16 januari 2017

iPad: Wijzig de grootte van een verstuurde afbeelding in Mail

mail icon iOS

Wie regelmatig foto’s deelt via Mail heeft vast al eens gemerkt dat je de grootte kunt aanpassen bij het verzenden. Vooral iPhone gebruikers kennen dit want vlak voor het versturen kan het zijn dat Mail vraagt of je de afbeelding op ware grootte wilt versturen. Wil je dit niet dan kun je een verkleinde versie versturen.

Dit is vooral bedoeld om de grootte van de e-mail bij verzending te beperken. Handig om de datakosten te beperken voor zowel de verzender als ontvanger. Wie een iPad heeft zal merken dat iOS dit zelden vraagt, dit komt omdat je tijdens het opmaken van een e-mail eigenlijk deze gegevens moet opgeven.

De afbeelding grootte wijzigen in Mail (iPad)

• Open Mail op je iPad
• Maak een nieuwe e-mail aan
• Voeg een afbeelding toe (meer info)

Uiteraard kun je ook direct vanuit de Foto applicatie een afbeeldingen versturen via Mail, gebruik hiervoor de deel-knop.

afbeelding grootte

Tik vervolgens boven het onderwerpveld op 'Grootte afbeelding' en kies een gewenste optie. Je hebt de keuze uit; Klein, Normaal, Groot of Ware grootte. Achter ieder formaat kun je de uiteindelijke grootte van de foto’s bekijken en dus ook de grootte van de uiteindelijke e-mail.

Lees ook: Trucje om alle e-mailberichten in één keer te verwijderen of verplaatsen

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


  • Daniël

    21 december 2014 om 21:40

    Is er misschien ook een mogelijkheid om op iDevices in één keer meerdere foto’s toe- of in te voegen? Zoals bij WhatsApp of Facebook Messenger kan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!