26 april 2014

Terminal: Converteer muziekbestanden naar een beltoon

terminal icon retinaJe favoriet nummer als beltoon was vooral in de jaren 2000 een echte hit. Iedereen wilde een leuk muziekje horen wanneer je gebeld werd, nu anno 2014 zijn er nog steeds personen die het ontzettend leuk vinden om hun favoriete artiest door de speakers van hun iPhone te horen wanneer ze worden gebeld. Helaas is het niet eenvoudig om de beltoon van een nummer te bemachtigen.

Gelukkig kun je via iTunes een beltoon aanmaken, maar dit is lichtjes omslachtig om dat je verschillende keren dient te converteren. Daarnaast heb je ook in de iOS App Store verschillende applicatie die een gedeelte van je muzieknummers kan omzetten naar een beltoon bestand. Toch kun je met behulp van Terminal snel je eigen beltoon maken, volg hiervoor onderstaande stappen:

Sleep vanuit iTunes of Finder een muziekbestand naar je bureaublad en open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s. Voer vervolgens onderstaand commando in + een spatie achter m4af, let op: druk nog niet op enter.

afconvert -f m4af

converterenterminal

Sleep vervolgens het muziekbestand vanaf je bureaublad naar het terminal venster, automatisch wordt nu het pad naar het bestand ingevoerd. Sleep nu nogmaals het bestand naar het terminal venster maar vervang nu de extensie (bv: mp3, m4a, aac, enzovoorts) naar ‘m4r’. Druk op enter om het converteren te starten. Automatisch wordt het muziekbestand omgezet naar een beltoon. Deze kun je dan in iTunes plaatsen en synchroniseren met je iPhone, iPad of iPod Touch en gebruiken voor verschillende geluiden.

Meer over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


 • willy

  28 april 2014 om 21:02

  Hij wordt niet gesynchroniseerd, omdat het nummer te lang is voor een beltoon.
  Doe ik iets verkeerd ?
  gr Willy

 • John Sinderdinck

  5 december 2014 om 13:13

  Dit is veel makkelijker. Open een MP3 of W4A in Garageband en klik boven in de balk op ‘deel’ en kies dan ‘Beltoon naar iTunes’. Het bestand wordt automatisch ingekort naar 40 seconden (wat de max is voor een beltoon) en je hoeft dan alleen nog maar te synchroniseren met je iPhone en klaarrrrrrr

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!