12 april 2017

Wat is een refurbished iPhone? Alles over prijzen, kwaliteit en garantie.

Renewd iPhone SE

Het klinkt vaak nog te mooi om waar te zijn: genieten van de gemakken van een nieuwe iPhone, maar dan voor een veel lagere prijs. Toch lijkt het mogelijk met de komst van refurbished iPhones. De vraag naar refurbished stijgt enorm, maar waar moet je tijdens een aankoop op letten? Wij vertellen je alles over refurbished prijzen, kwaliteit en garantie.

Wat betekent refurbished?

Refurbished betekent letterlijk "gereviseerd". Dit houdt in dat een refurbished product eerder gebruikt is geweest, gecontroleerd en waar nodig opgeknapt. Het internet staat inmiddels vol met refurbished aanbieders, maar het is vaak onduidelijk welke kwaliteit je mag verwachten. Het merk Renewd heeft er daarom voor gekozen om enkel refurbished iPhones aan te bieden die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Een zo goed als nieuwe iPhone dus. Andere aanbieders werken met gradaties.

"Goed voor het milieu en de portemonnee"

Het grote voordeel van een refurbished iPhone is natuurlijk de prijs. Een refurbished iPhone is vrijwel altijd goedkoper dan een nieuwe iPhone. Kies je voor een Renewd iPhone, dan kan het prijsvoordeel ten opzichte van een nieuwe iPhone oplopen tot 50%. Dit grote prijsverschil zie je voornamelijk terug wanneer je kiest voor een iets ouder model met 32GB opslag of meer.

Ook voorkom je met een refurbished iPhone dat een iPhone elektronisch afval wordt. Jaarlijks wordt er zo’n 20 miljoen ton aan elektronisch afval geproduceerd. Renewd zorgt ervoor dat iPhones van hoge kwaliteit niet bij dit afval terechtkomen maar worden opgeknapt. Zo maak je dus ook nog eens een duurzame keuze.

Refurbished Garantie

Wanneer een iPhone geleverd wordt met garantie, dan geeft dit extra zekerheid. Echter maakte Apple vorig jaar bekend dat een nieuwe iPhone gemiddeld drie jaar zonder problemen te gebruiken is. Dit mag je dan ook verwachten van een refurbished iPhone die als zo goed als nieuw bestempeld is. Om hier meer zekerheid over te hebben is het belangrijk dat je iPhone beschikt over originele onderdelen.

Kwaliteit refurbished iPhone: hier moet je op letten

Omdat een refurbished iPhone een kwaliteitscontrole ondergaat, geeft dit meer zekerheid dan wanneer je een tweedehands toestel aanschaft. Welke kwaliteit geaccepteerd wordt en hoe zo’n kwaliteitscontrole eruitziet verschilt echter per merk. Hier moet je op letten:

Renewd iPhone

1. Originele Apple onderdelen

Apple staat bekend om producten van hoogwaardige kwaliteit. Je geniet echter alleen van deze kwaliteit wanneer je refurbished iPhone uitsluitend bestaat uit originele Apple onderdelen. Het komt geregeld voor dat er complicaties optreden wanneer een iPhone beschikt over nep-onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan "Error 53": een complicatie bij gebruikers die niet over een origineel scherm of originele vingerafdrukscanner beschikten. Ook is er regelmatig in het nieuws geweest dat fake accessoires in brand vlogen. Renewd onderscheidt zich van andere merken doordat zij refurbished iPhones leveren die uitsluitend uit originele Apple onderdelen bestaan en geleverd worden met originele accessoires. Hierdoor ben je verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit.

2. Wie voert de kwaliteitscontrole uit?

Doordat de meeste aanbieders de kwaliteitscontroles zelf uitvoeren, zijn de verschillen in kwaliteit enorm. Renewd heeft er daarom voor gekozen de kwaliteitscontrole te laten uitvoeren door een erkende Premium Service Provider. Door deze samenwerking is het mogelijk om de kwaliteit van iPhones met speciale software te controleren en te achterhalen of de toestellen enkel bestaan uit originele Apple onderdelen. Iedere Renewd iPhone wordt op meer dan 70 punten gecontroleerd.

Over Renewd

Renewd is hét premium merk voor refurbished iPhones en actief in landen als Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. Iedere Renewd iPhone ziet er zo goed als nieuw uit en wordt door een erkende Premium Service Provider op meer dan 70 punten gecontroleerd. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat een Renewd iPhone in een perfecte technische staat verkeert en enkel beschikt over originele Apple onderdelen. Alle Renewd iPhones worden met 2 jaar garantie geleverd.

Renewd iPhone banner

Waar koop je een Renewd iPhone?

Je koopt een Renewd iPhone bij Centralpoint, Bol.com, Coolblue, Telecombinatie, Informatique en Welcom.Reacties


 • Jan Willem

  12 april 2017 om 19:07

  Het blijft een nagekeken tweedehands toestel. Zoiets als een tweedehandsauto met Bovag-garantie ;-)

 • Ruud

  16 april 2017 om 20:33

  Keurmerk zegt niet veel meer tegenwoordig. Ook bedrijven die genoemd worden zijn vaak niet te vertrouwen. Wanneer zoveel bedrijven hier mee bezig zijn, zegt dat alweer genoeg.

 • Henk

  4 mei 2017 om 1:39

  Misschien goed om ook even dit vonnis te lezen waarin Apple op de vingers wordt getikt: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBAMS:2017:2519

Een reactie toevoegen: