Menu

iFun

iFunConceptvideo toont iPhone 8 met glazen behuizing en draadloos opladen

iphone 8 concept

De iPhone 8, die hoogstwaarschijnlijk eind 2017 beschikbaar komt, zou volgens analist Ming-Chi Kuo een glazen behuizing bevatten. Hierdoor wordt het design gewijzigd en is de iPhone in één klap geschikt voor draadloos laden.

Op dit moment kan alleen de Apple Watch draadloos laden, maar Apple wilt al jaren meer. Dat is af te leiden uit de verschillende patenten op de naam van Apple. Onlangs hebben ze nog twee nieuwe experts het team versterkt. Deze zijn afkomstig van uBeam. Dit is een bedrijf dat een techniek heetft ontwikkeld waarmee het mogelijk is om draadloos te laden via ultrasone golven heeft gemaakt. Precies wat Apple zoekt, want daardoor kun je opladen zonder dock, matje, etc.

iFuniPhone 7 vergeleken met de originele iPhone (1e generatie)

Originele iPhone eerste 1e generatie

Op 9 januari 2007 werd de eerste iPhone aangekondigd, nu bijna 10 jaar later is de iPhone 7 (Plus) op de markt. Uiteraard kent de iPhone gedurende deze jaren een aantal fantastische veranderingen.

Zo is de iPhone ondertussen bijna drie keer zo groot, maar ook tig-keren sneller. EverythingApplePro heeft daarom een leuke video online gezet waarin de iPhone 7 wordt vergeleken met de originele iPhone. Niet alleen op gebied van uiterlijk, maar ook software en hardware.

iFunHoe snel krast de iPhone 7 gitzwart?

iPhone 7 Plus Gitzwart

De iPhone 7 (Plus) is nu al een paar maanden beschikbaar. De levertijden is eindelijk goed en binnen een paar dagen heb je de kleinste variant in huis. De iPhone 7 Plus, vooral de gitzwarte, laat nog even op zich wachten, maar wordt nog geleverd voor de kerst.

Alleen blijft nog steeds de vraag, wil je wel een iPhone 7 gitzwart? In de kleine lettertjes staat namelijk duidelijk dat de iPhone na verloop van tijd doffe gebruikssporen kan vertonen. Daarnaast weten we allemaal dat glanzende producten snel krassen vertonen. Maar is dat ook zo?

iFunSnelheidstest: iPhone 6s neemt het op tegen de iPhone 7

iPhone 7 alle kleuren

Twijfel je nog of je de iPhone 7 (plus) wilt aanschaffen dan is het misschien interessant om de volgende video te bekijken. De iPhone 7 heeft een A10 fushion chip die niet alleen energiezuiniger is. Ook is deze nog eens sneller dan de A9 chip van de iPhone 6s.

In de video van TechRadar neemt de iPhone 7 het op tegen de iPhone 6s. Uit de test blijkt dat het snelheidsverschil tussen de twee iPhones eigenlijk kleiner is dan verwacht.

iFunDesigned by Apple in California, video toont iedere bladzijde van het €299 dure boek

Designed by Apple in California fotoboek

Apple heeft een eigen boek uitgebracht om de verjaardag van 20 jaar Apple-design te vieren. Verwacht geen roman of biografie, want het gaat om een fotoboek genaamd “Designed by Apple in California”. Aan de hand van 450 foto’s wordt het verhaal van 20 jaar Apple-design vertelt. Uiteraard worden naast foto’s ook korte omschrijvingen gegeven over de materialen, technieken en bepaalde producten.

Het boek is niet te koop in Nederland en België, vreemd genoeg kun je het fotoboek alleen maar in de Online Apple Store kopen in Australië, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Korea, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten. Ook is het boek beperkt verkrijgbaar in bepaalde Apple Stores in deze landen. Klik hier voor meer informatie. Wie het boek wilt hebben moet wel beschikken over een dikke portemonnee. Voor € 199 koop je de kleine-versie (25 x 32cm), de grote versie (33 x 41cm) kost € 299.

iFunDurf jij met Siri te praten?

Siri icon voor iOS 9

98 procent van de iPhone-gebruikers heeft ooit wel eens Siri uitgeprobeerd, dat blijkt uit een interessant Amerikaans onderzoek. Twee op de drie gebruikers vraagt regelmatig hulp aan de spraakassistent.

Het meest wordt Siri in de auto gebruikt, maar liefst 62% van de gebruikers raadpleegt Siri in de auto. Maar dat gebeurt zelden in het bijzijn van anderen. Het onderzoekt toont namelijk aan dat slechts 3% Siri in het openbaar gebruikt.

iFunSnelheidstest: iPhone 7 Plus en de Google Pixel XL

iPhone 7 en google Pixel

Dit najaar heeft Google voor het eerst een eigen smartphone op de markt gebracht. Deze is volledig door Google zelf ontworpen en heeft de naam Pixel en Pixel XL (Phone by Google) gekregen.

Volgens Google is de Pixel en Pixel XL de beste smartphone die je op dit moment kunt kopen. Eén ding is zeker, Google heeft veel inspiratie uit de iPhone gehaald. Toch is de Pixel een prachtig toestel en misschien wel de beste Android telefoon die je op dit moment kunt kopen.

iFunSnelheidstest en meer met alle iPhones tot nu toe

iPhone 7 alle kleuren

Is de iPhone 7 echt de snelste iPhone allertijden? En hoe zit het met de kwaliteit van de foto’s? De mannen van EverythingApplePro hebben vorige week een fantastische video gemaakt waarin alle iPhones met elkaar vergeleken worden.

In de video worden een aantal zaken behandeld zoals welke iPhone start het snelste op, hoe warm wordt de iPhone en hoe snel wordt een HTML5 website ingeladen? Is de nieuwe iPhone 7 echt de snelste of wint misschien wel een vorige generatie?

iFunHoeveel verdient, verkoopt en data genereert Apple per seconde?

Apple Store app

Apple doet het financieel helemaal niet slecht, vorige maand heeft Apple zelfs de 1 miljardste iPhone verkocht. Dat is een gigantisch aantal, maar echt tastbaar zijn deze aantallen niet.

Op de website Every Second kun je zien hoeveel Apple per seconde verdient. Daarnaast kun je ook zien hoeveel data Apple genereert zoals het aantal verzonden iMessage-berichten, aantal apps die worden gedownload en meer.

iFunIs de iPhone 7 Plus camera beter dan die van de Google Pixel XL?

iPhone 7 en google Pixel

Toen Google de Pixel en Pixel XL aankondigde wisten ze meteen te vertellen dat de camera de beste van dit moment is. Zelfs beter dan de dual-lens camera van de iPhone 7 Plus.

Uiteraard zal iedere fabrikant zeggen dat zijn camera de beste is, maar is dat ook wel zo? CNET en C4ETech hebben daarom de proef op de som genomen en de camera’s van beide smartphones getest. Misschien is het verschil in theorie groot, maar het is de praktijk die moet uitwijzen welke camera het beste is.

iFunDraadloze oplader voor de iPhone 8

iPhone 8 draadloos opladen

Foxconn, productiepartner van Apple, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij bezig zijn met draadloze opladers voor de iPhone 8, die waarschijnlijk in 2017 gelanceerd gaat worden.

Nieuw design voor 10-jarig bestaan

De introductie van de draadloze oplaadfunctie van de iPhone is onderdeel van Apple’s plan om het gehele design van de iPhone onder handen te nemen en dat zou dan tot meer verkopen moeten leiden.