Menu

iFun

iFunApple onthult waarschijnlijk nieuwe MacBook Pro op 27 oktober

MacBook Pro met OLED-balk

Het is al 18 oktober en nog steeds is het onduidelijk of er wel nieuwe Macs worden aangekondigd dit jaar. Gelukkig is er hoop, vooral MacBook Pro gebruikers kunnen hun borst natmaken. Eerder deze week kwam al naar buiten dat nog eind deze maand de nieuwe Macs worden uitgeleverd.

Het zou hier gaan om een compleet nieuwe MacBook Pro en een geupdate versie van de MacBook Air. Betrouwbare bronnen melden aan Recode dat Apple op 27 oktober de nieuwe Macs presenteert in een speciaal event in Cupertino.

iFuniPhone 7 geen koptelefoonaansluiting? Deze YouTuber heeft een oplossing

koptelefoonaansluiting iphone 7 boren

Het meest besproken onderdeel van de iPhone 7 is toch wel de ontbrekende koptelefoonaansluiting. Vlak na de release van de nieuwste iPhone verschenen al filmpjes en foto’s online die juist dit missende onderdeel op de hak namen.

Nu lijkt de oplossing er met een filmpje over hoe je toch een koptelefoonaansluiting kunt maken in je iPhone 7. Of dat verstandig is… Wij denken van niet. Of je moet je gloednieuwe iPhone 7 graag om zeep willen helpen.

iFuniPhone 7 vergeleken met de originele iPhone (1e generatie)

Originele iPhone eerste 1e generatie

Op 9 januari 2007 werd de eerste iPhone aangekondigd, nu bijna 10 jaar later is de iPhone 7 (Plus) op de markt. Uiteraard kent de iPhone gedurende deze jaren een aantal fantastische veranderingen.

Zo is de iPhone ondertussen bijna drie keer zo groot, maar ook tig-keren sneller. EverythingApplePro heeft daarom een leuke video online gezet waarin de iPhone 7 wordt vergeleken met de originele iPhone. Niet alleen op gebied van uiterlijk, maar ook software en hardware.

iFunSnelheidstest: iPhone 6s neemt het op tegen de iPhone 7

iPhone 7 Plus Gitzwart

Twijfel je nog of je de iPhone 7 (plus) wilt aanschaffen dan is het misschien interessant om de volgende video te bekijken. De iPhone 7 heeft een A10 fushion chip die niet alleen energiezuiniger is. Ook is deze nog eens sneller dan de A9 chip van de iPhone 6s.

In de video van TechRadar neemt de iPhone 7 het op tegen de iPhone 6s. Uit de test blijkt dat het snelheidsverschil tussen de twee iPhones eigenlijk kleiner is dan verwacht.

iFunOverleeft de iPhone 7 een nacht in de diepvries en cola?

iPhone 7 in de diepvries en cola

De nieuwe iPhone 7 is waterbestendig en kan worden ondergedompeld voor maximaal 30 minuten tot maximaal 1 meter diep. Op het internet circuleren verschillende testen met water, maar hoe zit het met cola?

Het is een vreemde test van TechRax, een iPhone 7 die in een bad van Coca Cola worden gelegd en daarna 12 uur in de diepvries. Overleeft de iPhone deze bizarre test wel of is deze niet meer te gebruiken door de plakkerige suikers? Uiteindelijk komt deze er ongeschonden uit, maar is hij volledig schade vrij?

iFunSnelheidstest en meer met alle iPhones tot nu toe

iPhone 7 alle kleuren

Is de iPhone 7 echt de snelste iPhone allertijden? En hoe zit het met de kwaliteit van de foto’s? De mannen van EverythingApplePro hebben vorige week een fantastische video gemaakt waarin alle iPhones met elkaar vergeleken worden.

In de video worden een aantal zaken behandeld zoals welke iPhone start het snelste op, hoe warm wordt de iPhone en hoe snel wordt een HTML5 website ingeladen? Is de nieuwe iPhone 7 echt de snelste of wint misschien wel een vorige generatie?

iFunNieuwe iPhone 7 neemt het op tegen de Samsung Galaxy Note 7

samsung galaxy note 7 vs iphone 7

September is een maand die Samsung vast zo snel mogelijk wil vergeten. Nadat er tientallen Samsung Galaxy Note 7 toestellen ontploften heeft het bedrijf besloten alle toestellen terug te roepen.

Helaas komt dit door onzorgvuldigheid. Dit omdat Samsung graag nog voor de lancering van de iPhone 7 de Note aan de man wilden brengen. Uiteindelijk neemt het niet weg dat de Note 7 een prima smartphone is, echter presteert de iPhone 7 stukken beter.

iFunNieuwe MacBook Pro waarschijnlijk eind oktober verkrijgbaar

MacBook Pro concept rosegoud

Helaas heeft Apple begin deze maand tijdens het iPhone 7 Apple event geen nieuwe Macs aangekondigd. Toch kunnen we deze nog dit jaar verwachten. MacRumors weet namelijk te melden dat de nieuwe MacBook Pro eind oktober wordt verwacht.

Dit melden verschillende betrouwbare bronnen aan de website. Eerder dook al het gerucht op dat Apple plannen heeft om op 24 oktober een special evenement te houden om de nieuwe MacBook Pro aan te kondigen. De Mac zou dan eind oktober te koop zijn.

iFunHoe snel krast de iPhone 7 gitzwart?

iPhone 7 Plus Gitzwart

De iPhone 7 (Plus) is nu bijna twee weken beschikbaar. Toch zijn de levertijden nog steeds niet optimaal en zijn nog een hoop nieuwe kopers nog aan het wachten op hun iPhone. Vooral de gitzwarte variant kan pas geleverd worden in november.

Alleen blijft nog steeds de vraag, wil je wel een iPhone 7 gitzwart? In de kleine lettertjes staat namelijk duidelijk dat de iPhone na verloop van tijd doffe gebruikssporen kan vertonen. Daarnaast weten we allemaal dat glanzende producten snel krassen vertonen. Maar is dat ook zo?

iFunSnelheidstest tussen Samsung Galaxy Note 7 en iPhone 6s

snelheidstest tussen samsung galaxy note 7 en iphone 6s

Een veel voorkomende opmerking van vooral niet-iPhone gebruikers is het feit dat de iPhone maar beschikt over 2 GB RAM-geheugen een trage processor, etc. Nu ja dat is volgens de cijfers, maar we weten allemaal dat Apple soft- en hardware zo goed op elkaar afstemt dat je als eindgebruiker hier nauwelijks last van hebt.

Oke de Samsung Galaxy Note 7 heeft 4GB RAM-geheugen en heeft een quad-core 64-bit processor, maar als je er niet goed mee weet om te gaan heb je er totaal niet aan. En deze opmerking is meer dan terecht. PhoneBuff heeft daarom een fantastische test uitgevoerd. Daarin neemt de iPhone 6s het op tegen de nieuwe Samsung Galaxy Note 7.

iFunEen Apple Watch zwevend opladen met Lift

Apple Watch zwevend opladen

Kickstarter heeft vaak originele en goede producten, maar onlangs verscheen er wel een heel bijzonder gadget. Met behulp van ‘Lift’ is het mogelijk om zwevend je Apple Watch op te laden.

Via een magnetisch veld wordt de het opladen en zeweven mogelijk. Wikkel de Apple Watch, en zelfs de Pebble, rond het accessoire en laat deze rusten op het oplaadstation. Direct zal het horloge opladen en zweven. Als bijkomend voordeel werkt het oplaadstation als powerbank en kun je zelfs onderweg je Apple Watch opladen.