29 april 2014

FaceTime-problemen oplossen door updates uit te voeren

facetime icon retinaSinds 16 april regent het klachten bij Apple en in onze mailbox van gebruikers waarbij FaceTime niet meer werkt. Dit is erg vervelend en is te wijten aan een certificaat dat sinds de 16 April is verlopen. Gelukkig heeft niet iedereen last van dit probleem en treed het alleen op bij iOS 6 gebruikers of OS X gebruikers met een verouderde software.

Apple heeft via een supportpagina laten weten dat de oplossing van dit probleem vrij simpel is. Gewoon OS X en iOS updaten naar de meest recente versie. Dit houdt in dat iOS 6 gebruikers dienen te updaten naar iOS 7 wanneer ze gebruik willen maken van FaceTime. Bij OS X ligt het gelukkig genuanceerder en ben je niet verplicht om te updaten naar Mavericks, maar dien je wel de laatste versie van OS X 10.9 Mavericks, 10.8 Mountain Lion of 10.7 Lion te installeren.

facetimescreeshot

De updates voor OS X kun je downloaden via de software update service van je Mac en zijn terug te vinden via de laatste beveiligingsupdate. Wanneer je in het bezit bent van een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 6 dien je dus te updaten naar iOS 7 om weer gebruik te kunnen maken van FaceTime. Wanneer je in het bezit bent van een iOS 6 toestel dat geen iOS 7 kan draaien (iPhone 3Gs en iPod Touch 4e generatie) heeft Apple een speciale versie van iOS 6 uitgebracht waarbij de FaceTime fix zit ingebouwd.

Meer informatie over dit probleem kun je hier terugvinden op de supportpagina van Apple.Reacties


 • Tine

  29 april 2014 om 15:11

  Het is weer niet te geloven dit, alsj e dus bewust niet over bent naar iOS7, wat ook al 1Gb geheugen ivm preinstall kost, wordt je hier dus nu alsnog toe verplicht, Apple zo klantgericht weer

 • Peter

  14 mei 2014 om 10:15

  Hallo,

  Ik heb alles geüpdatet maar FaceTime niets (OS X10.9.2).

  Tips.

  gr
  Peter

 • Ed

  31 juli 2014 om 19:44

  misschien moet je eerst je acount er in zette op je Apple.Ik heb namelijk ook een probleem, ze horen mij niet maar ik hoor aan anderkant wel,ik denk dat het te maken met het instelling of is de luidspreaker kapot! Tips van harte welkom,…

 • Jouke

  6 maart 2015 om 12:16

  Hallo,

  Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat ik met een aantal Apple gebruikers niet kan facetimen?

  Met een aantal personen kan ik wel facetimen maar met een aantal ook niet.

  En al deze mensen hebben wel een ge-update iPhone

 • Joyce frederiks

  28 april 2015 om 22:33

  FaceTime werkt nog steeds niet, blijft maar zeggen fout tijdens activeren. Heeft het wel altijd gedaan.

 • Wijk de Louise

  21 juli 2015 om 21:52

  Kijk eens of de datum en de tijd aanstaan bij de instellingen. Kan het probleem oplossen.

Een reactie toevoegen: