19 februari 2016

NieuwsError 53 opgelost door extra iOS 9.2.1 update

Error 404 icon

Vorige week kwam er een probleem aan het licht dat gerepareerde iPhones en iPads niet meer te gebruiken waren na een reparatie van de Touch ID-vingerafdrukscanner of het scherm.

Wanneer de gebruiker de iPhone of iPad wou opnieuw instellen of herstellen via iTunes kreeg deze de error 53 te zien en was de iPhone of iPad niet meer bruikbaar. Apple heeft dit probleem erkend en heeft momenteel een tijdelijke oplossing met behulp van een nieuwe versie van iOS 9.2.1.

iOS 9.2.1 werd al uitgebracht op 19/01/16 met als buildnummer 13D15, de nieuwe versie heeft 13D20 als buildnummer. Niet iedereen kan/moet deze update downloaden, de update is bedoeld voor de getroffen iOS apparaten: Phone 6 en 6 Plus, iPhone 6s en 6s Plus, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air 2 en iPad Pro. De nieuwe versie van iOS 9.2.1 is alleen te installeren via iTunes.

Moet ik de update installeren?

Heb je nu een iPhone of iPad die error 53 toont in iTunes (nieuwste versie) en is totaal niet te gebruiken, dan kun je nu dit probleem oplossen door je iDevice te koppelen aan je Mac of PC met de usb-kabel. Druk de aan/uit-knop en thuisknop ongeveer 10 seconden in tot het Apple logo verschijnt. Klik vervolgens op 'Herstel' in iTunes om je iDevice te herstellen en de error 53 op te lossen, lukt dit niet? Neem dan contact op met Apple Support.

error 53 itunes

Na de herstel kun je een (iCloud) reservekopie terugzetten en wordt de iPhone of iPad weer bruikbaar behalve Touch ID, dit zou in een volgende update (iOS 9.3) opgelost worden. Klik hier voor meer informatie over error 53.

Heb je een getroffen iPhone of iPad die geen error 53 vertoont en gewoon werkt dan hoef je de update niet uit te voeren. Mocht je toevallig binnenkort je iPhone of iPad laten repareren dan kun je de update wel uitvoeren via iTunes (let wel, je moet dan je iDevice volledig herstellen).

Apple zal in een toekomstige update (waarschijnlijk al in iOS 9.3) het probleem volledig verhelpen, wie dus een iPhone of iPad met Touch ID heeft kan het beste wachten met een reparatie tot je de nieuwe iOS hebt geïnstalleerd op je iDevice.

Lees ook: De belangrijkste nieuwe functies in iOS 9.3

Foto afkomstig van technobezzReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!