Menu

20 december 2014

iPad: Wijzig de grootte van een verstuurde afbeelding in Mail

mail icon iOS

Wie regelmatig foto’s deelt via Mail heeft vast al eens gemerkt dat je de grootte kunt aanpassen bij het verzenden. Vooral iPhone gebruikers kennen dit want vlak voor het versturen kan het zijn dat Mail vraagt of je de ware grootte wilt versturen of een verkleinde weergave om zo de grootte van de e-mail te beperken.

Wie een iPad heeft zal merken dat iOS dit zelden vraagt, dit komt omdat je tijdens het opmaken van een e-mail eigenlijk deze gegevens moet opgeven. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure.

grootteafbeelding

Maak een nieuwe e-mail aan en voeg een afbeelding toe of verstuur onmiddellijk een foto via de gelijknamige applicatie en kies voor ‘Mail’ om te delen. Tap (tik) vervolgens boven het onderwerpveld op ‘Grootte afbeelding’ en kies hierna uit; Klein, Normaal, Groot of Ware grootte. Achter ieder formaat kun je de uiteindelijke waarde van de foto’s bekijken en dus ook zo de grootte van de e-mail.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Daniël 21 december 2014 om 21:40

    Is er misschien ook een mogelijkheid om op iDevices in één keer meerdere foto’s toe- of in te voegen? Zoals bij WhatsApp of Facebook Messenger kan?

Een reactie toevoegen: