iFun

Gadgets Raspberry Pi Social Media iFun

iFunSiri speelt de hoofdrol in deze mini actiefilm met Dwayne Johnson

Siri icoon 2017

Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht met niemand minder dan Dwayne Johnson, beter bekend als 'The Rock'. Apple heeft deze reclame zodanig gebracht dat iedereen dit weekend even dacht dat het om een nieuwe film van Johnson ging.

Echter mag de commercial van bijna vier minuten gerust een mini actiefilm genoemd worden waarin The Rock een wel heel opmerkelijke sidekick heeft. Het is niemand minder dan Siri, de spraakassistent van de iPhone en sinds macOS Sierra ook van de Mac. The Rock kondigde gisteren via de social media aan dat er een bijzondere samenwerking tussen hem en Apple tot stand was gekomen. Kosten nog moeite werden gespaard en Dwayne liet trots een tot in de puntjes verzorgde filmposter zien met hem en Siri in de hoofdrol.

iFuniPhone 8 conceptvideo met edge-to-edge scherm

iPhone 8 concept uitgelicht

Hoe de nieuwe generatie iPhone er daadwerkelijk uit gaat zien weten we pas dit najaar. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple tijdens een speciaal evenement in september de nieuwe iPhone uit de doeken doen.

Toch zijn er al een aantal feiten bekend, zo krijgt de iPhone 8 (ook wel iPhone Edition genoemd) een OLED-scherm en is het scherm groter dan de huidige generatie. Ook zal de iPhone beschikken over een kleinere behuizing (schermrand) en wordt de camera niet horizontaal, maar verticaal geplaatst. Op dit moment zijn er een hoop designers die met deze geruchten en feiten aan de slag gaan en hun eigen iPhone 8 ontwerpen.

iFunConceptvideo toont een futuristische modulaire Mac Pro

In april heeft de Mac Pro na drie jaar eindelijk een hardware update gekregen, het gaat om een kleine upgrade op gebied van de videokaart en processor. De prijs van de Mac Pro is ongewijzigd gebleven, maar je krijgt meer voor je geld. Apple heeft aangegeven dat ze werken aan een opvolger van het huidige model die begin volgend jaar op de markt zal komen (meer info).

Apple is bij de opvolger van de Mac Pro opzoek naar een modulair ontwerp waarbij op eenvoudige wijze hardware componenten kunnen worden toegevoegd of worden gewisseld. Hierdoor kunnen de professionele gebruikers snel extra geheugen en/of schijfcapaciteit toevoegen, daarnaast zou het mogelijk kunnen worden worden om de grafische CPU te vervangen.

iFunHet scherm van je MacBook Air bedienen met je vingers dankzij AirBar

AirBar op Mac

Eind vorig jaar heeft Apple de MacBook Pro met Touch Bar uitgebracht. De Touch Bar is een smalle strook bovenaan het toetsenbord dat voorzien is van een Retina-scherm met multi-touch. Hierdoor kun je extra opties, functies en snelkoppelingen raadplegen (meer info).

Na het uitbrengen van deze Mac heeft hoofddesigner Jonathan Ive aangegeven dat Apple niet echt een toekomst ziet in een Mac met een multi-touch scherm zoals de iPad. Dit vanwege meerdere praktische redenen. Hij wilde er echter niet te veel over kwijt, zoals je kunt lezen in dit interview. Toch heeft Neonode, een Zweeds designerbedrijf de oplossing: AirBar.

iFunVideo toont realistische iPhone 8 dummy

iPhone 8 concept

De lancering van de iPhone 8, ook wel iPhone Edition genoemd, komt steeds dichterbij. In september kunnen we de aankondiging van de nieuwste generatie iPhone verwachten samen met iOS 11. Nog steeds bevestigen de geruchten dat het zal gaan om drie iPhones: de iPhone 7s, 7s Plus en de iPhone 8 (Edition).

De iPhone 8 zal uiteindelijk de nieuwe standaard worden met een groter scherm zonder schermrand, draadloos opladen, 3D camera en gezichtsherkenning. In 2018 zal de iPhone zoals we die nu kennen verdwenen zijn en wordt het design van de 8 de nieuwe standaard. Onlangs is er weer een iPhone 8 dummy verschenen die al deze geruchten in een realistisch beeld laten zien.

iFunSnelheidstest en meer met alle iPhones tot nu toe

iPhone 7 alle kleuren

Is de iPhone 7 echt de snelste iPhone allertijden? En hoe zit het met de kwaliteit van de foto's? De mannen van EverythingApplePro hebben vorige week een fantastische video gemaakt waarin alle iPhones met elkaar vergeleken worden.

