20 mei 2016

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunSiri op de Mac en ontgrendelen met Touch ID vanaf OS X 10.12

Siri icon voor iOS 9

Nu OS X 10.11.5 is uitgebracht duiken er weer een hoop aanwijzingen op naar de opvolger van OS X. Een bron bevestigt aan MacRumors dat Siri wel degelijk naar de Mac komt, zo is er al een icoon uitgelekt en enkele opties die verschijnen in de menubalk.

Siri wordt geïntegreerd in OS X (macOS) en zal terug te vinden zijn in de menubalk, ook kun je de persoonlijke assistent raadplegen met behulp van het spraakcommando "Hé, Siri". Deze laatste optie is standaard uitgeschakeld en kan net zoals in iOS geactiveerd worden (meer info).

Siri icoon voor OS X uitgelekt

De integratie voor de Mac is nog niet af, toch is er al een tijdelijk icoon beschikbaar voor Siri die zich in het Dock bevindt. Via deze app kun je snel de persoonlijke assistent raadplegen, maar is dat dan wel echt een meerwaarde? Met Siri is het mogelijk om applicaties te openen, zoeken naar informatie op het internet, antwoorden op notificaties en HomeKit-apparaten bedienen.

Siri en Touch ID in OS X 10.12

Je Mac ontgrendelen met Touch ID

MacRumors weet ook te melden dat je waarschijnlijk vanaf OS X 10.12 je Mac kan ontgrendelen met het Touch ID van je iPhone. Er zijn al een hoop applicaties die dit mogelijk maken, maar dit is vrij omslachtig. Apple gaat dit proces vereenvoudigen en waarschijnlijk integreren in OS X (macOS). Zo kun je door je iPhone met Touch ID te ontgrendelen ook de Mac activeren.

Het proces is te vergelijken met de Apple Watch, wanneer deze nog vergrendeld is kun je de iPhone ontgrendelen om toegang te krijgen tot de Apple Watch. Wanneer je dus moet inloggen op je Mac kun je ervoor kiezen om je iPhone snel te ontgrendelen om in te loggen op de Mac. Wil je nu al je Mac ontgrendelen met Touch ID of Apple Watch? Hieronder vind je enkele applicaties terug.

MacID
MacIDApple Watch app
Categorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Kane Cheshire
iPad & iPhone  4+  6 MB DOWNLOAD  € 4.49
Near Lock - Lock & Unlock your Mac automatically
Near Lock - Lock & Unlock your Mac automaticallyApple Watch app
Categorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Filip Duvnjak
iPad & iPhone  4+  23 MB DOWNLOAD GRATIS
Knock – unlock your Mac without a password using your iPhone and Apple Watch
Knock – unlock your Mac without a password using your iPhone and Apple WatchApple Watch app
Categorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Knock Software, Inc
iPad & iPhone  4+  11 MB DOWNLOAD  € 6.99

WWDC 2016

Waarschijnlijk zal Siri voor de Mac en overige functies zoals het ontgrendelen met Touch ID worden aangekondigd tijdens de Apple presentatie op 13 juni tijdens het WWDC.

Lees ook: Foutje, Apple verklapt macOSReacties


 • escom

  20 mei 2016 om 17:16

  Ik snap het misschien niet goed , maar ga je binnenkort een iPhone moeten hebben om op je iMac te kunnen werken , want er bestaat voor zover k weet geen enkele maccomputer met een homeknop zoals een iPad om je vinger op te laten herkennen. En wat bedoelt men met die ontgrendeling? Hetgeen je nu doet door op je iMac je paswoord van je account in te geven?

 • Quinten

  20 mei 2016 om 17:53

  @escom De oude manier zal nog steeds blijven bestaan in 10.12. Maar als wat hier boven staat waar is, is het de mogelijkheid er om direct te werken met je computer zonder in te loggen, net zoals je al auto’s hebt waarbij de sleutel in de buurt moet zijn om hem te kunnen openen of te starten.

 • Stefan

  22 mei 2016 om 13:54

  Ik heb dus een iMac uit 2011 zonder bluetooth 4 (LE). Is dat dan perse vereist om de iMac te ontgrendelen in MacOS 10.12? Op internet zocht ik maar vond dat al dit soort programmas bluetooth 4 nodig hebben. Weet iemand een programma dat via wifi ontgrendelt? Bij voorbaat dank.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!