iFun

iFunApple Park: nieuwe Apple-campus opent in april

Apple park

Dat een gebouw ooit zoveel in het nieuws zou zijn had niemand verwacht, maar de bouw van de nieuwe Apple Campus is zo goed als klaar. Meer dan drie jaar is er gewerkt aan de ruim 70 hectare tellende campus. Apple Park, wordt de naam voor dit immense complex.

De campus, die vanuit de ruimte zichtbaar is, opent voor het eerst zijn deuren in april. De eerste werknemers zullen dan verhuizen naar het nieuwe gebouw. Pas in oktober zal de volledige verhuis compleet zijn, wanneer de campus wordt geopend voor het publiek is nog niet bekend. We weten namelijk al dat de campus beschikt over een bezoekerscentrum met panoramadak, restaurant en terras. En er komt een uitgebreide winkel met zowel merchandise als Apple-producten.

iFunSnelheidstest: iPhone 7 Plus en de Google Pixel XL

iPhone 7 en google Pixel

Afgelopen najaar heeft Google voor het eerst een eigen smartphone op de markt gebracht. Deze is volledig door Google zelf ontworpen en heeft de naam Pixel en Pixel XL (Phone by Google) gekregen.

Volgens Google is de Pixel en Pixel XL de beste smartphone die je op dit moment kunt kopen. Eén ding is zeker, Google heeft veel inspiratie uit de iPhone gehaald. Toch is de Pixel een prachtig toestel en misschien wel de beste Android telefoon die je op dit moment kunt kopen.

iFunConcept: iPhone 8 die volledig uit glas bestaat

iPhone 8 concept

Apple heeft afgelopen jaar de iPhone 7 uitgebracht, het design is vrijwel hetzelfde gebleven aan de iPhone 6s. Volgens de geruchten zou Apple in het najaar van 2017 een compleet nieuwe iPhone met vernieuwd design op de markt brengen.

Op dit moment is Apple volop aan het testen met verschillende materialen. Als we de analisten mogen geloven gaat de volgende iPhone misschien wel weer volledig uit glas bestaan. Matteo Gentile heeft voor TechDesigns een iPhone 8 concept ontworpen waaruit de iPhone volledig uit glas bestaat. De voorkant bestaat volledig uit een scherm en heeft geen schermrand. De virtuele thuisknop, Touch ID, FaceTime camera en speaker zitten in het scherm verwerkt.

MUSICEerste trailers van ‘Planet of the Apps’ en ‘Carpool karaoke’

Apple music logo en videohandleidingen

Apple heeft de eerste trailers van ‘Carpool karaoke' en het compleet nieuwe TV programma ‘Planet of the Apps' uitgebracht. Carpool karaoke is het bekende concept, echter worden de ‘interviews' niet alleen maar door James Corden uitgevoerd. In de auto zullen ook andere beroemdheden de rol van gastheer op zich nemen.

In het eerste seizoen zullen onder meer Will Smith, Ariana Grande en John Legend plaatsnemen in de rijdende karaokebar. Alle 16 afleveringen zullen vanaf dit voorjaar te zien zijn via Apple Music.

iFunFantastisch iPhone 8 concept met Touch Bar

iPhone 8 concept randloos

Volgens de laatste geruchten gaat de iPhone 8 een groter scherm krijgen, maar blijft het huidige formaat behouden. Het groter scherm zal mogelijk worden gemaakt door de iPhone niet meer te voorzien van een rand. Bij een randloos ontwerp loopt het scherm helemaal door tot de zijkant.

Hoe de iPhone 8 er precies uit komt te zien is nog lang niet duidelijk, de iPhone wordt immers pas dit najaar verwacht. Dit weerhoudt Thadeu Brandão er niet van om een eigen conceptvideo uit te brengen. In de video kun je zijn intrepertatie van de iPhone 8 zien. Dit met een Touch Bar, onderaan de iPhone vind je snelkoppelingen terug die lijken op de Touch Bar die in de MacBook Pro zit.

iFunConcept toont Magic Keyboard met Touch Bar

macbook pro uitgelicht als icon

De grootste vernieuwing in de nieuwe MacBook Pro is de Touch Bar. Dit is een smalle strook boven het toetsenbord vervaardigd uit een Retina multi-touchscherm. Via deze strook kun je eenvoudig snelkoppelingen benaderen, de functietoetsen of extra opties (meer info).

