil zeggen dat voor deze website automatisch de plugins worden geactiveerd zonder dat je op de desbetreffende banner dient te klikken. Deze websites kun je beheren via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ info…

internetplugins

Selecteer hier een website en klik op de optie ‘verwijder’ om deze te verwijderen uit de lijst. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de gehele stroombesparings opties uit te schakelen. Dit doe je via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd en vink de optie ‘Stop plugins om stroom te besparen’ uit. Wanneer je nu een website bezoekt waar plugins voor vereist zijn worden deze automatisch gestart en niet meer gepauzeerd door Safari.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!