Fun

iOS 10Download de iOS 10 en macOS Sierra wallpaper

achtergrond icon iOS

Apple heeft iOS 10 en macOS Sierra aangekondigd vol met nieuwe opties, functies en mogelijkheden voor iPhone, iPad, iPod Touch en Mac. Het is helaas nog tot het najaar wachten voor we de software-updates kunnen installeren. Tot die tijd kun je de pijn verzachten met de officiële wallpapers voor iOS en macOS.

De wallpapers zijn officieel afkomstig uit iOS en macOS, echter zijn deze geoptimaliseerd voor zowel iPhone, iPad, iPod, Apple Watch en Mac. Iedere jaar vind je deze achtergronden terug in onze iCandy-rubriek waar je naast deze ook wekelijks nieuwe wallpapers kunt vinden speciaal voor Apple apparaten.

NieuwsVideo impressies van de nieuwe MacBook

Macbook goud 12-inch

De nieuwe MacBook ziet er fantastisch uit, zeker in de nieuwe kleuren goud, spacegrijs en zilver. Hierdoor worden de Apple producten langzaam op elkaar afgestemd, het best wel eens zo kunnen zijn dat ook iOS en OS X één operating systeem gaan worden.

Maar zover zijn we nog lang niet, Apple heeft de nieuwe MacBook eerder deze week voorgesteld en op de website kun je hem bewonderen. Het gaat hier om gelikte marketing foto's en video's, benieuwd hoe de nieuwe MacBook er in het 'echt' uitziet? Bekijk dan onderstaande video's van verschillende Amerikaanse tech-websites die een eerste impressies hebben vastgelegd.

Alle standaard OS X wallpapers op een rij

os-x-100x100Dit najaar worden we verwend door Apple, want dan mogen we weer een nieuwe versie van OS X verwachten. OS X 10.9 Mavericks voegt weer vele nieuwe functies en opties toe. OS X, dat verwijst naar OS 10, wordt sinds 2002 meegeleverd bij alle nieuwe Apple Macintosh-systemen.

Toch is OS X versie een beetje ouder dan 2002, sinds september 2000 kon je namelijk voor een kleine $30 de 'publieke beta' versie aanschaffen van OS X (codenaam Kodiak). De jaren daarna werd OS X steeds opnieuw verbeterd en uitgevonden tot op de dag van vandaag.

Laat je Mac klinken als een oude typemachine

Altijd al het authentieke geluid van een typemachine op je mac willen hebben? Dat kan! Met get NoisyTyper kun je je mac klinken als een oude typemachine met het authentieke klik geluid. Een leuke tweak voor mensen die echt van retro houden.

De applicatie is gemaakt door F.A.T. (Free Art & Technology) en is eenvoudig te installeren op je mac. De applicatie is helemaal gratis te downloaden.

10 Mac OS X Easter Eggs

1. Windows PC's in het netwerk

Sinds Mac OS X Leopard worden de Windows PC's die zich binnen het lokale netwerk bevinden op een hele originele wijze weergegeven. In plaats van een PC symbool wordt een monitor weergegeven met daarop het bekende Microsoft "Blue screen of death", kortom een gecrashte PC.

Happy Birthday Steve Jobs

Vandaag 24 februari 2012, zou Steve Jobs 57 jaar geworden zijn. De medeoprichter en topman van Apple Inc die vorig jaar op 5 oktober is overleden. Steve Jobs was voor velen een inspiratie. Ter eerbetoon aan Steve Jobs heeft Appletips een video gemaakt met foto’s, video’s en bekende quotes van Steve Jobs.

5 Handige Terminal commando’s voor het Dock

Er zijn heel veel manieren om het dock aan te passen. Eén van die manieren is natuurlijk Terminal. In Terminal kun je handige functies in het Dock activeren die normaal gesproken verborgen zijn. Om deze terminal commando's uit te voeren start je Terminal vanuit de map: Programma's ▸ Hulpprogramma's.

1. iTunes notificatie bij volgende nummer.

Wanneer je het handig vindt dat er een notificatie verschijnt met artiest en nummer wanneer het volgende liedje wordt afgespeeld dan kun je de iTunes notificatie inschakelen. Speel een nummer af en je krijgt een notificatie te zien boven het iTunes icoon. Om deze handige notificatie in te schakelen gebruik je het volgende Terminal commando:

10.7OS X Lion: HiDPI resolutie display mode activeren

Enkele weken geleden verschenen in de Apple geruchtenwereld verschillende geruchten over een Retina scherm voor Macs. Op het internet kwamen verschillende screenshots voorbij van Macs met een retina scherm waarbij je zag dat alles veel scherper was. Maar helaas kunnen we dit gerucht de wereld uithelpen want deze hogere HiDPI mode is gewoon instelbaar op je Mac als je gebruik maakt van de Xcode developer tools. Door de HiDPI display mode in te schakelen zal je Mac automatisch overschakelen naar de hoge resolutie weergave.

Om over te schakelen naar HiDPI heb je Xcode nodig. Deze kun je gratis downloaden in de Mac app store. Wanneer deze is geïnstalleerd ga je naar de Finder toe en gebruik je de combinatie cmd⌘ + Shift ⇧ + G. Voer in het nieuwe het onderstaande pad in:

IntoNow: Shazam voor TV series

IntoNow is een nog niet heel bekende app voor de Belgische en Nederlandse iDevice gebruikers, dit omdat de app (helaas) alleen in de US Appstore te verkrijgen is. Persoonlijk heb ik deze applicatie nog niet veel onder de aandacht zien komen, tijd om daar verandering in te brengen.

Shazam en Soundhound is een bekende en veel gebruikte iDevice app, waarmee je een muzieknummer dat je hoort via de radio of dergelijke kunt herkennen. IntoNow gebruikt exact hetzelfde principe maar dan voor speciaal voor TV series, je zal er dus geen muziek mee herkennen maar wel welke serie er momenteel op de TV te zien is. Naast de titel van de serie krijg je ook informatie te zien zoals het seizoen, aflevering (episode) en extra informatie over de cast.

Real Racing 2 op je Mac besturen met je iPhone, iPad of iPod Touch

Vandaag legt Robbert uit hoe je met een iPhone, iPad of iPod Touch kunt sturen in Real Racing 2 die vanaf nu ook beschikbaar is voor Mac OS X.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!