De Touch Bar zal voorlopig een MacBook Pro only feature blijven, waarschijnlijk zal in de toekomst de bar terug te vinden zijn in misschien wel de MacBook 12″. Een gebruiker op reddit kon niet wachten en heeft een Magic Keyboard ontworpen met Touch Bar.

iFunOne Night on iPhone 7 campagne toont prachtige nachtfoto’s

iPhone 7 dual lens optisch zoomen

De Shot on iPhone-campagne is één van de populairste reclamecampagnes van Apple. In de campagne staat het maken van prachtige foto's met een iPhone centraal. Een compleet overzicht van de ‘Shot on iPhone 2016′ foto's en video's vind je hier terug.

Wegens het succes heeft Apple een vervolg gegeven aan deze campagne en is ‘One Night on iPhone 7′ gestart. Ook deze keer hebben ze foto’s van professionele en niet-professionele fotografen genomen voor de campagne. Echter zijn deze extra bijzonder, want de foto's zijn 's nachts gemaakt.

iFunDesigned by Apple in California, video toont iedere bladzijde van het €299 dure boek

Designed by Apple in California fotoboek

Apple heeft een eigen boek uitgebracht om de verjaardag van 20 jaar Apple-design te vieren. Verwacht geen roman of biografie, want het gaat om een fotoboek genaamd “Designed by Apple in California“. Aan de hand van 450 foto’s wordt het verhaal van 20 jaar Apple-design vertelt. Uiteraard worden naast foto's ook korte omschrijvingen gegeven over de materialen, technieken en bepaalde producten.

Het boek is ondertussen ook te koop in Nederland (klik hier), aanvankelijk was het boek alleen verkrijgbaar in bepaalde landen. Het design-boek is beperkt verkrijgbaar in bepaalde Apple Stores in deze landen. Klik hier voor meer informatie. Wie het boek wil hebben moet wel beschikken over een dikke portemonnee. Voor € 199 koop je de kleine-versie (25 x 32cm), de grote versie (33 x 41cm) kost € 299.

iFuniPhone 7 vergeleken met de originele iPhone (1e generatie)

Originele iPhone eerste 1e generatie

Op 9 januari 2007 werd de eerste iPhone aangekondigd, nu 10 jaar later is de iPhone 7 (Plus) op de markt. Uiteraard kent de iPhone gedurende deze jaren een aantal fantastische veranderingen.

Zo is de iPhone ondertussen bijna drie keer zo groot, maar ook tig-keren sneller. EverythingApplePro heeft daarom een leuke video online gezet waarin de iPhone 7 wordt vergeleken met de originele iPhone. Niet alleen op gebied van uiterlijk, maar ook software en hardware. Bekijk daarom ook eens dit artikel over het 10-jarig bestaand van de iPhone.

iFunStapt Apple in Virtual Reality?

zeiss one VR bril

Als iets nog niet helemaal is doorgedrongen in de Apple producten dan is het wel Virtual Reality. Natuurlijk zijn er VR brillen waar je een iPhone in kan plaatsen, maar alle andere grote spelers komen met eigen speciaal gemaakte creaties. Samsung bijvoorbeeld met Gear VR en Google heeft DaydreamView VR. Het enige wat in de buurt kwam werd ontwikkeld door Zeiss, de Zeiss VR ONE.

Maar begin januari stak een hardnekkig gerucht de kop op dat Apple samen met Zeiss werkt aan een VR bril speciaal voor Apple. Deze zou in 2018 dan op de markt moeten komen. Dit zegt VR goeroe Scoble die zijn gerucht verkondigde op de CES 2017. Daar was Zeiss aanwezig in de Virtual Reality sectie van de beurs, maar zij hadden niets op dit gebied te laten zien. De theorie is dat Apple Zeiss aan de spreekwoordelijke ketting heeft gelegd totdat de samenwerking definitief is of al dan niet wordt afgeblazen.

iFuniOS 11-concept toont gelijkenissen met watchOS

Niet alleen bestaat de iPhone in 2017 10 jaar, ook iOS blaast 10 kaarsjes uit. In de loop der jaren is er vrij weinig veranderd aan de indeling van de iPhone en iPad-software.

Sinds iOS 7 heeft de software wel een enorme metamorfose ondergaan en is deze minimalistischer geworden. De schaduwen waren verleden tijd en alles ziet er strakker, en vooral witter uit. Tijd voor verandering dacht Ran Avni, hij heeft namelijk een concept gemaakt voor ConceptsiPhone waarbij niets bij het oude blijft.