26 april 2014

Beheer je online privacy en controleer welke apps toegang hebben tot je persoonlijke data

myPermissionsTegenwoordig hebben we al onze persoonlijke informatie online staan, zo kunnen veel applicaties gebruik maken van je Facebook, Twitter, Google plus, enzovoorts. Op deze accounts staan allerlei persoonlijke data, denk hierbij aan je e-mail adres, vriendenlijst, telefoonnummer, woonplaats, enzovoorts.

Het is niet nodig dat bijvoorbeeld een foto applicatie al deze gegevens dient te weten. Met behulp van de gratis (web) applicatie ‘My Permissions’ kun je snel alle applicaties en diensten bekijken die toegang hebben tot al je persoonlijke informatie.

My Permissions is te installeren als extensie binnen Safari, door deze te activeren kun je onmiddellijk alle applicaties bekijken die toegang hebben tot je persoonlijke data. Vervolgens kun je hun de toegang ontzeggen en het certificaat intrekken. Daarnaast kun je ook applicatie vertrouwen zodat je weet dat het om een veilige verbinding gaat. De My Permissions extensie kun je hier gratis downloaden.

Het is aan te raden om even te controleren welke applicaties toegang hebben tot deze informatie. Verwijder degene die je niet meer nodig hebt of apps die je allang hebt verwijderd van je iDevice. Naast de Safari extensie is er ook een iOS en Android applicatie van de dienst. Hierdoor kun je vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch eenvoudig alle applicaties bekijken die toegang hebben tot je persoonlijke informatie. De Android versie kun je hier downloaden, de iOS versie kun je via onderstaande knop raadplegen.

MyPermissions Privacy Cleaner
MyPermissions Privacy CleanerCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Online Permissions Technologies Ltd.
iPad & iPhone  4+  51 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over privacy kun je hier terugvinden.Reacties


 • Nick Seamore

  26 april 2014 om 15:38

  Heel vriendelijk dat jullie android links neerzetten maar heet dit niet Appletips?

 • Wesley Fabry

  1 mei 2014 om 9:02

  Wij zijn ook begaand met de overige groep smartphone en internet gebruikers. Als de oplossing ook voor Android is zijn wij niet te beroerd om dit ook even te melden. Apple website of niet ;)

 • Stritsie

  8 mei 2014 om 22:34

  Nou, ik ben heel blij met de Appletips die gelijk even Android links erbij voegen, ik heb een Macbook en een Android telefoon die overigens prima samen werken!
  Dus eh…. Bedankt hoor!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!