Menu

iFun

iFunHoe snel krast de iPhone 7 gitzwart?

iPhone 7 Plus Gitzwart

De iPhone 7 (Plus) is nu bijna twee weken beschikbaar. Toch zijn de levertijden nog steeds niet optimaal en zijn nog een hoop nieuwe kopers nog aan het wachten op hun iPhone. Vooral de gitzwarte variant kan pas geleverd worden in november.

Alleen blijft nog steeds de vraag, wil je wel een iPhone 7 gitzwart? In de kleine lettertjes staat namelijk duidelijk dat de iPhone na verloop van tijd doffe gebruikssporen kan vertonen. Daarnaast weten we allemaal dat glanzende producten snel krassen vertonen. Maar is dat ook zo?

iFunSnelheidstest tussen Samsung Galaxy Note 7 en iPhone 6s

snelheidstest tussen samsung galaxy note 7 en iphone 6s

Een veel voorkomende opmerking van vooral niet-iPhone gebruikers is het feit dat de iPhone maar beschikt over 2 GB RAM-geheugen een trage processor, etc. Nu ja dat is volgens de cijfers, maar we weten allemaal dat Apple soft- en hardware zo goed op elkaar afstemt dat je als eindgebruiker hier nauwelijks last van hebt.

Oke de Samsung Galaxy Note 7 heeft 4GB RAM-geheugen en heeft een quad-core 64-bit processor, maar als je er niet goed mee weet om te gaan heb je er totaal niet aan. En deze opmerking is meer dan terecht. PhoneBuff heeft daarom een fantastische test uitgevoerd. Daarin neemt de iPhone 6s het op tegen de nieuwe Samsung Galaxy Note 7.

iFunEen Apple Watch zwevend opladen met Lift

Apple Watch zwevend opladen

Kickstarter heeft vaak originele en goede producten, maar onlangs verscheen er wel een heel bijzonder gadget. Met behulp van ‘Lift’ is het mogelijk om zwevend je Apple Watch op te laden.

Via een magnetisch veld wordt de het opladen en zeweven mogelijk. Wikkel de Apple Watch, en zelfs de Pebble, rond het accessoire en laat deze rusten op het oplaadstation. Direct zal het horloge opladen en zweven. Als bijkomend voordeel werkt het oplaadstation als powerbank en kun je zelfs onderweg je Apple Watch opladen.

iFunWat verdient, verkoopt en hoeveel data genereert Apple per seconde?

Apple Store app

Apple doet het financieel helemaal niet slecht, vorige maand heeft Apple zelfs de 1 miljardste iPhone verkocht. Dat is een gigantisch aantal, maar echt tastbaar zijn deze aantallen niet.

Op de website Every Second kun je zien hoeveel Apple per seconde verdient. Daarnaast kun je ook zien hoeveel data Apple genereert zoals het aantal verzonden iMessage-berichten, aantal apps die worden gedownload en meer.

iFunIs Siri beter dan Google Now en Cortana?

macOS Siri logo

Steeds meer techbedrijven hebben een virtuele persoonlijke assistent. Apple heeft Siri, Google heeft Google Now en Microsoft heeft Cortana. Maar welke dienst is eigenlijk het beste?

Siri loopt in vergelijking met de andere bedrijven achter. De dienst van Apple is nog steeds niet zelflerend. Sinds iOS 9 is dit min of meer wel het geval met behulp van de pro-actieve Siri. Echter is dit erg beperkt en zal Apple in de toekomst dit moeten aanpakken als ze nog mee willen doen met de grote jongens.

iFunPokémon GO: Grootste smartphonehype ooit! (Infographic)

pokemon go logo transparant

Weer op straat bijna tegen iemand opgebotst die aan het scherm van zijn of haar mobiel geplakt leek? Grote kans dat het ging om een speler van Pokémon GO, de grootste smartphonehype tot nu toe.

Waar gaat het over?

Pokémon Go is een spel dat zwaar leunt op de augmented reality (AR) technologie: via een scherm wordt op de echte wereld een virtuele laag gecreëerd met behulp van locatiebepaling via de GPS. In deze laag zitten de bekende Pokémon figuurtjes verstopt die de speler moet vinden en bevechten.

iFunOlympische Spelen: Speel de verborgen minigames van Google

Olympische Spelen rio 2016

Sinds de start van de Olympische Spelen kun je via de officiële Google applicatie minigames spelen met betrekking tot de spelen. De games vertegenwoordigen allemaal een olympisch sport zoals tennis, wielrennen, etc.

De minigames zijn fraai vormgegeven en hebben dankzij de fruitkarakters een gezond imago. De spellen zijn kort, maar vermakelijk.

iFunWat de iPhone kan leren van de concurrentie

Moto z concurrentie

De strijd om de beste smartphone is al enkele jaren aan de gang. Ieder jaar wanneer je denkt, beter kan het niet worden, is er altijd een fabrikant die met een nieuwe feature voor de smartphone komt.

Door alle nieuwe ontwikkelingen zou je haast denken dat de iPhone een oud toestel is. In onderstaand overzicht vind je nieuwe functies en opties terug van de concurrerende fabrikanten die onlangs een nieuwe smartphone op de markt hebben gebracht. De opties die we bespreken zijn nieuw en zeker interessant voor Apple om toe te passen voor een nieuwe generatie iPhone.

iFunVolgens Apple heb je geen computer nodig

ipad pro icoon

Apple vraagt zich in een nieuwe reclamevideo af of je nog wel een computer nodig hebt? Waarom zou je nog een Mac of PC hebben als je een iPad Pro hebt?

Sinds de lancering van de iPad Pro 12,9″ legt Apple de nadruk op het feit dat de iPad gezien kan worden als een vervanging voor je computer. Vooral de laptop kan, volgens Apple, prim vervangen worden door een iPad Pro. De onlangs uitgebrachte reclamevideo bevestigd dit alleen maar.

iFuniPhone SE: Buig-, vuur- en krastest

iPhone se

De iPhone SE lijkt in eerste instantie op de iPhone 5s, toch heeft deze een volledig nieuwe binnenkant gekregen. Maar hoe zit het met de behuizing en scherm?

De iPhone 5s was niet de sterkste iPhone, zo kon deze makkelijk buigen bij de volumeknoppen, het zwakste punt. Is de nieuwe iPhone robuuster? Allemaal vragen die je misschien wel hebt bij het aanschaffen van een nieuwe iPhone.

iFunUitgelekte iPhone 7 wordt vergeleken met iPhone 6s

iPhone 7 dual-lens en smart connector

Opnieuw is er een video opgedoken van de iPhone 7. In de video wordt, naar eigen zeggen, de iPhone 7 vergeleken met de huidige iPhone 6s.

Vorige week waren er al foto’s en een zeven seconden durende video gelekt van de toekomstige iPhone. Deze kun je in dit artikel (klik hier) terugvinden.