24 juni 2015

advWaar je op moet letten bij een iPhone reparatie?

De iPhone is ongekend populair wereldwijd, ook in Nederland. Door de opkomst van de iPhone, maar meer nog van alle Apple apparaten, zien we de winkelstraat en het internet vullen met zogenaamde reparatiewinkels.

Waar moet je op letten als je de iPhone laat maken door een van deze winkels?

Wat is de reputatie van de reparatiewinkel?

Om te weten bij welke winkel je het beste je iPhone kan laten maken is het aan te raden om eerst te kijken wat andere klanten van hun ervaring daar vonden. Op verschillende review sites, zoals Kiyoh en Trustpilot krijg je een gemiddeld cijfer te zien. Dit cijfer is door de klanten bepaald en geeft je daardoor een goed beeld van de winkel in kwestie en of ze capabel zijn. Kijk vooral hoeveel mensen iets geschreven hebben. Aan een enkele review heb je niets maar tientallen of honderden reviews geven een meer betrouwbaar en realistisch beeld van een bedrijf. Kijk bovendien over welke periode de reviews geschreven zijn. Vooral de meest recente reviews zijn van belang omdat techneuten komen en gaan bij bedrijven.

Worden er kwalitatief hoogwaardige onderdelen gebruikt?

Een belangrijk element is de kwaliteit van de onderdelen waarmee de reparatiewinkel werkt. De meesten werken met 'namaak' onderdelen, vrijwel altijd uit het verre oosten. Let hier goed op want hierdoor is de kans aanwezig dat het te vervangen onderdeel op jouw iPhone niet lang meegaat. Door te adverteren met zeer lage prijzen lijken deze winkels aantrekkelijk, maar uiteindelijk kunnen je kosten hierdoor enorm oplopen omdat je de reparatie in de nabije toekomst waarschijnlijk opnieuw moet laten uitvoeren. In het slechtste geval kunnen zelfs andere onderdelen beschadigd raken.

macrepair

Wat zijn de kosten?

Een belangrijke aanwijzing dat het een betrouwbare, goede, reparatiewinkel is zijn de prijzen van de reparaties die zij uitvoeren. Een vuistregel is 'if it sounds too good to be true, it probably is'. Het zal zeer aantrekkelijk overkomen als de prijzen laag zijn maar zoals hierboven besproken neem je hiermee een risico. Dat wil niet zeggen dat enkele reparaties wel goed lukken en tevreden klanten oplevert, maar in het algemeen is het alleen een 'quick fix'. De prijs van een reparatie verraad ook of er met originele Apple onderdelen word gewerkt. Het is verstandig om iets meer uit te geven voor een reparatie waar gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige onderdelen, dit zal zich op de lange termijn meer dan uitbetalen.

Hoelang duurt het voordat je iPhone klaar is?

De meeste winkels hebben nu een 'klaar terwijl u wacht' mantra. Dit geldt vooral voor beeldscherm reparaties (daar is de meeste vraag naar). Omdat men zo gehecht is aan de iPhone is het ook niet wenselijk als de reparatie te lang duurt en je dus je iPhone een paar dagen kwijt bent. Als het druk is bij een bepaalde winkel en de wachttijd loopt op dan is dat over het algemeen een goed teken. Hieraan zie je dat veel mensen tevreden zijn, het is namelijk druk. De betere winkels hebben een online agenda waar je je afspraak kan plannen. De meest recente trend, welke vooral door de allerbeste winkels meer en meer wordt gebruikt is een dynamische pricing tool. Hiermee kan jij zelf op basis van jouw wensen de prijs beïnvloeden. Er zijn namelijk veel zaken die invloed kunnen hebben op de prijs van jouw reparatie zoals omloopsnelheid, betaalwijze, garantie en transport. Door hier slim gebruik van te maken kan een hoop geld bespaard worden!

Krijg je garantie op de reparatie?

Zorg ervoor dat je garantie krijgt op de uitgevoerde reparatie. Dit is ook een manier om de goede winkels van de mindere te herkennen. Als je iPhone met originele onderdelen is gemaakt krijg je altijd garantie op het betreffende onderdeel. Goede winkels werken met originele onderdelen en goede monteurs en hebben daardoor genoeg vertrouwen om garantie te bieden. Er zijn zelfs winkels waar jij zelf kan aangeven hoelang je garantie wilt hebben op de uitgevoerde reparatie.

Dit zijn een aantal van de belangrijkste elementen om op te letten als je een reparatiewinkel kiest. Het is aan te raden om niet teveel op de prijs te letten maar meer op de kwaliteit. Dit betaalt zich uiteindelijk in veelvoud uit!Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!