iFun

iFunDrop-test: iPhone 8 neemt het op tegen een Samsung Galaxy S8

iPhone stuk

Het is je vast al eens overkomen dat je per ongeluk je iPhone hebt laten vallen. In de meeste gevallen is er niets aan de hand, maar toch kan deze ongelukkig neer komen met alle gevolgen van dien. Een case is een goede oplossing daarvoor, maar misschien is het dan goed om te weten dat de iPhone 8 best tegen een stootje kan.

Uit eerdere tests is al gebleken dat de iPhone enorm sterk is ook al bestaat deze nu bijna volledig uit glas. Toch is er nog een interessant test uitgevoerd met de iPhone 8, deze gaat de strijd aan tegen de Samsung Galaxy S8 in een drop-test.

iFunEvolutie van Mac OS in beeld gebracht

Macintosh-Steve

De huidige versie van macOS is High Sierra en zit boordevol vernieuwingen en opties. Voor het eerst in jaren heeft Apple heeft het volledige bestandssysteem vervangen dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. macOS High Sierra maakt vanaf nu (voorlopig alleen SSD) gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS).

De basis van Apple is voor de iPhone altijd de Mac geweest. De echte doorbraak kwam met de Macintosh die in 1984 werd geïntroduceerd als goedkope opvolger van de Apple Lisa. Samen met de Macintosh werd Mac OS gelanceerd, het Macintosh Operating System was een besturingssysteem voor Apple Macintosh-computers. Tot op de dag van vandaag vind je nog sporen van deze Mac OS-versie terug.

iFunConcept toont iPhone X Plus

iPhone X Plus concept

Eind deze maand kunnen we dan eindelijk de iPhone X bestellen en deze wordt vanaf 3 november geleverd. De nieuwe iPhone is ongeveer even groot als de 4,7-inch iPhone echter vult het scherm vrijwel de gehele voorzijde (meer info).

Het scherm is wel groter, maar in de praktijk valt dit wel mee. Zeker ten opzichte van de iPhone Plus, in vergelijking met deze iPhone is het scherm van de iPhone X zelfs iets kleiner. Door de statusbalk en omdat niet alle apps de gehele onderkant van het scherm kunnen gebruiken is de schermwinst bijna nihil. Daarom verwachten wij als sinds de aankondiging van de X een Plus model volgend jaar.

iFunSnelheidstest: iPhone 7 Plus neemt het op tegen de iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

Apple heeft dit jaar drie nieuwe iPhones uitgebracht, de iPhone 8 (Plus) die nu al te koop zijn en de iPhone X later dit jaar. De iPhones hebben een A11 Bionic chip die niet alleen energiezuiniger is, maar ook nog eens veel sneller dan de A10 chip in de iPhone 7 (Plus).

In de video van EverythingApplePro neemt de iPhone 8 Plus het op tegen de iPhone 7 Plus. Uit de test blijkt dat het snelheidsverschil tussen de twee iPhones eigenlijk kleiner is dan verwacht.

iFunDrone video toont nieuwe Apple Campus bij zonsondergang

Apple campus apple park

Dat een gebouw ooit zoveel in het nieuws zou zijn had niemand verwacht, maar de bouw van de nieuwe Apple Campus is zo goed als klaar. Meer dan drie jaar is er gewerkt aan de ruim 70 hectare tellende campus genaamd Apple Park.

Vorige maand heeft Apple voor het eerst een presentatie geven op hun nieuwe campus. In het Steve Jobs Theater werden toen de nieuwe iPhones en meer uit de doeken gedaan. Na een paar weken keerden filmaker Matthew Roberts terug en maakte hij deze dronebeelden van de nieuwe Apple Campus bij zonsondergang.

iFunFantastisch iPhone SE concept geïnspireerd op de iPhone X

iPhone SE concept

De iPhone 7 en de nieuwere generaties zijn nu al populair, maar de iPhone SE is toch wel de verrassing onder de iPhones. Nog steeds wordt dit toestel veelvuldig verkocht en is het voor veel gebruikers de perfecte smartphone. Dit is vooral te danken aan de handige afmetingen en uitmuntende prestaties.

