31 augustus 2014

iOS Pages: Bestanden exporteren als PDF, Word of ePub

pages retina iconHet lijkt haast onwaarschijnlijk, maar toch is het mogelijk om vanuit de Pages iOS applicatie documenten te exporteren naar een ander bestandsformaat. Zo is het mogelijk het pages-document te exporteren als PDF, ePub, maar ook als Microsoft Word. Hierdoor ben je niet beperkt aan Pages en dat is dan weer handig als je iemand met een Windows computer het document wil toesturen.

Echter zit er niet zomaar een exporteer-knop verwerkt in de app en dien je het te doen via een omweg, daarom is het handig om een applicatie zoals iBooks of Dropbox aanwezig te hebben op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Om bijvoorbeeld een bestand te exporteren als PDF dien je de volgende stappen te volgen. Open de Pages applicatie en vervolgens het document. Tap bovenin de menubalk op de twee mannetjes en selecteer de menuoptie 'Open met andere app'. Vervolgens heb je de mogelijkheid om PDF (maar ook Pages, Word en ePub) te kiezen als structuur. Pages zal het document omzetten naar de zojuist gekozen structuur, hierna heb je de mogelijkheid om een ander App te kiezen via de knop 'Kies app'.

pages structuur ios

Pages opent alle applicaties die in staat zijn het document te openen, kies hier een gewenste app. Vervolgens kun je via deze app het document delen met derde. Naast apps heb je ook de mogelijkheid het document te delen via AirDrop, erg handig om snel documenten uit te wisselen met andere personen en straks ook naar de Mac dankzij OS X Yosemite en iOS 8.

Pages
PagesCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  412 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Pagina's kun je hier terugvinden.Reacties


  • pascal de vries

    31 augustus 2014 om 12:10

    Of je gaat naar steeksleutel, deel en druk af, stuur een kopie. En je kan direct een mail sturen met het bestand geconverteerd naar formaat van keuze. Op deze manier hoef je het bestand niet eerst in een andere app op te slaan…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!