20 september 2016

macOS SierramacOS Sierra vanaf nu beschikbaar

macOS Sierra tips 10.12 logo

Vanaf nu kunnen we allemaal de opvolger van OS X El Capitan downloaden. De benaming OS X is verleden tijd en wordt vervangen worden door macOS.

macOS Sierra bevat een hoop vernieuwingen zoals het ontgrendelen met de Apple Watch, het automatisch en handmatig optimaliseren van de opslag en uiteraard Siri. Meer over de introductie van macOS Sierra kun je hier teruglezen. In de macOS Sierra FAQ worden de nieuwe functies en opties besproken die de nieuwe software met zich meebrengt. De FAQ kun je hier raadplegen.

De update kun je installeren door macOS Sierra te downloaden vanuit de Mac App Store. Dit werkt het zelfde als het aankopen van een app. De update is gratis, klik hier om te checken of jouw Mac de nieuwe software ondersteunt.

macOS Sierra
macOS SierraCategorie: Utilities, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  4782 MB DOWNLOAD GRATIS

Golden Master geïnstalleerd?

Ook als je de Golden Master het geïnstalleerd kun je ook de macOS Sierra installatie downloaden vanuit de Mac App Store. Je moet deze niet installeren omdat het buildnummer gelijk is aan de tweede Golden Master. Heb je deze nog niet geïnstalleerd, dan moet je wel even de update uitvoeren. In de toekomst via de Mac App Store ▸ Updates de software-updates voor macOS te downloaden.

Bekijk ook: Oplossingen voor de meest voorkomende macOS Sierra bugs en problemen

Het macOS Sierra welkomstbericht

Wanneer je macOS Sierra hebt geïnstalleerd krijg je een welkomstbericht in de vorm van een melding te zien. Heb je dit gemist? Dan kun je deze weer opnieuw raadplegen via Finder ▸ Menubalk ▸ Help ▸ Nieuw in macOS of via deze pagina.

Uitgebreide tips en informatie over macOS Sierra

Verder hebben we al een hoop nieuwe functies voor de nieuwe software besproken, deze vind je hieronder terug.
Siri activeren, instellen en gebruiken
Mac-opslag automatisch of handmatig optimaliseren
Bureaublad en Documenten niet bewaren in iCloud Drive
Een Mac ontgrendelen met een Apple Watch via Auto Unlock
Het universeel klembord gebruiken
nog meer macOS Sierra tips

macOS Sierra beschikbaar om te installeren

Vanaf vandaag vind je hier op onze website dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software release. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+ of accepteer onze Safari push notificaties.

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


 • R.D.

  20 september 2016 om 19:52

  Het is nu al bijna 20:00 uur maar nog steeds géén updates ( macOS Sierre ) beschikbaar in de AppStore

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 19:54

  @R.D. Beste is even de derde alinea re lezen.

 • HvonS

  20 september 2016 om 20:26

  Zo, dat ging snel deze keer! Ook al een bootable disk gemaakt, bedankt voor de uitleg!

 • Jos

  20 september 2016 om 21:26

  Ik heb een iMac begin 2009 ipv eind 2009, niet te installeren dus. Of is er een manier om dit toch voor elkaar te krijgen?

 • Jiepie

  21 september 2016 om 12:27

  Heb ook een IMac van 09/2009 die nog zéér goed werkt maar helaas niet te updaten is met Sierra, mijn Macbook van 2010 is wel geüpdatet.

 • Süleyman

  21 september 2016 om 14:23

  Ik heb jullie advies opgevolgd en toch maar een ssd besteld van Samsung evo 750 500 GB voor me macbookpro medio 2012 . Ben die 5400 rpm zat maar wel triest dat Apple ze nog gebruikt in paar recente modellen. Ben benieuwd hoe dit gaat presenteren onder Siera.

 • Süleyman

  21 september 2016 om 14:26

  Mac OS iş een doodlopende weg als het om ondersteunen van hardware gaat. Wedden dat jou imac gewoon Windows 10 draait zonder elk probleem?

 • Kees Tempelaar

  21 september 2016 om 19:13

  De installatie van Sierra stokte tegen het eind en is uiteindelijk geheel mislukt. Opstarten gaat, maar na ingeven wachtwoord blijft het wieltje draaien. Mijn Mac is niet meer bruikbaar. Kan ik de installatie overdoen en hoe moet dat dan?

 • Kees Tempelaar

  21 september 2016 om 21:23

  Met cmd+R installatie opnieuw gedaan. Eindigt weer met wieltje na ingeven wachtwoord. Terug naar vorige OSX via cmd+option+R werkt ook niet, kom ik weer bij Sierra uit. Hopeloos geval geworden, die Mac van mij. Dankzij Sierra. Rest mij nu een clean install? Ik wil eigenlijk terug naar Moutain Lion zoals mijn Mac was voor ik aan de Sierra ellende begon. Kan iemand mij zeggen hoe dat moet?
  (Gelukkig heb ik nog een goed werkende MacBook met Mavericks; die hou ik voorlopig zo)

 • Kees Tempelaar

  21 september 2016 om 22:32

  Derde poging tot herinstallatie mislukt, het wieltje draait weer na ingeven wachtwoord. Terug naar Mountain Lion met cmd+option+R werkt niet. Ik geef het op. Sierra is een ramp.

 • Süleyman

  21 september 2016 om 23:41

  @kees Probeer dit eens. mountain lion opstart usb maken. daarna via usb booten met Option (alt) ingedrukt houden bij mac opstarten. formatteren via schijfhulp programma en daarna mountain lion installeren .

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!