17 januari 2017

Een bericht of foto doorsturen in iOS Berichten

berichten icoon iOS

De Berichten applicatie is sinds iOS 10 drastisch gewijzigd. Zo bevat deze nu een eigen iMessage Store, stickers, effecten en overige extra's. Net zoals in voorgaande versies kun je een ontvangen bericht doorsturen.

Toch is in iOS 10 dit minimaal aangepast. De werkwijze is vrijwel niet gewijzigd en kan ook toegepast worden voor andere doeleinde zoals het kopiëren of verwijderen van een bericht.

Een foto of bericht doorsturen in iOS Berichten

• Open een gesprek in de Berichten applicatie
• Leg je vinger op de foto of bericht dat je wilt doorsturen
• De tapbacks en een pop-up menu verschijnen

bericht doorsturen in iOS via Berichten

In het menu heb je nu de mogelijkheid het bericht te kopiëren, uitspreken (tekst) of bewaren (bijlage). Tik op 'Meer' voor de overige opties zoals doorsturen. Het bericht wordt nu gemarkeerd, eventueel kun je meerdere berichten selecteren. Tik daarna op de pijl onderaan om het bericht of foto door te sturen. Met het vuilbakje kun je de gemarkeerde berichten verwijderen.

Bij het doorsturen van het bericht wordt er een nieuw bericht aangemaakt, vul hier de ontvanger in. Als er al een gesprek tot stand is gekomen wordt deze geopend en wordt hierin het bericht doorgestuurd. Heb je een iDevice met 3D Touch? Druk dan niet op het bericht, maar leg je vinger erop. Anders wordt het pop-up menu niet geopend.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de Berichten appReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!