Menu

iFun

iFuniPhone SE: Buig-, vuur- en krastest

iPhone se

De iPhone SE lijkt in eerste instantie op de iPhone 5s, toch heeft deze een volledig nieuwe binnenkant gekregen. Maar hoe zit het met de behuizing en scherm?

De iPhone 5s was niet de sterkste iPhone, zo kon deze makkelijk buigen bij de volumeknoppen, het zwakste punt. Is de nieuwe iPhone robuuster? Allemaal vragen die je misschien wel hebt bij het aanschaffen van een nieuwe iPhone.

iFunUitgelekte iPhone 7 wordt vergeleken met iPhone 6s

iPhone 7 dual-lens en smart connector

Opnieuw is er een video opgedoken van de iPhone 7. In de video wordt, naar eigen zeggen, de iPhone 7 vergeleken met de huidige iPhone 6s.

Vorige week waren er al foto’s en een zeven seconden durende video gelekt van de toekomstige iPhone. Deze kun je in dit artikel (klik hier) terugvinden.

iFunFoto’s en video toont iPhone 7 en nieuwe lightning EarPods

iPhone 7 dummy

Nog een kleine twee maanden en dan kunnen we de nieuwe iPhone 7 verwachten. Ondertussen weten we al aardig wat we kunnen verwachten, maar bevestiging is altijd fijn.

Afgelopen week zijn er weer een hoop foto’s gelekt van mogelijk de nieuwe generatie iPhone en EarPods. Omdat de iPhone 7 waarschijnlijk geen koptelefoonaansluiting krijgt zal Apple EarPods met een Lightning aansluiten verkopen. Via de Lightning-poort kun je dan muziek luisteren, iets wat momenteel al een aantal koptelefoons kunnen.

iFunVideo toont batterij- en snelheidstest tussen iOS 10 beta 2 en iOS 9.3.2

iOS 10 en macOS beta

Sinds deze week kan iedereen iOS 10 installeren, tenminste de beta-variant. Apple heeft de publieke beta beschikbaar gesteld voor alle iOS gebruikers met een iOS 10-compatibel apparaat.

Een beta is over het algemeen minder stabiel en bevat de nodige bugs en problemen. Op dit moment zijn er een aantal iOS beta-gebruikers die problemen hebben met de twee-staps-verificatie van Apple en kunnen niet meer inloggen op hun Apple ID.

iFuniPhone 7 krijgt standaard 32GB opslag en Force Touch-thuisknop (gerucht)

iPhone 7 concept volgens Martin Hajek

Het is ondertussen al juli, binnen twee maanden kunnen we alweer een nieuwe iPhone verwachten. Dit jaar is er veel te doen om de nieuwe generatie iPhone, zo zou de iPhone 7 een geupdate model zijn van de huidige iPhone 6s.

Toch kunnen we een aantal leuke en goede veranderingen verwachten, zo zullen de antennestrepen minder zichtbaar worden, verdwijnt de koptelefoonaansluiting en krijgen we een grotere camera. Deze eerdere geruchten kun je hier teruglezen op appletips.

iFunDurf jij met Siri te praten?

Siri icon voor iOS 9

98 procent van de iPhone-gebruikers heeft ooit wel eens Siri uitgeprobeerd, dat blijkt uit een interessant Amerikaans onderzoek. Twee op de drie gebruikers vraagt regelmatig hulp aan de spraakassistent.

Het meest wordt Siri in de auto gebruikt, maar liefst 62% van de gebruikers raadpleegt Siri in de auto. Maar dat gebeurt zelden in het bijzijn van anderen. Het onderzoekt toont namelijk aan dat slechts 3% Siri in het openbaar gebruikt.

NieuwsDrone filmt opnieuw Apple Campus 2 in 4K

Apple Campus 2

Hier op appletips hebben we al regelmatig nieuws over de Apple Campus 2 gepost. Momenteel zijn nog hard aan het werk in Cupertino om de campus zo snel mogelijk af te krijgen.

Iets dat meteen opvalt is de enorme omvang van het complex dat waarschijnlijk straks vanuit de ruimte te zien zal zijn. De campus krijgt niet voor niets de bijnaam ‘ruimteschip’ dat straks de werkplek zal worden voor een hoop Apple-medewerkers.

iFunFoto’s tonen grotere camera en meer voor iPhone 7

iPhone 7 rendering

De zomervakantie moet nog beginnen, maar de meeste kunnen niet wachten tot deze voorbij is. In september zal Apple namelijk naar alle waarschijnlijkheid de volgende generatie iPhone uitbrengen.

Volgens de laatste geruchten zal deze hetzelfde design krijgen als de iPhone 6s, echter zullen er enkele componenten verdwijnen en worden aangepast. Zo gaan de antennestrepen minder zichtbaar worden en zal de koptelefooningang ontbreken.

iFunDrop-test: iPhone 6s neemt het op tegen een Samsung Galaxy S7

drop-test galaxy S7 vs. iphone 6s

Het is je vast al eens overkomen dat je per ongeluk je iPhone hebt laten vallen. In de meeste gevallen is er niets aan de hand, maar toch kan deze ongelukkig neer komen met alle gevolgen van dien.

Misschien is het dan goed om te weten dat de iPhone 6s best tegen een stootje kan, uit eerdere (officiële) tests is al gebleken dat de iPhone sterk en flexibel is. Toch is er nog een interessant test uitgevoerd met de iPhone 6s, deze gaat de strijd aan tegen de Samsung Galaxy S7 in een drop-test.

iFunPhil Schiller en Craig Federighi vertellen over iOS 10, macOS en meer

interview WWDC 2016 wallpaper desktop

Het WWDC is meer dan alleen maar de keynote presentatie van Apple op de openingsdag. Tijdens het evenement, dat vijf dagen duurt, kunnen ontwikkelaars workshops volgen en meer te weten komen over het ontwikkelen van apps en software voor Apple.

Daarnaast zijn er ook leuke events te volgen en te bekijken zoals ‘The Talkshow’ van blogger John Gruber, dit jaar had hij wel twee bijzondere gasten namelijk Craig Federighi en net zoals vorig jaar Phil Schiller. Tijdens het interview dat meer dan een uur duurde komen allerlei interessante feiten aan bod.

iFunTeksteditor voor iOS in de maak?

teksteditor icon OS X Mac

Gebruik jij vaak Teksteditor in OS X op je Mac en heb je ook een iPhone of iPad dan is er misschien wel goed nieuws. Tijdens een WWDC workshop zagen ontwikkelaars wel iets heel bijzonders op het scherm verschijnen.

Op het beginscherm van de gekoppelde iPad, die gebruikt werd voor de presentatie, was het Teksteditor-icoon te zien. Dit zou kunnen betekenen dat Apple de applicatie ook voor iOS wilt uitbrengen.