iFun

GadgetsRaspberry PiSocial MediaiFun

iFunConceptvideo toont iPhone 8 met glazen behuizing en draadloos opladen

iphone 8 concept

De iPhone 8, die hoogstwaarschijnlijk eind 2017 beschikbaar komt, zou volgens analist Ming-Chi Kuo een glazen behuizing bevatten. Hierdoor wordt het design gewijzigd en is de iPhone in één klap geschikt voor draadloos laden.

Op dit moment kan alleen de Apple Watch draadloos laden, maar Apple wil al jaren meer. Dat is af te leiden uit de verschillende patenten op de naam van Apple. Eerder dit jaar hebben nog twee experts het team versterkt. Deze zijn afkomstig van uBeam. Dit is een bedrijf dat een techniek heetft ontwikkeld waarmee het mogelijk is om draadloos te laden via ultrasone golven heeft gemaakt. Precies wat Apple zoekt, want daardoor kun je opladen zonder dock, matje, etc.

iFunVergelijking: Samsung Galaxy S8+ en iPhone 7 Plus (video)

Gisteren heeft Samsung de Galaxy S8 en S8+ voorgesteld aan het grote publiek. De nieuwe smartphone is erg ‘futuristisch' en wordt vanaf 24 april geleverd. Na het debacle van de Note 7 moest Samsung wel met een spectaculaire telefoon komen, en dat hebben ze gedaan. De Galaxy S8 heeft een compleet nieuw design t.o.v. de vorige telefoon.

Opvallend is dat de nieuwe S8 alles heeft wat momenteel de geruchten zijn voor de nieuwe iPhone 8. Denk hierbij aan een groter scherm zonder dat de smartphone groter wordt, thuisknop in het scherm en gezichtsherkenning. Samsung is alleszins klaar voor de toekomst en Apple moet aan de bak. De iPhone moet eind dit jaar wel een nieuw design gaan krijgen, anders zal Samsung met de eer gaan lopen.

iFunConceptvideo toont een futuristische modulaire Mac Pro

Deze maand heeft de Mac Pro na drie jaar eindelijk een hardware update gekregen, het gaat om een kleine upgrade op gebied van de videokaart en processor. De prijs van de Mac Pro is ongewijzigd gebleven, maar je krijgt meer voor je geld. Apple heeft aangegeven dat ze werken aan een opvolger van het huidige model die begin volgend jaar op de markt zal komen (meer info).

Apple is bij de opvolger van de Mac Pro opzoek naar een modulair ontwerp waarbij op eenvoudige wijze hardware componenten kunnen worden toegevoegd of worden gewisseld. Hierdoor kunnen de professionele gebruikers snel extra geheugen en/of schijfcapaciteit toevoegen, daarnaast zou het mogelijk kunnen worden worden om de grafische CPU te vervangen.

iFunDankzij Google’s AutoDraw kan nu iedereen tekenen

Vanaf nu kan iedereen dankzij een mooi staaltje kunstmatige intelligentie tekenen als een tekenaar. Google heeft namelijk een nieuwe dienst ‘AutoDraw' gelanceerd waarbij aan de hand van een door jou gemaakte tekening wordt geraden wat je precies bedoelde.

De door Google ontwikkelde kunstmatige intelligentie zal je tekening analyseren en maakt er vervolgens een perfecte tekening van. Autodraw is geen applicatie maar een zogenaamde web-app waardoor die perfect werkt in alle moderne browsers. Op de iPhone en iPad werkt de web-app het beste omdat je gebruik kunt maken van het touchscherm, via een trackpad of muis is het iets lastiger, maar zeker te doen.

iFunSnelheidstest tussen Samsung Galaxy S8+ en iPhone 7 Plus

Samsung galaxy s8 iphone 7

Onlangs heeft Samsung de nieuwe Galaxy S8 aangekondigd. De nieuwe smartphone is erg ‘futuristisch' en heeft een compleet nieuw design t.o.v. de vorige telefoon.

Opvallend is dat de nieuwe S8 alles heeft wat momenteel de geruchten zijn voor de nieuwe iPhone 8. Denk hierbij aan een groter scherm zonder dat de smartphone groter wordt, thuisknop in het scherm en gezichtsherkenning. Samsung is alleszins klaar voor de toekomst en Apple moet aan de bak. De iPhone moet eind dit jaar wel een nieuw design gaan krijgen, anders zal Samsung met de eer gaan lopen.

iFuniPhone 8: Augmented reality wordt belangrijk onderdeel

iPhone 8 concept randloos

We horen al een tijdje veel geruchten over de plannen van Apple met betrekking tot augmented reality (AR). Zo zou Apple een team van honderden medewerkers op het AR-project hebben gezet, ook heeft Tim Cook al meerdere uitspraken gedaan over deze technologie.

Dat Apple iets van plan is met AR is vrijwel zeker en we kunnen de eerste toepassingen verwachten in de iPhone 8 die later dit jaar beschikbaar komt. Bloomberg weet te melden dat het AR-team bestaat uit verschillende mensen die bijvoorbeeld ook gewerkt hebben aan de HoloLens en de Oculus Rift, maar ook gespecialiseerd zijn in digitale effecten voor bijvoorbeeld Hollywood-films.

iFunConcept toont Magic Keyboard met Touch Bar

macbook pro uitgelicht als icon

De grootste vernieuwing in de nieuwe MacBook Pro is de Touch Bar. Dit is een smalle strook boven het toetsenbord vervaardigd uit een Retina multi-touchscherm. Via deze strook kun je eenvoudig snelkoppelingen benaderen, de functietoetsen of extra opties (meer info).

De Touch Bar zal voorlopig een MacBook Pro only feature blijven, waarschijnlijk zal in de toekomst de bar terug te vinden zijn in misschien wel de MacBook 12″ of op de iPhone Edition. Een gebruiker op reddit kon niet wachten en heeft een Magic Keyboard ontworpen met Touch Bar.

iFunVideo toont de nieuwe rode iPhone 7

De nieuwe rode iPhone 7 en iPhone 7 plus zijn bijzonder en erg mooi. Het is een stijlvolle rode kleur die speciaal geproduceerd is voor (RED). Net zoals de iPhone bestaat (RED) 10 jaar. Dat was de reden om een speciale (RED)-uitvoering van de iPhone 7 uit te brengen.

Een deel van de opbrengt gaat direct naar het goede doel. Apple vecht al tien jaar samen met (RED) tegen de verspreiding van aids door het bieden van begeleiding, tests en medicijnen die voorkomen dat hiv overgaat van moeder op ongeboren kind. Iedere aankoop van een (RED)-product brengt de wereld een stapje dichter bij een generatie zonder aids. De iPhone 7 (RED) is te koop vanaf €879 (128GB).

iFuniOS 11-concept toont gelijkenissen met watchOS

Niet alleen bestaat de iPhone in 2017 10 jaar, ook iOS blaast 10 kaarsjes uit. In de loop der jaren is er vrij weinig veranderd aan de indeling van de iPhone en iPad-software.

Sinds iOS 7 heeft de software wel een enorme metamorfose ondergaan en is deze minimalistischer geworden. De schaduwen waren verleden tijd en alles ziet er strakker, en vooral witter uit. Tijd voor verandering dacht Ran Avni, hij heeft namelijk een concept gemaakt voor ConceptsiPhone waarbij niets bij het oude blijft.

iFunConceptvideo toont iPhone met transparant scherm

concept iphone edition iphone 8

Als we alle analisten en geruchten mogen geloven gaan we een bijzondere iPhone later dit jaar zien. Ter ere van de 10e verjaardag zou er naast de iPhone 7s een speciale uitvoering komen. Deze gaat naar verluidt de iPhone Edition heten.

Volgens de goed geinformeerde website macotakara krijgt de iPhone Edition een 5,8-inch ‘scherm' waarvan daadwerkelijk 5,1-inch scherm is. De overige schermruimte wordt gevuld met een speciale functiebalk die onderaan het scherm terug te vinden is. Hierin zit een virtuele thuisknop en Touch ID verwerkt en geeft toegang tot veelgebruikte apps en functies. Meer informatie over deze geruchten lees je hier terug.

iFuniOS 11 concept met o.a. donkere modus en meerdere gebruikers

Op 5 juni 2017 zullen we weten wat Apple van plan is met iOS 11. Op deze dag start namelijk het WWDC 2017, zoals gewoonlijk zal Apple dit event aftrappen met een keynote. Tijdens deze presentatie wordt meestal de nieuwe software aangekondigd.

Welke nieuwe functies we in iOS 11 kunnen verwachten is momenteel niet bekend. Maar er zijn wel een hoop creatievelingen die een eigen concept maken. Jacek Zięba laat zijn fantasie de vrije loop en ontwerpt een iOS 11 concept met enkele fantastische toevoegingen zoals een donkere modus. Ook ondersteuning voor meerdere gebruikers voegt hij toe.