23 juni 2015

Siri weet wanneer de zon ondergaat of opkomt

Siri logo iOS

Nu de dagen weer korter worden is soms erg interessant om te weten wanneer de zon exact ondergaat, bijvoorbeeld wanneer je wil je weten hoe lang je nog kunt genieten van de zon op het terras of wanneer je nu echt die romantische strandwandeling moet gaan maken.

De zonsopgang of zonsondergang kun je bekijken in de Weer-applicaite, maar je kunt ook snel Siri inschakelen. Hoe je dit moet doen lees je hieronder terug. Siri, nog niet ingesteld? Deze kun je activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri.

Activeer Siri, dit doe je door de thuisknop ingedrukt te houden, en spreek vervolgens het commando "Wanneer gaat de zon onder?" uit om de zonsondergang op te vragen of gebruik het commando "Wanneer komt de zon op?" voor de zonsopgang.

Siri weerinformatie vragen

Je kan ook de zonsopgang of zonsondergang opvragen van een bepaalde dag in de toekomst of verleden, bijvoorbeeld "Wanneer gaat de zon onder aanstaande maandag?", daarnaast kunnen er ook datums ver in de toekomst kunnen worden opgevraagd. Handig als je ver vooruit wilt plannen, alleen moet het weer dan nog meezitten.

Meer over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!