In de video worden een aantal zaken behandeld zoals welke iPhone start het snelste op, hoe warm wordt de iPhone en hoe snel wordt een HTML5 website ingeladen? Is de nieuwe iPhone 7 echt de snelste of wint misschien wel een vorige generatie?

iFuniPhone 8 komt beschikbaar in 4 kleuren, waaronder een spiegelend exemplaar

iphone 8 concept

Dat we dit jaar een compleet nieuwe iPhone gaan krijgen is zeker. Iedere week lekken er weer nieuwe details uit, zo werd dit weekend duidelijk dat het draadloos opladen pas geactiveerd wordt in iOS 11.1. Dit omdat het oplaad-accessoire niet klaar zal zijn bij de lancering van de nieuwe iPhones (meer info).

Het volgende detail dat naar buiten is gekomen heeft betrekking tot de kleuren van de nieuwe iPhone. Dit weet de doorgaans betrouwbare bron Benjamin Geskin te melden. De iPhone 8 zou beschikbaar komen in 4 verschillende kleuren, waaronder een spiegelend exemplaar.

iFuniPhone 8 trailer toont randloos design

iphone 8 camera

Volgens de laatste geruchten kunnen we dit jaar de iPhone 7s en 7s Plus verwachten, maar ook een speciale uitvoering die voorlopig de naam 'iPhone 8' heeft. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe standaard met een compleet nieuw randloos-design en hypermoderne technieken.

We hebben al regelmatig de geruchten over deze iPhone besproken, zo is er al een dummy uitgelekt en schematische tekeningen. Beelden zeggen meer dan woorden, daarom heeft SET Solution een fantastische trailer gemaakt over de nieuwe iPhone 8. Het resultaat mag er zijn.

iFunSnelheidstest: iPhone 7 plus neemt het op tegen vier Android toestellen

Vorige maand heeft Samsung de Galaxy S8 uitgebracht, het nieuwe toptoestel gaat de concurrentie aan met andere populaire smartphones. De S8 bestaat bijvoorbeeld bijna volledig uit een scherm, iets wat we volgens de geruchten ook later dit jaar voor de iPhone 8 kunnen verwachten.

De Galaxy S8 is volgens Samsung de beste en snelste smartphone van dit moment, maar is dat ook zo? In onderstaande video kun je een wel heel bijzondere snelheidstest bekijken. In de test neemt de iPhone 7 Plus het op tegen de nieuwe Samsung Galaxy S8, maar ook tegen de OnePlus 3T, de LG G6 en de Google Pixel.

iFunAfbeeldingen tonen een realistische iPhone 8

iPhone 8 concept met iOS 11

Dat we dit jaar eindelijk een iPhone mogen verwachten met een 'compleet' nieuw design is vrijwel zeker. Maar hoe de iPhone er precies uit zal komen te zien weten we momenteel (helaas) nog niet. Echter zijn er wel al een hoop feiten en geruchten uitgelekt.

Zo krijgt de iPhone 8 een groot scherm met geïntegreerde thuisknop en Touch ID zonder schermrand. Dit houdt in dat bijna de volledige voorkant van de iPhone zal bestaan uit een scherm. Waarschijnlijk krijgt de iPhone 8 een FaceTime camera krijgen bestaand uit meerdere lezen, hierdoor wordt gezichtsherkenning mogelijk en kan unieke augmented reality worden toegepast.

iFunFeest! 10 jaar geleden ging de eerste iPhone in de verkoop

Originele iPhone eerste 1e generatie

Hieperdepiep, hoera! Vandaag precies 10 jaar geleden kon je voor het eerst de iPhone kopen. Misschien weet je het nog als de dag van gisteren, of ben je het compleet vergeten. Tien jaar geleden hadden de meeste telefoons nog geen touchscreen.

Op 9 januari 2007 heeft Apple de mobiele telefoon voorgoed veranderd. De eerste smartphone zonder toetsenbord, maar met groot touchscreen. Aan Steve Jobs de eer de iPhone te introduceren met de woorden: "An iPod, a phone, an internet communicator. An iPod, a phone, are you getting it…. these are NOT three separate devices!".