17 augustus 2013

iFunApple start wereldwijd inruilprogramma voor namaak-opladers (update)

sku_160332_1_smallVorige maand zijn twee Chinese burgers geëlektrocuteerd door hun iPhone en daarna overleden. Dit was te wijten aan de namaak-oplader waaraan de iPhone was gekoppeld. Deze was, zoals het al doet vermoeden, erg onveilig en zorgde voor een hevige elektrische schok. Apple heeft daarom besloten om een inruilprogramma te starten voor namaak-opladers.

Ben je in het bezit van zo'n gevaarlijk exemplaar kun je deze laten omwisselen naar een officiële lader van Apple. Als tegenprestatie betaal je slechts €10 voor de Apple lader en dit geeft jou automatisch een korting van 50%. Laders van merken zoals Belkin, Zagg, enzovoorts komen niet in aanmerking omdat deze door Apple zijn erkend en getest.

BCp2LbGCAAA4t_S

UPDATE:
Eerder was deze actie alleen geldig in de VS en China, maar Apple heeft deze actie wereldwijd uitgebreid. Zo kun je nu ook in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, etc een namaak-oplader inleveren voor een korting op Apple officiële iOS-opladers. Meer informatie kun je hier terugvinden


Reacties


 • R.Putters

  8 augustus 2013 om 12:21

  Wat heb je nou aan deze info? we wonen toch in Nederland.
  Indien het in Nederland aan de orde komt laat het dan weten.

 • Frans

  8 augustus 2013 om 23:05

  JA NIKS DUS, maar de geldt voor veel info op internet.

 • J. Both

  9 augustus 2013 om 1:58

  Wat je aan deze info hebt…?
  Misschien is het Hollandse gezegde ‘een gewaarschuwd man telt voor twee’ hier wel van toepassing. Veel van deze en vergelijkbare Apple ‘look-a-like’ accessoires zijn juíst via het internet te koop, zoals bij DealExtreme, Focalprice en iThrough en komen dus ook ongetwijfeld in Nederland terecht.
  Jammer dat wij ze dan misschien niet kunnen omruilen vanuit hier, maar ik bedenk me nu wel twee keer voordat ik zou besluiten een dergelijke (goedkopere) namaak-adapter te gaan bestellen in het verre Azië.

 • eric

  9 augustus 2013 om 8:16

  Klopt volledig J. Both, bij mij is zo’n lader al eens ontploft.. Wil je niet meemaken, gelukkig geen ernstig gevolgen gehad.

 • Marc

  9 augustus 2013 om 13:24

  Nou alleen nog die originele apple laders verbeteren. Wij hebben thuis drie MacBook die veel onderweg worden gebruikt. Elke derde maand is er een oplader defect a 80 euro per stuk… Apple geeft niet thuis.

 • WrijfTin

  17 augustus 2013 om 18:39

  @Marc zijn de kabels ok?
  En is de spanning op de juiste hoogte?
  Ik gebruik ook een macbook maar zoiets heb ik nog nooit mee gemaakt
  en dat wel 3x achter elkaar
  je hebt gewoon gerantie is het niet via apple dan via de winkel waar je het gekocht hebt.
  Vind het wel raar dat apple niet thuis gaf omdat ik eigenlijk alleen maar zeer goede ervaringen heb met hun gerantie beleid winkel in winkel uit niks geen problemen ook vaak nacontroles van hun uit of alles ook daad werkelijk goed is gekomen.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!