18 mei 2016

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunDe levensduur van je iPhone, iPad en Mac volgens Apple

iPhone se

Het is geen geheim dat je na een paar jaar je iPhone, iPad en overige Apple producten moet vervangen, maar na hoeveel jaar zou dat dan moeten zijn? Apple heeft het antwoord geplaatst op de speciale pagina over het milieubeleid van Apple.

Volgens Apple gaat de iPhone, iPad en iPod Touch ongeveer drie jaar mee voor er zich problemen voordoen. Uiteraard wordt hier geen rekening gehouden met diefstal of schade dat is opgetreden door onzorgvuldig gebruik.

De levensduur van overige Apple producten

Volgens Apple heeft de Apple Watch een gebruiksduur van drie jaar, net zoals alle overige iOS apparaten. De Apple TV (tvOS) en Mac (OS X) gaan ongeveer vier jaar mee voor er problemen optreden.

iPhone 6s plus levensduur

Het antwoord vind je terug in de veelgestelde vragen op de pagina over het Milieu, de levensduur van een toestel wordt namelijk op voorhand bepaald. Apple gaat stappen ondernemen om de levensduur van de toestellen te verhogen. Drie of vier jaar is natuurlijk niet al te hoog, maar dit is een voorzichtige schatting. De meeste Apple producten gaan aanzienlijk langer mee.

Toch blijkt uit Brits onderzoek dat de gemiddelde levensduur van een smartphone 15 maanden is. Meestal gaan de toestelen stuk door water- of valschade of wordt het toestel vervangen o.w.v. een slechtere batterijcapaciteit.

Lees ook: iPhone 7 krijgt een grotere batterij (gerucht)Reacties


  • Anton

    23 mei 2016 om 15:23

    Mijn MacBook Pro 17″ uit 2009 doet het nog uitstekend. Toegegeven, het geheugen is opgepompt tot het maximum, maar dat is het enige dat gewijzigd is. De iMac uit 2007 doet het ook nog, al heeft daarvan de DVD-drive inmiddels de geest gegeven….

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!