12 maart 2017

Een alias aanmaken voor iCloud Mail

mail icon iOS

Wie vaak iets koopt via het internet of zich abonneert op verschillende nieuwsbrieven doet er goed aan om een alias te gebruiken voor je e-mailadres.

Een alias is een e-mailadres dat je oorspronkelijke e-mailadres voor de ontvanger verbergt. Het e-mailadres fungeert als een losstaand adres dat is gekoppeld aan je hoofdaccount. Bijvoorbeeld je hebt als e-mailadres mail@icloud.com, dan kun je aan dit e-mailadres verschillende aliassen koppelen.

Voor de aliassen heb je geen wachtwoord nodig, dit is namelijk een afgeleide van je hoofdaccount, wanneer je een e-mailbericht ontvangt op je alias dan zal dit gewoon in de inbox van je hoofdaccount terechtkomen. Uiteraard kun je ook uit naam van een alias een e-mailbericht sturen, zo kun je jouw echte e-mailadres gebruiken voor familie en vrienden.

Alias aanmaken voor iCloud Mail

• Navigeer bij voorkeur op een dekstop naar iCloud.com
• Log in met je Apple ID (iCloud account)
• Klik op 'Mail'
• Open vervolgens het tandwiel onderaan de navigatiekolom
• Selecteer 'Voorkeuren' en klik op 'Accounts'

Alias aanmaken voor iCloud Mail

Een alias kun je toevoegen met de knop 'Voeg alias toe' en vul de gegevens in het bekomen venster in. Kies je eigen alias, label en kleur. Dit is handig om achteraf te zien welke berichten bij welke alias horen. Via deze procedure kun je ook aliassen verwijderen of bewerken, dit is prettig wanneer je veel spam ontvangt op een bepaalde alias.

De alias kun je gebruiken om accounts aan te maken in webwinkels, websites, aan te melden op nieuwsbrieven, etc. Je zal deze e-mailberichten gewoon ontvangen op je iCloud account, om te antwoorden vanaf je alias volstaat het om op je Mac en iOS apparaat bij 'Van' te kiezen voor de alias. Zie je de alias nog niet? Herstart dan even de Mail applicatie.

Lees ook: iCloud.com bezoeken vanaf een iOS apparaatReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!