iFun

Gadgets Raspberry Pi Social Media iFun

iFunHoeveel verdient, verkoopt en data genereert Apple per seconde?

Apple Store app

Apple doet het financieel helemaal niet slecht, vorige maand heeft Apple zelfs de 1 miljardste iPhone verkocht. Dat is een gigantisch aantal, maar echt tastbaar zijn deze aantallen niet.

Op de website Every Second kun je zien hoeveel Apple per seconde verdient. Daarnaast kun je ook zien hoeveel data Apple genereert zoals het aantal verzonden iMessage-berichten, aantal apps die worden gedownload en meer.

iFunVideo toont dummy van witte iPhone 7s en koperkleurige iPhone 8

iPhone 8 koper

Als we de geruchten mogen geloven zien we dit jaar niet twee, maar drie nieuwe iPhones. De huidige iPhone 7 zou een interessante update krijgen met glazen achterkant, OLED-scherm, draadloos opladen en enkele interne verbeteringen.

Daarnaast kunnen we een compleet nieuwe iPhone verwachten die waarschijnlijk iPhone Edition (iPhone 8) gaat heten. Deze krijgt een nagenoeg randloos 5,8-inch scherm, virtuele thuisknop, gezichtsherkenning, maar ook een OLED-scherm, draadloos opladen en meer. Afgelopen week kwam naar buiten dat de iPhone 8 waarschijnlijk vervaardigd zal zijn uit glas en een nieuwe kleurmogelijkheid gaat krijgen. Koper kleur gaat waarschijnlijk roségoud vervangen.

iFunEerste aflevering van Carpool Karaoke met Will Smith nu beschikbaar

Carpool karaoke Apple Music

Eindelijk is het dan zover, de Apple Music versie van Carpool Karaoke is gelanceerd. We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf nu kun je wekelijks op Apple Music een nieuwe aflevering bekijken. De eerste met Will Smith en James Corden is nu beschikbaar.

Carpool karaoke is het bekende concept, dat vorig jaar door Apple werd overgenomen. Het idee van het rijdende interview blijft, echter zijn er enkele nieuwe elementen aan toegevoegd. Zo wordt er niet alleen gezongen, maar wordt er ook nieuwe muziek gemaakt. Daarnaast zal James Corden niet alle afleveringen presenteren, sterker nog, hij is alleen te zien in de eerste aflevering.

iFunDrie voorbeelden hoe het iPhone 8 scherm gebruikt kan worden

Vorige week zijn een aantal interessant feiten over de toekomstige iPhone opgedoken. Zo is het iPhone 8 design uitgelekt aan de hand van de HomePod software. In deze bestanden van deze firmware was een rendering van de iPhone terug te vinden die het grotere scherm en nagenoeg randloze design bevestigden.

De iPhone zal een typerend scherm krijgen met een uitsnede aan de bovenkant waarin zich de speaker, dubbele FaceTime camera en omgevingssensor bevindt. Aan beide kanten van de inkeping vind je nog een gedeelte van het scherm terug. Hierin wordt naar alle waarschijnlijkheid de statusbalk weergegeven. Maar er zijn nog meerdere manieren hoe Apple deze uitsnede vorm kan geven met behulp van het scherm.

iFuniPad Pro vergeleken met de 24 jaar oude Apple Newton

Apple newton

In 2010 heeft Apple de iPad geïntroduceerd, de eerste tablet van Apple of is dat niet helemaal juist? Vierentwintig jaar geleden heeft Apple namelijk al een soort van tablet uitgebracht, genaamd de Apple Newton. Dit is een soort zakcomputer die wel erg veel gelijkenissen heeft met een tablet van nu.

Het gadget had een eigen besturingssysteem, Newton OS, en had zelfs een Pencil waarmee je het scherm kon bedienen. Het YouTube-kanaal EverythingApplePro heeft zo'n Newton uit 1993 in handen gekregen en verlijkt deze nu met de nieuwste 10,5-inch iPad Pro. Een gigantisch verschil, maar wel erg bijzonder om te zien.

iFuniPhone 8 op basis van officiële tekeningen in beeld gebracht

iphone 8 render

De afgelopen maanden heb je hier op onze website een hoop iPhone 8 (ook wel iPhone Edition genoemd) voorbij zien komen. Allemaal laten ze een groter en randloos scherm zien, vernieuwde camera, het verdwijnen van de thuisknop en het integreren van Touch ID in het scherm. Al deze concepten en prototypen waren gebaseerd op geruchten en enkele vage tekening.

