16 september 2017

iOS 11Bereid je iPhone, iPod touch of iPad voor op iOS 11

iOS 11 logo appletips

19 september kan iedereen iOS 11 downloaden voor de iPhone, iPad en iPod touch. Dat is goed nieuws! Want iOS 11 brengt een hoop vernieuwing, maar ook een aantal gewenste verbeteringen met zich mee.

Het is ten eerste erg belangrijk dat een iDevice goed voorbereid wordt op de nieuwe software die je binnenkort gratis kunt downloaden. Via de volgende stappen kun je een iDevice optimaal voorbereiden op de nieuwe versie van iOS en hiermee update problemen voorkomen.

Stap 1: Ondersteunt mijn iPhone, iPad of iPod Touch iOS 11?

iOS 11 kan helaas niet op alle iOS 10 toestellen geïnstalleerd worden. De toestellen die iOS 11 ondersteunen zijn: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad 5e generatie (2017), iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 en de iPod Touch 6e generatie.

voorbereiden iOS 11 overzicht

Stap 2: Zorg voor voldoende vrije ruimte

Net zoals iOS 10 zal iOS 11 minder ruimte in beslag nemen op je iDevice en tijdens het installeren. Toch heb je minstens ±1,7 GB vrije ruimte nodig op je iPhone, iPad of iPod Touch wanneer je iOS 11 wil installeren. Dit kun je controleren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beheer opslagruimte ▸ categorie Opslag ▸ Beheer opslag. De beschikbare ruimte kun je hier controleren, klik hier om eventueel opslagruimte vrij te maken.

Stap 3: Beschik je over de juiste versie van iOS?

Om iOS 11 te kunnen installeren moet je in het bezit zijn van iOS 10. Dit houdt in dat wanneer je nog iOS 9 of lager gebruikt op je iPhone of iPad je deze moet updaten. Dit kan via iTunes of via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Let hierbij wel op dat je iDevice straks ook daadwerkelijk iOS 11 kan installeren, dit kun je terugvinden in stap 1.

Stap 4: Update al je applicaties

Zeker in de dagen voor de lancering is het aan te raden om alle applicaties op je iDevice te updaten naar de laatste versie. Vaak zijn deze dan al iOS 11 'geschikt' en kun je ze onmiddellijk na de systeemupdate gebruiken. In sommige gevallen werken bepaalde apps niet onder de nieuwste iOS update, veel ontwikkelaars brengen daarom vlak voor de iOS-release een update uit voor hun applicatie. Dat is goed, want hierdoor kunnen deze niet voor problemen zorgen als de nieuwe software op je iDevice staat.

Stap 5: Zorg ervoor dat je een iCloud account hebt

Het is steeds belangrijker om een iCloud account te hebben. Ook in iOS 11 is het belangrijk dat je verbonden bent met iCloud. Een iCloud account is niet verplicht, maar het is aan te raden een iCloud account te hebben. We raden aan dat iedere persoon een eigen iCloud heeft, dus koppels kunnen het beste een eigen account hebben dan samen één delen. Je moet overigens niet persé een @icloud.com domein aanmaken, je kan ook al een iCloud account aanmaken met je huidig e-mailadres.

Een iCloud account wordt gekoppeld aan je Apple ID, mocht je deze in het bezit hebben ga dan naar Instellingen ▸ je naam ▸ iCloud en log in met je Apple ID. Heb je deze nog niet, dan kun je deze gratis aanmaken. Volg hiervoor deze stappen. Klik hier hoe je iCloud moet activeren en voor meer informatie over wat iCloud precies is en wat je er zoal mee kunt doen.

icloud-aanmaken-nieuw

Stap 6: Zorg voor een goede back-up

Nieuwe software, er bestaat altijd een kans dat je iOS-apparaat volledig zal moeten worden hersteld omdat er iets mis gaat tijdens het uitvoeren van de update. Dat is jammer, maar kan helaas voorkomen. Gelukkig ben je dan niet al jouw gegevens kwijt als je een back-up (reservekopie) kunt terugplaatsen. Deze kun je vanzelfsprekend maken via iTunes, het is bij iTunes belangrijk dat je een gecodeerde reservekopie maakt. Klik hier voor de werkwijze. Daarnaast kun je ook online een back-up maken via iCloud, dit kan vanaf je iDevice via Instellingen ▸ je naam ▸ iCloud ▸ iCloud-reservekipie ▸ Maak nu reservekopie.