Dat was een reden voor CURVED/labs om eens na te denken over een opvolger voor dit pracht toestel. Het gaat een verbeterde versie van het huidige SE-model. Uiteraard kan dit toestel niet achterblijven op de huidige ontwikkelingen, zo toont het concept een groter scherm, Face ID en meer componenten die geïnspireerd zijn op de iPhone X.

iFuniPhone 8: Buig-, vuur- en krastest

iPhone 8 (plus) camera

Sinds gisteren is de iPhone 8 (Plus) officieel te koop. De iPhone lijkt in eerste instantie op de iPhone 7, toch heeft deze een volledig nieuwe achterkant van glas gekregen. Maar kan deze nieuwe iPhone tegen een stootje?

Volgens Apple zou deze iPhone samen met de iPhone X de sterkste iPhone ooit zijn dankzij het nieuwe glas-design. Tijd voor een ultieme test! Gelukkig moeten we dit niet zelf doen, want op Youtube zijn er al een aantal videos verschenen die de iPhone 8 testen om de meest uiteenlopende redenen.

iFunVideo’s tonen de iPhone X, iPhone 8 (Plus) en Apple Watch series 3

logo iPhone X

Gisteren heeft Apple de iPhone X, iPhone 8 (Plus), Apple Watch series 3, Apple TV 4K en meer aangekondigd. Alle informatie over de nieuwe producten en software hebben we verzameld in een handige samenvatting.

Zoals gewoonlijk kan de pers na de keynote de aangekondigde producten bekijken en zelf testen. Dit resulteert in een hoop interessante video's die de nieuwe producten tonen, vaak geeft dit een andere indruk dan de demonstratie van Apple zelf. Er wordt meer stilgestaan bij de nieuwe opties en design zodat je deze in detail kunt bekijken.

iFunSnelheidstest tussen iOS 11 en iOS 10.3.3 op een iPhone 6s

iPhone 6s front

iOS 11 is zo goed al klaar en de beta's zijn nagenoeg afgerond. Tijdens het speciale iPhone-event op 12 september zal Apple naast nieuwe producten ook de lanceerdatum van iOS 11 aankondigen. Dit zal waarschijnlijk 19 september worden.

Bij iedere iOS software-update klagen gebruikers dat hun iPhone trager is geworden door de update. Ervaringen zijn persoonlijk, maar de oudste toestellen hebben vaak wel moeite met de nieuwste software, er worden ook tal van nieuwe functies en opties toegevoegd. Echter probeert Apple dit zo goed mogelijk op te lossen in de eerst volgende grote x.1 update. Toch blijft de vraag: maakt iOS 11 je iPhone, bijvoorbeeld de iPhone 6s, trager?

iFunSnelheidstest tussen iPhone 7 Plus en Samsung Galaxy Note 8

samsung galaxy note iphone 7 plus

Niet alleen brengt Apple deze maand een nieuwe iPhone op de markt, ook Samsung Galaxy Note 8 is vanaf 15 september te koop. De nieuwe Galaxy is erg 'futuristisch' en heeft hetzelfde randloze design als de S8. Op gebied van prestaties en design doet de Note 8 zeker niet onder, maar hoe presteert deze t.o.v. de iPhone 7 Plus?

De nieuwe Samsung Galaxy Note 8 is uitgerust met 6GB RAM werkgeheugen en dezelfde s8 Exynos-chipset. Dat klinkt indrukwekkend, maar is het dat ook? We weten allemaal dat Apple een meester is in het op elkaar afstemmen van hard- en software, maar is de iPhone 7 plus ook daadwerkelijk sneller dan de nieuwe Note 8?

iFuniPhone 8 krijgt waarschijnlijk helemaal geen thuisknop meer

Of het nu iPhone 8, iPhone Edition, iPhone Pro of iPhone X wordt, op 12 september zal Apple de nieuwste generatie iPhone gaan aankondigen met een compleet vernieuwd design. Tot nu toe blijven de feiten en geruchten wijzen op drie nieuwe iPhones, de huidige modellen voorzien van een grondige update en een iPhone met een nagenoeg randloos 5,8-inch scherm.

De nieuwe iPhone, die we voor het gemak voorlopig nog iPhone 8 noemen, zou eerst een virtuele thuisknop krijgen. Echter wijzigen er verschillende betrouwbare bronnen op, waaronder Bloomberg, dat de thuisknop in zijn geheel gaat verdwijnen en zo gek is dat eigenlijk niet. Omdat het scherm de volledige voorkant van het toestel bedekt zou er geen plaats meer zijn voor een thuisknop, bovendien is de functionaliteit overbodig.