Forbes brengt daar nu verandering in en heeft enkele nieuwe renders gemaakt op basis van officiële technische (CAD) tekeningen. Deze concepttekeningen geven een goed en realistisch beeld weer van wat we kunnen verwachten. De technische tekeningen zouden afkomstig zijn uit de Aziatische leveranciersketen van Apple.

iFuniPhone 8 design uitgelekt in HomePod software

iPhone 8 gelekt design

Eind dit jaar kunnen we de HomePod van Apple verwachten in een beperkt aantal landen. Bij ons komt de slimme speaker pas begin volgend jaar beschikbaar. Eind vorige week heeft Apple de software voor de HomePod beschikbaar gesteld. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith is onmiddellijk in de software gedoken en heeft enkele opvallende ontdekkingen gedaan.

Niet alleen verteld de software meer geheimen over de HomePod zelf, maar lekt deze ook het design van de nog uit te brengen iPhone 8. In de archiefbestanden is namelijk de rendering van een iPhone terug te vinden. Deze toont nagenoeg een randloos scherm en ondertussen een typerend design voor de FaceTime camera en speaker.

iFunEinde voor de iPod Nano en iPod Shuffle (video’s)

iPod nano Apple

Vandaag heeft Apple definitief afscheidgenomen van een historisch tijdperk, de iPod is er niet meer. Apple heeft besloten de iPod Nano en iPod shuffle uit het assortiment te halen. De iPod Touch is nog wel beschikbaar en is voorzien van een kleine update.

In 2015 kregen de iPods voor het laatst een kleine update, het design en model werd in 2012 compleet vernieuwd. Het afscheid zat eraan te komen, Apple concentreert zich steeds meer op Apple Music waarbij je muziek kunt streamen naar al je apparaten, de iPod nano en shuffle hadden geen Apple Music ondersteuning. Daarnaast werd de iPod waarschijnlijk nauwelijks nog verkocht omdat de iPhone, iPad en Apple Watch het afspelen van muziek hebben overgenomen.

iFunSiri speelt de hoofdrol in deze mini actiefilm met Dwayne Johnson

Siri icoon 2017

Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht met niemand minder dan Dwayne Johnson, beter bekend als 'The Rock'. Apple heeft deze reclame zodanig gebracht dat iedereen dit weekend even dacht dat het om een nieuwe film van Johnson ging.

Echter mag de commercial van bijna vier minuten gerust een mini actiefilm genoemd worden waarin The Rock een wel heel opmerkelijke sidekick heeft. Het is niemand minder dan Siri, de spraakassistent van de iPhone en sinds macOS Sierra ook van de Mac. The Rock kondigde gisteren via de social media aan dat er een bijzondere samenwerking tussen hem en Apple tot stand was gekomen. Kosten nog moeite werden gespaard en Dwayne liet trots een tot in de puntjes verzorgde filmposter zien met hem en Siri in de hoofdrol.

iFuniPhone 8 conceptvideo met edge-to-edge scherm

iPhone 8 concept uitgelicht

Hoe de nieuwe generatie iPhone er daadwerkelijk uit gaat zien weten we pas dit najaar. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple tijdens een speciaal evenement in september de nieuwe iPhone uit de doeken doen.

Toch zijn er al een aantal feiten bekend, zo krijgt de iPhone 8 (ook wel iPhone Edition genoemd) een OLED-scherm en is het scherm groter dan de huidige generatie. Ook zal de iPhone beschikken over een kleinere behuizing (schermrand) en wordt de camera niet horizontaal, maar verticaal geplaatst. Op dit moment zijn er een hoop designers die met deze geruchten en feiten aan de slag gaan en hun eigen iPhone 8 ontwerpen.

iFunConceptvideo toont een futuristische modulaire Mac Pro

In april heeft de Mac Pro na drie jaar eindelijk een hardware update gekregen, het gaat om een kleine upgrade op gebied van de videokaart en processor. De prijs van de Mac Pro is ongewijzigd gebleven, maar je krijgt meer voor je geld. Apple heeft aangegeven dat ze werken aan een opvolger van het huidige model die begin volgend jaar op de markt zal komen (meer info).

Apple is bij de opvolger van de Mac Pro opzoek naar een modulair ontwerp waarbij op eenvoudige wijze hardware componenten kunnen worden toegevoegd of worden gewisseld. Hierdoor kunnen de professionele gebruikers snel extra geheugen en/of schijfcapaciteit toevoegen, daarnaast zou het mogelijk kunnen worden worden om de grafische CPU te vervangen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!