Stap 7: Extra veiligheidsmaatregelingen

Nieuwe software is een mooie aangelegenheid om je Apple ID en iCloud optimaal te beveiligen. Vanaf iOS 10 heeft Apple het min of meer verplicht om ten minste twee-staps-verificatie te gebruiken. Sinds iOS 9 kun je ook twee-factor-authenticatie activeren. Deze authenticatie is veiliger dan de traditionele twee-staps-verificatie. Wat het verschil is, hoe de dienst werkt en hoe je deze activeert lees je hier terug.

Voorbeeld van twee-factor-authenticatie icloud (verificatie)

Stap 8: Voorbereiden op de nieuwe iOS

Bij de aankondiging van iOS 11 hebben we de meest gestelde vragen verzameld in een handig overzicht. Hierin worden de nieuwe functies en opties besproken die iOS 11 met zich meebrengt. De iOS 11 FAQ kun je hier raadplegen. Verder hebben we al een hoop nieuwe functies voor iOS 11 besproken, deze vind je hieronder terug.

Gebruikmaken van Drag & Drop op een iPad en iPhone
Een schermopname van je iPhone of iPad maken
Vernieuwd Bedieningspaneel aanpassen, gebruiken en meer
Live Photos effecten, terugblikken, GIF ondersteuning en meer
QR-codes scannen, professionele filters en meer
Alle tips voor iOS 11

Stap 9: APPLETIPS!

Vanaf de lancering van iOS 11 vind je hier dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe iOS. Op een toegankelijke manier maken we je wegwijs in de nieuwe iOS en onthullen we bekende, minder bekende zaken en geheimen. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken.

Daarnaast kun je op de hoogte blijven via onze iOS applicatie, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en Google+ of accepteer de push notificaties voor Mac en PC.

Bekijk ook: iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • G.Bot

  26 augustus 2017 om 16:51

  De Iphone SE staat er niet tussen. Ik dacht dat deze ook iOS 11 zou krijgen. Hoe zit dit?

 • Jan

  26 augustus 2017 om 19:48

  Wrijf die ogen eens uit en kijk dan nog eens

 • Wesley Fabry

  26 augustus 2017 om 19:51

  Klopt, tussen de 6s en 7, maar SE is inderdaad ook te updaten 😉

 • Wijnand Kors

  27 augustus 2017 om 12:01

  Kan jet nieuwe OS 11 filesystem ook HPFS/NTFS Van usb lezen ?

 • Erick

  28 augustus 2017 om 13:41

  Ik zie de Iphone 5C er ook tussen staan.
  Op andere sites lees ik echter dat deze buiten de boot valt.
  Ik hoop van harte dat jullie gelijk hebben, kan mijn 5c nog eventjes mee :-)

 • Wesley Fabry

  28 augustus 2017 om 13:45

  Sorry Erick, wij hebben het helaas fout. De iPhone 5c valt buiten de boot.

 • Ab

  28 augustus 2017 om 16:55

  Stap 5 zegt dat een iCloud account niet echt nodig maar wordt wel aangeraden. Er staat echter alleen niet bij waarom. Dit wordt aangeraden En waarom ieder een apart account ipv delen?

 • Rene

  16 september 2017 om 22:50

  Het updaten naar 11 kan via het toestel zelf maar ook via de Mac met iTunes. Zit daar een verschil tussen omdat je toestel dan in zijn geheel gereset wordt? ( ik heb de klok horen luiden, echter ik weet de echte reden niet meer)

 • Wesley Fabry

  16 september 2017 om 23:49

  @rene dat hebben we hier uitgebreid uitgelegd: https://www.appletips.nl/idevice-updaten-via-itunes/

 • Rene

  17 september 2017 om 2:36

  Inderdaad dat was het, Thanks Wesley.

 • Marco

  25 september 2017 om 12:42

  Heb iOS 11 ge-update , nu kan ik geen kontact maken mijn autotelefoon
  Bordcomputer van mijn auto is “ R-Link”
  Oplossing?

 • Wesley Fabry

  25 september 2017 om 13:03

  @marco bekijk dit eens: https://www.appletips.nl/ios-11-bugs-problemen/#BTauto

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!