Menu

iFun

iFuniOS 11-concept toont gelijkenissen met watchOS

ios-11-concept-logo

Niet alleen bestaat de iPhone in 2017 10 jaar, ook iOS blaast 10 kaarsjes uit. In de loop der jaren is er vrij weinig veranderd aan de indeling van de iPhone en iPad-software.

Sinds iOS 7 heeft de software wel een enorme metamorfose ondergaan en is deze minimalistischer geworden. De schaduwen waren verleden tijd en alles ziet er strakker, en vooral witter uit. Tijd voor verandering dacht Ran Avni, hij heeft namelijk een concept gemaakt voor ConceptsiPhone waarbij niets bij het oude blijft.

iFunConceptvideo toont iPhone 8 met glazen behuizing en draadloos opladen

iphone 8 concept

De iPhone 8, die hoogstwaarschijnlijk eind 2017 beschikbaar komt, zou volgens analist Ming-Chi Kuo een glazen behuizing bevatten. Hierdoor wordt het design gewijzigd en is de iPhone in één klap geschikt voor draadloos laden.

Op dit moment kan alleen de Apple Watch draadloos laden, maar Apple wil al jaren meer. Dat is af te leiden uit de verschillende patenten op de naam van Apple. Onlangs hebben nog twee nieuwe experts het team versterkt. Deze zijn afkomstig van uBeam. Dit is een bedrijf dat een techniek heetft ontwikkeld waarmee het mogelijk is om draadloos te laden via ultrasone golven heeft gemaakt. Precies wat Apple zoekt, want daardoor kun je opladen zonder dock, matje, etc.

iFunDe iPhone bestaat vandaag 10 jaar!

Originele iPhone eerste 1e generatie

Hieperdepiep, hoera! Vandaag bestaat de iPhone precies 10 jaar. Misschien weet je het nog als de dag van gisteren, of ben je het compleet vergeten. Tien jaar geleden hadden de telefoons nog een toetsenbord, kon je ze openklappen en had je slechts een scherm.

Op 9 januari 2007 heeft Apple de mobiele telefoon voorgoed veranderd. De eerste smartphone zonder toetsenbord, maar met groot touchscreen. Aan Steve Jobs de eer de iPhone te introduceren met de woorden: “An iPod, a phone, an internet communicator. An iPod, a phone, are you getting it…. these are NOT three separate devices!”.

iFunHet scherm van je MacBook Air bedienen met je vingers dankzij AirBar

AirBar op Mac

Eind vorig jaar heeft Apple de MacBook Pro met Touch Bar uitgebracht. De Touch Bar is een smalle strook bovenaan het toetsenbord dat voorzien is van een Retina-scherm met multi-touch. Hierdoor kun je extra opties, functies en snelkoppelingen raadplegen (meer info).

Na het uitbrengen van deze Mac heeft hoofddesigner Jonathan Ive aangegeven dat Apple niet echt een toekomst ziet in een Mac met een multi-touch scherm zoals de iPad. Dit vanwege meerdere praktische redenen. Hij wilde er echter niet te veel over kwijt, zoals je kunt lezen in dit interview. Toch heeft Neonode, een Zweeds designerbedrijf de oplossing: AirBar.

iFunApple 2016: Designed by Apple

Apple 2016 logo

Over een paar uur is het 2017, we kijken terug op een mooi jaar. Niet alleen was het een goed jaar voor Apple vol met nieuwe producten. Ook appletips kijkt terug op een fantastisch 2016.

De afgelopen dagen hebben we hier alle video’s die Apple heeft gepubliceerd besproken en weer opnieuw getoond. Op deze manier hebben we geprobeerd het Apple-jaar 2016 in beeld te brengen. In deze laatste post worden nog één keer alle video’s bij elkaar gebundeld in één overzicht. We starten met enkele video’s die we nog niet besproken hebben, de zogenaamde ‘Overige’ categorie.

iFunApple 2016: Speciaal oktober event met vernieuwde MacBook Pro

Apple 2016 logo

Niet geheel onverwacht sloot Apple het jaar af met een speciaal evenement dat geheel in het teken stond om de nieuwe MacBook Pro. De functietoetsen van deze MacBook zijn vervangen door de Touch Bar, een retina multi-touch scherm dat verschillende snelkoppelingen toont.

