23 juni 2015

NieuwsApple vervangingsprogramma voor 3TB harde schijf iMac

imac retina 5k mac

Heb je tussen december 2012 en september 2013 een 27-inch iMac gekocht met 3TB harde schijf dan is het raadzaam dit artikel te lezen. Apple heeft namelijk vastgesteld dat een klein percentage van deze iMac’s problemen vertonen met de 3TB harde schijf, denk hierbij aan vervelende storingen of een niet goed functionerende harde schijf. Apple vervangt deze harde schijven gratis naar een goed werkend exemplaar.

Je kan je iMac inleveren bij een Apple Store (maak eerst online een reservering) of een erkende Apple-serviceprovider of Apple Premium Resellers. Controleer wel eerst of je iMac daadwerkelijk in aanmerking komt via deze Apple webpagina.

voorbeeld van een iMac

Je kunt je iMac inleven tot en met 19 december 2015 om hem gratis te laten repareren of tot drie jaar na de originele aankoopdatum. Wel is het aan te raden eerst een kopie te maken van je huidige harde schijf voor je deze binnen brengt ter vervanging, je persoonlijke gegevens en bestanden zullen namelijk verloren gaan.

Je kan een reservekopie maken via Time Machine (tips), maar ook met behulp van 'Carbon copy cloner' deze maakt een exacte kopie van je harde schijf op een andere externe schijf.

Mocht je jouw harde schijf in tussen tijd al hebben laten vervangen kun je in aanmerking komen voor een terugbetaling, hier lees je meer info.Reacties


 • MacHop

  23 juni 2015 om 22:51

  Om wat voor harde schijven gaat het? Ik heb een 3 TB fusiondrive,

 • Dino

  25 juni 2015 om 11:18

  Ik zie, na het invullen van het serienummer, dat ik in aanmerking kom voor een vervanging.

  Heb alleen nergens last van, is het wijs om het te vervangen.. *denkt er nog over na*

  “Even” je iMac ergens inleveren is het ook niet. Het is een zwaar lel :-)

 • Wesley Fabry

  25 juni 2015 om 11:21

  @Dino Nu heb je er geen last van, maar je komt wel in aanmerking, dus het kan goed zijn dat er binnenkort wel problemen komen, beste is dan toch hem binnen te brengen hoe vervelend dan ook. In ieder geval heb je nog tot december de tijd, daarna moet je ervoor betalen..

 • Andre Kramp

  26 juni 2015 om 11:58

  bedankt Wesley over de tip van 3Tb harddisk in iMac
  Heb hem ook inderdaad terug gebracht nadat de schijf gecrasht was
  \is een 3Tb Fusion Drive
  Vreemd dat alleen de 3Tb fusion drive wordt vervangen onder deze retour actie van Apple
  Terwijl de SSD die er bij zit ook stuk is, wordt deze niet onder deze terugroep actie vervangen
  Weet jiij daar iets van waarom het ook niet onder de garantie valt, imac is gekocht in 2013

 • Wesley Fabry

  26 juni 2015 om 12:05

  Beste Andre, Fusion Drive is een verzamelnaam voor de SSD en ‘ouderwetse’ harde schijf. Het probleem zou betrekking hebben tot de 3TB harde schijf, waarom Apple de SSD niet vervangt is mij ook een raadsel, beste is daar Apple zelf over te contacteren, kan via Apple Care naar aanleiding van het vervangingsprogramma. Dit kan via de optie ‘Als u denkt dat u hebt betaald voor een reparatie of vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple voor een terugbetaling.’

  https://www.apple.com/nl/support/imac-harddrive-3tb/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!