iFun

GadgetsRaspberry PiSocial MediaiFun

iFunNieuwe iPad Pro 10,5 inch tijdens het WWDC?

iPad pro 10.5 icon concept

Van 5 tot 9 juni wordt in het McEnery Convention Center te San Jose het jaarlijkse Apple evenement voor ontwikkelaars georganiseerd. Het WWDC is de plek waar ontwikkelaars elkaar ontmoeten en nieuwe software wordt aangekondigd. Zoals gewoonlijk zal Apple de nieuwe versies voor iOS, macOS, tvOS en watchOS aankondigen.

Jaren lang was er geen hardware te vinden op het event, maar daar komt volgens de geruchten dit jaar verandering in. Zo zou Apple plannen hebben om de Siri-speaker aan te kondigen en zou de iPad Pro 10,5 inch worden uitgebracht. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de kans groot dat Apple de Siri-speaker onthult tijdens de WWDC Keynote op 5 juni.

iFunVideo toont iPhone 8 volledige dummy

Vorige maand dook er al een iPhone 8 dummy, het ging hier om een dummy die afkomstig zou zijn uit de Foxconn fabriek. Deze zou naar eigen zeggen gebruikt worden om verschillende testen uit te voeren.

Opnieuw heeft Benjamin Geskin het testmodel in handen en heeft er een video van gemaakt en gedeeld. Deze man heeft al vaker exclusieve informatie over nieuwe producten bekend gemaakt en heeft het vaak bij het juiste eind.

iFuniOS 11 concept met donkere modus geïnspireerd op de Muziek app

Nog een paar weken en we weten eindelijk wat we dit najaar voor functies kunnen verwachten in iOS. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple op 5 juni tijdens de WWDC Keynote iOS 11 aankondigen. Naast iOS zal ook de opvolger van macOS Sierra, tvOS 10 en watchOS 3 getoond worden.

Zoals gewoonlijk zal Apple een aantal functies bespreken en demonstreren. Veel iOS gebruikers wachten er al jaren op, een donkere modus. Zou Apple dan eindelijk in iOS 11 een speciale 'dark mode' toevoegen? Als het aan Filipe Espósito van iHelpBR ligt wel. Hij heeft een iOS 11 concept gemaakt met een donkere modus.

iFuniPhone Edition concept toont witte variant (Jet White)

iPhone 8 concept randloos

Dat Apple dit jaar met een compleet nieuwe iPhone moet komen is ondertussen wel duidelijk. Ze kunnen moeilijk nog een jaar een iPhone 6 look-a-like op de markt brengen. Dan zouden ze erg op de concurrentie achterlopen met betrekking tot het scherm en uiterlijk, als voorbeeld kun je de nieuwe Samsung Galaxy S8 nemen.

Al sinds vorig jaar gaan de geruchten dat Apple een iPhone aan het ontwikkelen is met een randloos-design. De iPhone zelf wordt niet veel groter dan de huidige generatie, maar wel het scherm. Het scherm zou zich uitstrekken over de volledige voorkant van de iPhone met een geïntegreerde thuisknop en Touch ID (meer info).

iFuniOS 11 concept met o.a. donkere modus en meerdere gebruikers

Op 5 juni 2017 zullen we weten wat Apple van plan is met iOS 11. Op deze dag start namelijk het WWDC 2017, zoals gewoonlijk zal Apple dit event aftrappen met een keynote. Tijdens deze presentatie wordt meestal de nieuwe software aangekondigd.

Welke nieuwe functies we in iOS 11 kunnen verwachten is momenteel niet bekend. Maar er zijn wel een hoop creatievelingen die een eigen concept maken. Jacek Zięba laat zijn fantasie de vrije loop en ontwerpt een iOS 11 concept met enkele fantastische toevoegingen zoals een donkere modus. Ook ondersteuning voor meerdere gebruikers voegt hij toe.

iFunAirPods in iedere kleur die je wil? Het kan dankzij Colorware

gekleurde airpods door colorware

De AirPods zijn een succes, met een klanttevredenheid van 98% is het een record voor een Apple-product van de eerste generatie. De AirPods zijn ook al maanden lang niet aan te slepen met een gemiddelde levertijd van 6 weken.

De AirPods zijn alleen te koop in het wit, jammer want een gitzwarte versie zou wel heel mooi passen bij de nieuwe iPhone 7. Toch is het mogelijk om je AirPods te laten kleuren door Colorware naar iedere kleur die je maar wil. Je hebt de keuze uit meer dan 55 kleuren waaronder gitzwart, maar ook blauw, oranje, rood, goud, etc.

iFunSnelheidstest: iPhone 7 plus neemt het op tegen vier Android toestellen

Vorige maand heeft Samsung de Galaxy S8 uitgebracht, het nieuwe toptoestel gaat de concurrentie aan met andere populaire smartphones. De S8 bestaat bijvoorbeeld bijna volledig uit een scherm, iets wat we volgens de geruchten ook later dit jaar voor de iPhone 8 kunnen verwachten.

De Galaxy S8 is volgens Samsung de beste en snelste smartphone van dit moment, maar is dat ook zo? In onderstaande video kun je een wel heel bijzondere snelheidstest bekijken. In de test neemt de iPhone 7 Plus het op tegen de nieuwe Samsung Galaxy S8, maar ook tegen de OnePlus 3T, de LG G6 en de Google Pixel.

iFunZou jij deze Apple spiegel willen hebben?

Apple heeft op dit moment verschillende productcategorieën waarvan de iPhone toch wel de belangrijkste is. Als we de geruchten mogen geloven is Apple bezig met nieuwe producten en categorieën, denk hierbij aan de Apple Car, Siri-speaker en VR/AR-bril. Echter zijn er meer suggesties, waaronder deze Apple Mirror.

Designer Rafael Dymek heeft een conceptvideo gemaakt waarin een Apple spiegel getoond wordt. Dit is eigenlijk een spiegel met iPad/iOS functionaliteit. Standaard is het een doodgewone spiegel, maar zodra je deze aanraakt verschijnt de interface. Deze lijkt op iOS 10 en op die van een iPad. Aan de zijkant van de spiegel vind je verschillende apps terug die je uiteraard zelf kunt downloaden, installeren en gebruiken.

iFunNostalgie: Alle homepages van de Apple website tussen 1996 en 2016

Originele iPhone eerste 1e generatie

Alle Apple producten zijn door de jaren heen drastisch veranderd. Niet alleen is alles dunner en strakker geworden, ook zijn veel apparaten vervangen door nieuwe producten. Zo had eerst iedereen een iPod, nu gebruiken we de iPhone als 'iPod'.

In de loop der jaren heeft ook de Apple website en de beginpagina daarvan veel wijzigingen doorstaan. Jack Merlin Bruce (waxonaxon) heeft daarom een video gepubliceerd met daarin alle beginpagina's van de Apple.com website tussen 1996 en 2016. In de video kun je ondermeer de eerste iPhone en iPad bewonderen, maar ook de kleurrijke iMac en klassieke iPod.

iFunApple toont tijdens het WWDC mogelijk de Siri-speaker

Siri logo iOS

Software staat meestal centraal tijdens het WWDC, Apple grijpt dan de kans om de nieuwe iOS, macOS, tvOS en watchOS voor te stellen. Echter lijkt het er dit jaar op dat we ook hardware kunnen verwachten. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de kans groot dat Apple de Siri-speaker onthult tijdens de WWDC Keynote op 5 juni.

Het is handig om Siri voor verschillende doeleinden thuis te gebruiken, denk hierbij aan HomeKit. Al enige tijd is Apple aan het onderzoeken om net zoals Amazon (Echo) en Google (Home) een eigen speaker op de markt te brengen. Het lijkt er nu op dat de Siri-speaker zo goed als klaar is en getoond kan worden aan het grote publiek.

iFunPrachtig concept toont iPhone 8 met iOS 11

We moeten er nog even op wachten voor we de iPhone 8 te zien krijgen, toch dook er al een dummy van het toestel op. Deze toonde een verticale camera, een groter scherm en geen fysieke thuisknop (meer info).

Dat de nieuwe iPhone een groter scherm in een smallere behuizing gaat krijgen is een feit. Hierdoor krijgt iOS meer ruimte om te benutten, iOS 11 zal hier ongetwijfeld optimaal gebruik van gaan maken. In tegenstelling tot de iPhone 8 moeten we op iOS 11 iets minder lang wachten. Aanemlijk is dat Apple tijdens het WWDC 2017 op 5 juni de nieuwe software-updates uit de doeken gaat doen.