29 april 2014

NieuwsVervangingsprogramma voor aan/uit-knop iPhone 5

iPhone 5 cameraWanneer je in het bezit bent van een iPhone 5 en je aan/uit-knop (sluimerknop) niet goed werkt of zelfs helemaal niet meer dan is er goed nieuws. Vanaf 2 mei start Apple namelijk wereldwijd met een vervangingsprogramma voor de aan/uit-knop van de iPhone 5. Het gaat om iPhones die tot en met maart 2013 zijn geproduceerd.

Apple heeft namelijk vastgesteld dat sommige aan/uit-knoppen van een aantal iPhone 5-modellen spontaan kunnen stoppen met werken of haperen, dit komt door een fabrieksfout. Apple heeft dit gelukkig erkend en roept al deze modellen terug op voor een gratis reparatie. Let wel, het reparatieprogramma duurt slechts tot maart 2016.

Wanneer je iPhone 5 deze problemen vertonen kun je via deze supportpagina van Apple je serienummer invoeren en wordt automatisch gecontroleerd of je in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma.

Je kan op twee manieren de vervanging uitvoeren, dit kan via de Apple Store in Amsterdam, Haarlem of via een erkende Apple-serviceprovider. De telefoon wordt opgestuurd naar het reparatiecentrum, het duurt dan ongeveer 4 tot 6 dagen om de iPhone te repareren.

Apple-iPhone-5 16gb-2

Wanneer je niet in staat bent om naar een servicepunt toe te gaan kun je ook de iPhone opsturen. Hiervoor dien je eerst contact op te nemen met Apple.

Het is belangrijk dat je een reservekopie (back-up) maakt van al gehele iPhone voor je deze laat repareren. Daarnaast moet je de iPhone updaten naar iOS 7 wanneer deze nog iOS 6 draait.

Meer informatie over het vervangingsprogramma voor de iPhone 5 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Maarten

  29 april 2014 om 20:58

  Ja, als eerste de iPhone 5 en na enkele jaren veel plezier soms problemen met aan/uit schakelen. Serienummer ingevoerd en zaterdag afspraak gemaakt om hem te brengen voor reparatie. Ben hem dan wel een week kwijt, maar net als Toyota en het gaspedaal een open boek waar veel producenten van kunnen leren!

 • Joris

  30 april 2014 om 11:14

  Maarten,

  Ik verwacht Apple kennende dat ze zaterdag direct jouw aan/uit-knop zullen vervangen ter plekke. Er wordt een tijd voor jou ingeboekt en gezien de grootschaligheid van het probleem verwacht ik dat de onderdelen daar aanwezig zijn.

 • Maarten

  19 mei 2014 om 20:55

  Gistermiddag bij iCentre Almere een kompleet nieuwe iPhone 5 op gehaald !!! Wat een service !!!

 • maarten

  23 mei 2014 om 18:13

  Nou, mooi is dat. Nieuwe iPhone 5 waarvan het scherm bevriest. Gisteren weer bij iCentre Almere ingeleverd. Da’s pech of een stomme akte van Apple om mij niet geteste iPhone 5 mee te geven. Zelfs als iPhone kompleet gereset is, zonder sim erin is het scherm bevroren… Afwachten.

 • Anoniem

  27 juli 2014 om 21:29

  Vandaag naar de Apple store A’dam geweest. Te horen gekregen dat ze mijn sluimerknop niet kosteloos willen vervangen doordat er een klein deukje in mijn telefoon zit. De medewerker vond de telefoon er verder netjes uitzien. Kreeg een nieuwe iPhone aangeboden voor 250 euro. Wat ik niet aangenomen heb. Apple spoorde me aan om naar mijn provider te gaan ivm 2 jaar garantie. Al met al je wordt van het kastje naar de muur gestuurd :(.

 • Wesley Fabry

  27 juli 2014 om 21:47

  @anoniem erg vreemd, ik zou gewoon nog eens proberen in de apple store, misschien in haarlem of straks in den haag. Want in principe doet apple nooit moeilijk..

 • Jony

  14 december 2015 om 17:12

  Ik vroeg me af of ik op dit moment ook nog in aanmerking kom voor dit programma. Mijn IPhone is nog in perfecte staat, enkel de knop werkt niet meer… Kan dit na enkele jaren nog? Of ben ik nu helemaal te laat? Ik heb niet echt zin om een nieuwe te kopen, mijn toestel kan nog wel even mee…

 • Wesley Fabry

  14 december 2015 om 17:13

  Volgens mij kan het nog steeds, even de stappen zoals we ze omschrijven in het artikel volgen op : https://www.apple.com/nl/support/iphone5-sleepwakebutton/

 • reinout bracke

  12 juni 2017 om 17:25

  Hallo

  Mijn Iphone 5 sleepwakebutton werkt quasi niet meer. Hij is wel al enkele jaren oud. Kan ik dit nog aan Apple melden (zo te zien was er een productiefout) of is dat te laat?

  Hartelijk,
  Reinout

 • Wesley Fabry

  13 juni 2017 om 10:37

  @reinout het programma is sinds maart 2016 afgelopen en wordt dus niet meer vergoed. Je kunt deze laten vervangen, maar je zal hier wel voor moeten betalen. We kunnen niet in je portomonee kijken, maar de iPhone 5 wordt vanaf dit najaar (iOS 11) niet meer ondersteunt, misschien kun je beter opzoek gaan naar een nieuwe iPhone?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!