Tijdens het event werd er ook aandacht geschonken aan de toegankelijkheid van de Mac voor mensen met een beperking. Daarnaast kondigde Apple een TV-gids aan speciaal voor de Apple TV. Deze dienst is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het gehele evenement kun je hieronder terugkijken inclusief alle video’s die tijdens het evenement werden getoond.

iFunApple 2016: Shot on iPhone

Apple 2016 logo

Met de campagne ‘Shot On iPhone 6′ heeft Apple vorig jaar prijzen gewonnen. Ook het afgelopen jaar is Apple met deze campagne verdergegaan. Dit om te om te tonen hoe goed de camera van een iPhone is. Ook deze keer hebben ze foto’s van professionele en niet-professionele fotografen genomen voor de campagne.

De collectie bestaat uit tientallen foto’s en werden met toestemming gebruikt op reclameborden in verschillende steden wereldwijd. Ook de video’s die alle foto’s laten zien zijn bijzonder te noemen. Als kerstcadeau heeft Apple deze maand alle fotografen een boek cadeau gegeven met daarin alle foto’s.

iFunApple 2016: Apple Music

Apple 2016 logo

2016 is toch wel het jaar van Apple Music. De dienst is geheel op de schop gegaan en heeft een nieuwe interface gekregen. Deze kun je bewonderen in iOS 10, iTunes 12.5 en tvOS 10. Daarnaast heeft Apple ondertussen 20 miljoen betalende abonnees.

Eddy Cue vindt het aantal aardig, maar toch is hij niet geheel tevreden. Eddy zei: “Er zijn miljarden mensen die naar muziek luisteren en wij hebben niet eens 100 miljoen abonnees.” Desalniettemin is de dienst populairder dan ooit. Het afgelopen jaar heeft Apple verschillende video’s en reclames gepubliceerd speciaal voor Apple Music. De video met James Corden is bijvoorbeeld hilarisch, leuk weetje. In 2017 kunnen we Carpool Karaoke verwachten op Apple Music.

iFunApple 2016: Apple Watch Series 2

Apple 2016 logo

Twee jaar na de lancering van de eerste generatie Apple Watch werd dit jaar de opvolger uitgebracht. De Apple Watch series 2 werd aangekondigd tijdens het Apple event afgelopen september.

De series 2 bevat een eigen GPS en kan tot 50 m diep onder water. Hierdoor de is de nieuwste generatie Apple Watch volledig waterdicht. Speciaal voor de sporters onderons heeft Apple een Apple Watch Nike+ uitgebracht. Voor de fashionista is de keramische Apple Watch Edition in het leven geroepen. Alle modellen Apple Watch waren moeilijk leverbaar, groot succes of moeizame productie? De tijd zal het leren.

iFunApple 2016: Najaarsevenement met iPhone 7 en Apple Watch series 2

Apple 2016 logo

September 2016 stond in het teken van de iPhone 7 en de Apple Watch series 2, maar er was meer. Zo werd Super Mario Run en Pokémon voor de Apple Watch aangekondigd.

Na een moeizame start met slechte levertijden voor voornamelijk de iPhone 7 Plus gitzwart en Apple Watch series 2, is de iPhone nu zonder problemen te bestellen. De iPhone 7 Plus heeft voor het eerst een dual-lens camera gekregen waarmee je optisch kunt inzoomen. Ook de opvolger van de Apple Watch eerste generatie werd aangekondigd. Deze is sneller dan ooit en bevat GPS en is volledig waterbestendig.

iFunApple 2016: WWDC-event met iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en meer

Apple 2016 logo

WWDC, Worldwide Developers Conference van Apple brengt altijd nieuwe software met zich mee. Het WWDC is de plek waar ontwikkelaars elkaar ontmoeten. Zoals altijd trapt Apple dit event af met een keynote, deze staat meestal in het teken staat van software en soms nieuwe producten.

Dit jaar geen nieuwe producten, maar wel de aankondiging van een hoop nieuwe software-updates en mogelijkheden. iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 werden voorgesteld. Het gehele evenement kun je terugkijken inclusief alle video’s die tijdens het evenement werden getoond.