Menu

iFun

iFunSnelheidstest tussen de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 en iPhone 6s

snelheidstest tussen samsung galaxy note 7 en iphone 6s

Een veel voorkomende opmerking van vooral niet-iPhone gebruikers is het feit dat de iPhone maar beschikt over 2 GB RAM-geheugen een trage processor, etc. Nu ja dat is volgens de cijfers, maar we weten allemaal dat Apple soft- en hardware zo goed op elkaar afstemt dat je als eindgebruiker hier nauwelijks last van hebt.

Oke de Samsung Galaxy Note 7 heeft 4GB RAM-geheugen en heeft een quad-core 64-bit processor, maar als je er niet goed mee weet om te gaan heb je er totaal niet aan. En deze opmerking is meer dan terecht. PhoneBuff heeft daarom een fantastische test uitgevoerd. Daarin neemt de iPhone 6s het op tegen de nieuwe Samsung Galaxy Note 7.

iFunEen Apple Watch zwevend opladen met Lift

Apple Watch zwevend opladen

Kickstarter heeft vaak originele en goede producten, maar onlangs verscheen er wel een heel bijzonder gadget. Met behulp van ‘Lift’ is het mogelijk om zwevend je Apple Watch op te laden.

Via een magnetisch veld wordt de het opladen en zeweven mogelijk. Wikkel de Apple Watch, en zelfs de Pebble, rond het accessoire en laat deze rusten op het oplaadstation. Direct zal het horloge opladen en zweven. Als bijkomend voordeel werkt het oplaadstation als powerbank en kun je zelfs onderweg je Apple Watch opladen.

iFunWat verdient, verkoopt en hoeveel data genereert Apple per seconde?

Apple Store app

Apple doet het financieel helemaal niet slecht, vorige maand heeft Apple zelfs de 1 miljardste iPhone verkocht. Dat is een gigantisch aantal, maar echt tastbaar zijn deze aantallen niet.

Op de website Every Second kun je zien hoeveel Apple per seconde verdient. Daarnaast kun je ook zien hoeveel data Apple genereert zoals het aantal verzonden iMessage-berichten, aantal apps die worden gedownload en meer.

iFunVideo’s tonen drie iPhone 7 modellen

iPhone 7 concept volgens Martin Hajek

Op dit moment circuleren er meerdere prototypes van de iPhone 7 rond. Dit zijn vaak nep-toestelen die door bepaalde worden gemaakt. Vaak zijn dit bedrijven die hoesjes maken voor de iPhone om zo de nieuwe cases te testen op toekomstige iPhone.

Omdat de protoypes zo correct mogelijk worden nagemaakt zijn deze vaak erg realistisch. Onlangs verscheen er op het internet een video waarop er drie modellen van de iPhone 7 te zien zijn.

iFunIs Siri beter dan Google Now en Cortana?

macOS Siri logo

Steeds meer techbedrijven hebben een virtuele persoonlijke assistent. Apple heeft Siri, Google heeft Google Now en Microsoft heeft Cortana. Maar welke dienst is eigenlijk het beste?

Siri loopt in vergelijking met de andere bedrijven achter. De dienst van Apple is nog steeds niet zelflerend. Sinds iOS 9 is dit min of meer wel het geval met behulp van de pro-actieve Siri. Echter is dit erg beperkt en zal Apple in de toekomst dit moeten aanpakken als ze nog mee willen doen met de grote jongens.

iFunPokémon GO: Grootste smartphonehype ooit! (Infographic)

pokemon go logo transparant

Weer op straat bijna tegen iemand opgebotst die aan het scherm van zijn of haar mobiel geplakt leek? Grote kans dat het ging om een speler van Pokémon GO, de grootste smartphonehype tot nu toe.

Waar gaat het over?

Pokémon Go is een spel dat zwaar leunt op de augmented reality (AR) technologie: via een scherm wordt op de echte wereld een virtuele laag gecreëerd met behulp van locatiebepaling via de GPS. In deze laag zitten de bekende Pokémon figuurtjes verstopt die de speler moet vinden en bevechten.

iFunOlympische Spelen: Speel de verborgen minigames van Google

Olympische Spelen rio 2016

Sinds de start van de Olympische Spelen kun je via de officiële Google applicatie minigames spelen met betrekking tot de spelen. De games vertegenwoordigen allemaal een olympisch sport zoals tennis, wielrennen, etc.

De minigames zijn fraai vormgegeven en hebben dankzij de fruitkarakters een gezond imago. De spellen zijn kort, maar vermakelijk.

iFunWat de iPhone kan leren van de concurrentie

Moto z concurrentie

De strijd om de beste smartphone is al enkele jaren aan de gang. Ieder jaar wanneer je denkt, beter kan het niet worden, is er altijd een fabrikant die met een nieuwe feature voor de smartphone komt.

Door alle nieuwe ontwikkelingen zou je haast denken dat de iPhone een oud toestel is. In onderstaand overzicht vind je nieuwe functies en opties terug van de concurrerende fabrikanten die onlangs een nieuwe smartphone op de markt hebben gebracht. De opties die we bespreken zijn nieuw en zeker interessant voor Apple om toe te passen voor een nieuwe generatie iPhone.

iFunPrototype toont blauwe iPhone 7 Plus

iPhone 7 blauw prototype

De geruchtenmolen op gebied van de nieuwe generatie iPhone draait overuren. Het wordt dus tijd dat de mogelijke nieuwigheden worden samengebracht in een tastbaar model.

Unbox Therapy is één van de gelukkigen die een prototype in handen kreeg. Het toestel is gemaakt door Chinees bedrijf BeSound. Deze willen speciale oordopjes ontwikkelen via een Indiegogo-campagne. Het prototype uitlenen aan Unbox Therapy lijkt dus een goede zet.

iFunVolgens Apple heb je geen computer nodig

ipad pro icoon

Apple vraagt zich in een nieuwe reclamevideo af of je nog wel een computer nodig hebt? Waarom zou je nog een Mac of PC hebben als je een iPad Pro hebt?

Sinds de lancering van de iPad Pro 12,9″ legt Apple de nadruk op het feit dat de iPad gezien kan worden als een vervanging voor je computer. Vooral de laptop kan, volgens Apple, prim vervangen worden door een iPad Pro. De onlangs uitgebrachte reclamevideo bevestigd dit alleen maar.

iFunDe laatste iPhone 7 geruchten op een rij

iPhone 7 pro 32gb opslagruimte

De laatste dagen draait de geruchtenmolen over de iPhone 7 weer op volle toeren. Nu ja iPhone 7, volgens de geruchten gaat dit niet de naam worden van de nieuwe generatie iPhone. Verschillende Aziatische bronnen melden dat Apple de naam iPhone 6SE wil gaan gebruiken.

De naam iPhone 6SE is geen verrassing, de onlangs uitgebrachte iPhone SE is de derde opvolger van de iPhone 5. Vermits Apple plannen heeft om niet om de twee jaar, maar om de drie jaar de iPhone te voorzien van een compleet nieuw design is het vrij logisch dat de volgende iPhone een gelijkaardige naam gaat krijgen.